Olen akvat pidanud 38 aastat, alates sellest kui isa seitsmesena mulle akva meisterdas. Olen peamiselt pidanud isepüütud kalu. Mul on elanud seal ka näiteks teib, säinas, vimb,roosärg. Muu puudumisel olen haugi toitnud ka näiteks singiga. Muidu haug sööb hästi värsket räime (võtab üldiselt ainult liigutatavat). Hetkel on 500 l akvas üle aasta elanud 3 koid ja 1 linask - nii 25 cm pikkused. Tean hästi, et koisid on õigem pidada tiigis. Mul juhtumisi hoovis läbivooluga paistiik ka on, kuid haigrud ja saarmad on sinna paigutatud linaskid ja kogred senini nahka pannud. Kui aga akvas paljundatud suurem kogus pisikoisid sinna lasta, vast jääb mõni järele ka.Äkki keegi teab infot , kuidas koi panna akvas kudema. Kuidas kunstlikult mari väja suruda-viljastada. Kas mari üldse tekib, kui hormoonsüsti ei tee jne-Karbikasvandustes kasutatakse hormoonsüste. Millas saabub suguküpsus? Meie tiigikarbil 4 aastaselt. Kuskil Malaisias, kus talvetemperatuuri ju ei ole- pidavat suguküpsus saabuma isegi 3 kuuselt, kuskilt kunagi lugesin.
|