Oman praegu 54l akvaariumi, kus elavad mul kuldkalad. Akvaarium käinud umbes aasta. Akvaariumis on rohkesti taimi, vesi on ilusasti selge, vetikaid on ikka natuke nagu igas akvaariumis ja kõik oleks nagu korras aga..... Avastasin umbes kuu aega tagasi, et minu kuldkalad jäävad peale lõunat magama, sõna otseses mõttes. Hommikul ujuvad kõik ringi ja kerjavad süüa nagu ikka kuldkala kui akvaariumi juurde minna, kell 10.00 läheb tuli põlema ja annan neile ka süüa. Seejärel umbes kella ühest päeval lähevad nemad magama
Kui akvaariumi juurde minna siis tulevad vahest tervitama ja vaatavad ega neile midagi head paremat ei pakuta ja siis kobivad lehtede vahele tagasi. Ja nii kuni järgmise hommikuni. Mis võiks seda põhjustada???
Vett vahetan 5l iga nädal ja seda siis juba niimoodi ligi aasta, tundus kõige parem variant kuna suuremate koguste juures 10l iga 2 nädala tagant veevahetust ei tahtnud vesi hästi selge püsida.
PH-8.5
KH-13
GH-17
Valgustus on korralik, taimed ikka kasvavad aga üllatuseks tuli PH mis on kõrge, siis 8.5, seega viimastel päevadel olen lisanud CO2-te. PH-d üritan nüüd nii 7.5-8 peal hoida. Sellise kareduse juures vist palju rohkem langetada ei tohikski.
Ehk oskab keegi nõu anda!