Tere vanad kalad. Olen siis uue aja noor akva kasutaja. See tähendab, et on olemas 180L Juwel kompl. Töötand 2 nädalat ja esimene veevahetus tehtud.
Probleem on järgmine- nimelt plaan kasvatada meie vete kalu, kuna nõuka ajal nooruses sai seda harrastatud. Nüüd aga tundub et uus ajastu ja uued reeglid.
Olen üritanud juba kolmandat päeva ahvenat kiiska ja särge akvasse istutada. TULEMUS MASENDAV!!! Ehk iga päev tapan 3-4 kala
Minu tegevus on järgmine. Esiteks püüan mõned ahvenad hommiku poole. Teiseks aklimatiseerin neid ämbris, kuhu olen lisanud mullitaja. Aklimatiseerun siis selliselt, et iga 15-30 min järel lisan ämbrisse pool liitrit akva vett, et saada sama temperatuur ja kliima. Viimaks tulemus: Kui kala ämbrist akvasse tõstan siis mõne minuti jooksul hakkab kalal nagu kas hingamis puue või mingi närvi kahjustus. Kala hakkab paaniliselt ringi ujuma, siis tahaks nagu kruusa alla või tausta pragudesse pugeda. Lõpuks jääb saba püsti (tundub et on võitlusele alla andmas), muutub uimaseks ja sureb. Kui ma ta selles püstloodis ja uimasena ämbrisse, teiste juurde tagasi tõstan siis pikapeale toibub.
KAS KEEGI OSKAB ÕELDA MIS TOIMUB JA MIS TEGEMA PEAB???
Selgituseks: Akvas on Juwel sisefilter millel süsifiltri vahetasin eile koos 20 prossa veega. Taimed on ja on idanema läinud- ehk kasvavad ilusti. Hapniku lisamiseks on mullitaja.
Lisaks on veel 2X mingit Aafrika kändu. KAS NEED KÄNNUD EI VÕI MINGIT HAPET ERITADA???
Häid näpunäiteid ette tänades!