foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: soovitused kuldkalakesele
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 18, 2004 04:51 
Akvarist

Kinkisin tütrele kuldkala "kinkepaki", s.o. ~ 5l ümmargune nõu koos kivikese ja kunsttaimega. Juhtus nii, et issil läks tõstes see nõuke katki ja ühel päeval tuli ta ~ 40x30 akvaariumi, põhjakivide kotikese ka veel ühe suurema kiviga. Ise ostsin juurde 2 kunsttaime. kas kalakesel peavad olema kindlasti filter, "mullitaja" ja päris taimed? Väikses akvaariumis ju rohkem midagi ei olnud. Kalapoest öeldi, et kuldkala on taimetoitlane ja sööb taimed ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 18, 2004 05:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
minul elavad kaks kohvikruusi suurust kuldkala 180 liitrises akvaariumis ja võin öelda, et nende panek pisikesse purki on minu arvates loomapiinamine.
Soomes nägin müügil sellist ovaali nagu meilgi müüakse kalakese komplekti nime all ja seal oli juures kiri: ei ole mõeldud elusloomade pidamiseks.
Teine asi on see, et kuldkalad mustavad päris korralikult ja ilma filtrita on vesi varsti must ja nitraadid jne...
Minu omad tuustivad pinnases päris korralikult ja peksavad terve akvaariumi sodi laiali ja ma ei kujuta ette, kui filter seda soga ei vähendaks.
Taimede kohta niipalju, et kuldkalad söövad jah taimi. Minu omad söövad ka kõvade lehtedega taimi. Ja kui ära ei suuda süüa, siis lammutavad lihtsalt laiali. Aga taimset värki on nendele vaja

Lõppkokkuvõttes on igaühe enda asi, mis tal võileiva vahel on :wink:
Kõik eelnev on minu isiklik subjektiivne arvamus
Teistel inimestel on kindlasti teistsugune arvamus

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 18, 2004 08:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

kuldkala on külmaveekala, seega:
Arvestatakse, et kala 1cm kohta on vaja nii palju hapniku, kui absordeeritakse 365cm2 suuruselt vee pinnalt!!! Filter (liikuv veepind) vähendaks seda numbrit poole võrra.
Filtriga sa juba saakski ühe kuldkala sinna sisse panna, aga kuldkalale ei meeldi üksi olla. Koos mullitajaga vbl saadki kaks kuldkala ära mahutada. See küll võrdub nagu kahekesi telgis elamisega aga siiski võimalik. Kui taimi ka tahad kasvatada sis on jällegi valgustust ja sobivat pinnast vaja...sinu akva+kuldkalade puhul väga raske üritus.
Mina soovitan filtri ja mullitaja ka panna ning vett iga nädal vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 19, 2004 12:07 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
mesku filtritel on enamasti ka õhustusfunktsioon,seega pole mullitajat eraldi enam vaja

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 19, 2004 03:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Taimedest niipalju, et ega nad nüüd kõiki taimi ka ei söö ja on täiesti võimalik pidada akvaariumi koos taimede ja kuldkaladega. Kauplustes enamasti osatakse soovitada sobilikke taimi. Mina panin taimede ümber mõne natuke suurema kivikese, et sellid tuhnimishoos taimi välja ei kaevaks.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver