foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kuldkalad
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2010 08:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
tere... kas mulle tundub,või ongi kuldkaladega jube palju probleeme ja haigusi... kusjuures esimest korda tegelen ise ka kuldkaladega (ennem olid soojaveekalad) ja olen samuti jamanud mingi haigusega (nimelt olid valged täpid uimedel,aga sain terveks kalad),ennem ei ole nagu probleemi olnud haigustega troopikakaladel (kuigi olen akvaariumit pidanud juba mitu aastat)...
kommentaare paluks... :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2010 08:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui kuldkaladel õiged tingimused siis elavad vb ka ilma haigusteta. Kuldkalad on minu lemmikud olnud aastaid ja ikka vahepeal on haiguseid sisse tulnud ( praegu ka võitlen mõnega) aga siit foorumist saad alati abi kui vaja niiet muretsemiseks pole nagu põhjust. Räägitakse ikka, et ei saa kuldkalasid paljude taimedega pidada mis vastab tõele aga kui sa paned hästi palju eri liiki TUGEVAID taimi ja lisad akvasse noored kuldkalad siis nad alguses jah näksivad neid aga ajapikku see enam neid ei huvita. See ongi see, et kui harjutad noorelt kuldkalad taimedega siis võid ka tulevikus edukas olla taimede poolest. :) :D :wink:

Edu! kuldkalade pidamisel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 12:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

ok...arusaadav... aga lihtsalt tundub mulle et suht kapriissed kalad...muidugi mulle meeldivad,kogrleised,samas peaks olemas suht vastupidavad kalad... aga jh ,troopiliste kaladega ma muidugi ei kogenud kunagi haigusi,samas oli vahest ülerahvastatust,ekstreemsmaid veeolusid....ega praegugi ei saa väita et õige kooslus on,kuna sai soetatud komplekt 96l+4 kuldkala+omalt poolt oli olemas hoplo. ja pleco nii et jh.... :oops: aga keegi ei ole nõus omastama 2 kuldset kuldkala ja plecot, omale jätaks 2 kuldkala ja hoplo. .... peaks nagu suht, koht piisav elukeskkond olema plaani järgi esialgu ....

Viimati muutis harrastaja:), Pühapäev Mär 28, 2010 12:16, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 12:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

taimede koha pealt : mul endal on cryptocoryne (see tevaline ) mida ei puututa üldse, samuti on vesiroos ,mis suht loogiliselt puutumata,ja vallisneria mis vahel läheb toiduks, kapsa/salati pähe, aga õnneks taimed vohavad nii et pole hullu :) ...anubias, mille sain,läks kahjuks imekombel tigudele toiduks,kapsa pähe,... samuti on taim mida ei tea...albumis ,üldpildil vasakus nurgas...mille vastu ka eriti huvi ei tunta...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 11:17 
Akvarist

Kuldkalad ei ole kapriissed kasvatada. Mul on neid olnud praeguseks jutti oma 12-13 aastat ja julgen vastupidist väita.
Kui nende elutingimused on neile vastavad, ei ole nendega ka probleeme. Nii nagu inimesed, ka loomad haigestuvad, aga tihti aitab inimene ise neile kaasa, ehk kuidas loob ja hoiab korras nende elu keskkonna. Kuldkalad on maailmas kõige enam aretatud "loomad", millest tulenevalt võib nö "üllatusi" olla, nagu minul kahe kalaga nende aastate jooksul, mil muutusid lihtsalt üleni valgeks, aga see ei pärssinud nende elutegevust. Haigust sain ravida siis, kui ise elukohta vahetasin ja kolimise käigus võisid pisut külma saada. Siis tekkisid ka ühele kalale lõpustele valged täpid, aga see oli mööduv nähtus.
Taimestikust jah, väga õrnalehelisi taimi (vesikuusk, jawa moss jne) nendega pidada ei saa, aga minul juba ka Vallisnera kasvab nendega koos väga hästi + suurema lehelised taimed.
Kuldkalad on külmaveekalad, ometi on sul seal sees ka neid, kes vajavad soojemat vett.
Alustame Sinu puhul siis sellest, et kirjuta palun täpsemalt lahti, mis on Sul vee temperatuur, mis filtratsiooni kasutad, kui tihti vett vahetad jne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 11:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

vee temp. on vastavalt toa temp. ca . 24 kraadi, vett vahetan kord nädalas 20% muidugi põhja sifoonimine ka... kasutan 2 sisefiltrit,millest 1 toimetab biofiltrina(laavakivimiga)...kõik toimib ilusti... teema lihtsalt püstitasin sellepärast,et kuulda teiste arvamusi ja laiendada silmaringi...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 12:03 
Akvarist

Põhjus, miks Sulle võib tunduda, et kuldkalad on kapriissed, et Sul on vee temperatuur ülemise piiri lähedal. Andmebaasid annavad max tempiks 25 kraadi, aga et juba selle soojuse juures ei tunne kalad end hästi, mis tähendab, et võivad kaasneda probleemid. Nende pidamiseks peaksid leidma võimaluse vett jahedamaks saada. Kas panna akvaarium siis sellesse ruumi, kus ruumi temperatuur on madalam või toa temperatuuri alandada.
Üks asi, mida veel täheldan, vaadates Sinu albumit, et neil ei ole seal ruumi liikumiseks. Suure vesiroosi võtaksin sealt esmalt välja. See on Sul küll maru uhke seal (võtaksin paugult oma suurde akvaariumi ;)), aga lehed on nii suured, et takistavad kuldkalade liiklemist kõvasti. Kuldkalad vajavad palju liikumisruumi.
2 sisefiltrit võtavad lisaks ruumi ära. Sinu akvaariumi suuruse juures oleks mõtekas panna juba välisfilter. Välisfiltriga saaksid vee pinna ka rohkem liikuma, mis alandaks õige pisut vee tempi ja rikastaks vett hapnikuga, mida kuldkalad tarbivad jõudsalt. Müü need kaks maha ja osta üks välisfilter. Ka endal lihtsam puhastada ning hoiab vee ka suuremas plaanis ühtlasemalt puhtana ning annab hulga ruumi akva sisse juurde.

Minul töötab 112 l kuldkaladega akvas välisfilter JBL CristalProfi e700, mis on teinud selle akva hoolduse pärast sisefiltrite vahetamist välisfiltri vastu hulga lihtsamaks ja vee stabiilsemaks.

Lisainfot leiad näiteks http://www.aqua-fish.net/show.php?h=goldfishaquarium
Edu ning kui on küsimusi, siis esita aga ja ära häbene, sest eks me kõik taha, et me lemmikud hästi kasvaks ning silmarõõmu pakkuks!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 28, 2010 12:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

taimed ma kärpisin...vesiroosil võtsin kõik lehed ära,kuna terve pind oli lehti täis ja valgus alla ei jõudund lõpuks...see nüüd ajab uusi lehti..lehed hoopis ilusamad...samuti kasvab ka väike tütartaim...kui huvi sul siis pead ootama kui suuremaks kasvab...hetkel ei ole veel erilist juurestikku all noorel taimel...vee pind liigub mul suht hästi...see orig.filtril on siuke pikk aukudega toru,mis on suunatud pinna peale...samuti on pandud arvuti ventilaator kaane alla puhuma...kalad muidu üpris aktiivsed ja väga aplad... :) välisfiltri soetamine on mul juba mõttes jah...lihtsalt võtan hoogu, et teostada... :)

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver