foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Okt 02, 2009 11:33 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Juun 04, 2009 05:17
Postitusi: 41
Asukoht: Tallinn
Õhtust!
Mis moodi ma pean ancistrusele sööki andma?
Kuldkalad panevad kõik nahka. Hirm on, et mu põhjakas jääb nälga ja kuldkalad söövad üle :(
Päeval annan põhjakale kurki, mida ta lutsib päris hästi, aga õhtul viskan tema juurde toidu mis vajub koheselt põhja ja kuldkalad kohe kohal nagu lõhnapeale.
Kuldkalad siis lutsivad seda tükk aega suus, sest toit suur ja alla ka ei lähe kohe.
Mida ma peaksin tegema kuidas neid toitma? Palun nõu!!
Tänan!!!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 02, 2009 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 12, 2004 09:47
Postitusi: 661
Asukoht: Tallinn, Mustamäe
See on üks põhjustest, miks ancistrust ja kuldkalu koos pidada ei saa. Kuldkalad panevad ancu toidu nahka, igast puuroigaste jms alla peitmine ka siin ei aita, see lükatakse eest ära või pressib kuldkala end sinna vahele jõuga, et toit kätte saada (mis võib lõppeda sellega, et kuldkala jääb kinni, vigastab end või lämbub).

Teine põhjus - kui ancistrus jääb nälga võib ta hakata kuldkalade keha pinnalt neid kaitsvat lima sööma. Nähtud seda omal käel korda kolm! Kurk ja suvekõrvits on suht ainsad, millega sa hetkel ancistruse kõhtu täita võid. Tegemist siiski taimetoidulise kalaga.

Kuldkalu nende ahnuse ja apluse tõttu (toidu suhtes) muude kaladega koos ei peetagi, eriti põhjakaladega :(


Üks mida SAAB katsetada on muuta kuldkalade ja ancistruse toitmist kuidagi. Näiteks leotada kuldkala graanuleid eelnevalt kuskil väheses vees, et need kohe põhja vajuks. Toita kuldkalu ühes akva otsas, lasta neil hakata seal sagima ning siis panna ancistrusele teise akva otsa oma toitu, käega see põhja asetades (ära lase langeda toidul - kuldkaladel on VÄGA head silmad langeva toidu suhtes!!). Siinkohal võib arem anc muidugi minema joosta ja ikkagi oma toidust ilma jääda. See vajab harjumist. Ent nagu ma eelpool mainisin - kuldkalad saavad ka sellele kindlalt jaole, sest nad ei ole teps mitte rumalad kalad ;) Nad teavad, et "teine asukas" sai ka süüa ja kui enda oma otsas minnakse tema toitu otsima. Seega võrdlemisi surnud ring. Minu vanas akvas suutsid kuldkalad peale aastaid kestnud ancistrustega jamamist (vahetasin 3x ancistrust, neljas kala sobis - ei kippund kuldkaladele kallale - kokku siis 9 aastat ancistrustega jamamist ühes kuldkala akvaariumis) lõpuks lõpetada tema toidu taga ajamise. Põhjus võib olla ka selles, et need kalad on juba ca 7-9a vanad, liiga suured, et üldse kuskile kännu alla mahuks enam ronima ning ühtlasi väga rahumeelseks muutunud ajaga, neid väga ei huvitagi ancistruse toit enam. Peamine, et enda oma kätte saab :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 03, 2009 08:56 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Veebr 25, 2004 10:08
Postitusi: 362
Asukoht: Tallinn
Kunagi kui akvaariumis kogred(kuldkalade sugulased) koos ancistrustega olid, ei aidanud muud kui panin plastitoru (veel parem kui läbipaistev kahest otsast lahti kuhu kogred ei mahtunud....
Sisuliselt võid ka mingi anuma, pudeli või mida iganes panna...


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 02, 2009 10:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Sept 01, 2007 10:43
Postitusi: 71
Asukoht: Tartu
Mina puhun helvestoidu kõik põhja.. Tähendab, raputan veepinnale ja siis puhun kõvasti nii, et toit läheb põhja. Nii saavad kõik süüa ja keegi ei jää nälga. Vahepeal tundub, et veepealne toit ei huvita kedagi, peaasi, et põhjast oleks mida võtta :lol: (k.a kuldkalad)..
Seega - see mul suht toimiv toitmissüsteem..hehehee..

_________________
Juwel Rio 180l


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 02, 2009 11:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Selline seis pole ainult kuldkalade koos ancistrustega pidamisel - samamoodi on hästi vitaalsed ntx SAE-d, mollid jms., nii kui toit vette poetada on nad kohe platsis sõltumata sellest mis toiduga tegu või kuhu seda panna. Ancistruste toitmisega selliste kalade puhul on tegelikult suhteliselt lihtne - ancistrused on rohkem öise eluviisiga nii et kui pimedas neile põhjakate tablett poetada siis teised seda nii lihtsalt ei leia. Kurk on hea lahendus, kuid minu meelest suvekõrvitsa seib on parem, sellest saaks ancistrused kindlasti söönuks, vaevalt et kuldkalad seda suudaks nende eest nahka panna. Ja lõpuks aitab sellistel puhkudel lihtne kavalus mida pisut juba mainiti - poetada esmalt kaugemasse akva nurka toitu hüperaktiivsete kalade jaoks ning oodata kuni see pisut vees on saanud olla et selle toidu "lõhn" jõuaks kõikideni (Spirulina tableti saab ntx klaasi külge vajutada et keegi seda kohe kätte ei saaks) ja maskeeriks muu toidu "lõhna". Siis aga poetada märkamatult akva teises otsas ancistruste nina alla põhjakate toidutablett.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 04, 2009 02:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Okt 04, 2008 04:08
Postitusi: 179
Asukoht: Tallinn, Eesti
aga kas coridorased on ka öise eluviisiga, muiu vahel tekib mul ka tunne, et ta ei saa süüa, nii väike ja puha

_________________
112 L
gupid (c.a 9)
2 mollit


Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver