foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Huvitav seik!
PostitusPostitatud: Reede Nov 19, 2004 04:52 
Akvarist

Oman praegu 54l akvaariumi, kus elavad mul kuldkalad. Akvaarium käinud umbes aasta. Akvaariumis on rohkesti taimi, vesi on ilusasti selge, vetikaid on ikka natuke nagu igas akvaariumis ja kõik oleks nagu korras aga..... Avastasin umbes kuu aega tagasi, et minu kuldkalad jäävad peale lõunat magama, sõna otseses mõttes. Hommikul ujuvad kõik ringi ja kerjavad süüa nagu ikka kuldkala kui akvaariumi juurde minna, kell 10.00 läheb tuli põlema ja annan neile ka süüa. Seejärel umbes kella ühest päeval lähevad nemad magama :shock: Kui akvaariumi juurde minna siis tulevad vahest tervitama ja vaatavad ega neile midagi head paremat ei pakuta ja siis kobivad lehtede vahele tagasi. Ja nii kuni järgmise hommikuni. Mis võiks seda põhjustada???

Vett vahetan 5l iga nädal ja seda siis juba niimoodi ligi aasta, tundus kõige parem variant kuna suuremate koguste juures 10l iga 2 nädala tagant veevahetust ei tahtnud vesi hästi selge püsida.
PH-8.5
KH-13
GH-17
Valgustus on korralik, taimed ikka kasvavad aga üllatuseks tuli PH mis on kõrge, siis 8.5, seega viimastel päevadel olen lisanud CO2-te. PH-d üritan nüüd nii 7.5-8 peal hoida. Sellise kareduse juures vist palju rohkem langetada ei tohikski.

Ehk oskab keegi nõu anda!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 19, 2004 05:46 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

vaevalt seal midagi imelikku on :o Ntx minu kuldkala teeb samamoodi, kui panen tule põlema ja akva juurde lähen, siis ootab millal talle süüa annan.. Mudu ta eriti ringi ei tõmble.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 21, 2004 05:58 
Akvarist

Kummaline. Minu kuldkalad panevad minema, kui ma ligidale lähen. Minu arust väga eluterve tegutsemine. Ehk siis looduskäitumisega kooskõlas.

Aga mul on hoopis teistsugune värk. Nimelt - mu kalad passivad mind! :lol: Ausalt, noh. Olen köögis, teen süüa - passivad. Vahetan asukohta ja lähen suurde tuppa teleka ette - vahetavad nemadki asukohta ja passivad. Vahepeal teevad paar kiiret ringi, ja siis jälle. Krt!
Ja väiksem kala kiusab suuremat. Suur on väheke flegmaatilisem. Ujub rahulikult ringi (tema on muide see põhiline passija), vahepeal teeb mõne kiirema ringi. Väike on aga nagu kutsikas. Tuustib taimede vahel ja tuhiseb pidevalt ringi. Siis käib jälle suuremat tüütamas. Järgneb tagaajamine (tagaajamine käib vaheldumisi - suur väiksemat ja väike suuremat), ja siis jälle passimine. Igavene jama. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 30, 2004 03:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kala tuleb kööki ja teleka ette järgi? OK, eeldan, et on kööktuba. Aga kõlab vahva paranoiakeissina :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 30, 2004 03:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Miks paranoia? minul ka osad kalad vahivad,mida teen,skalaarid tulevad vahest isegi vastu klaasi ninaga,et täpsemalt näha 8)

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver