foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkalake lamab põhjas
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 01:44 
Akvarist

Tere. Kas keegi oskaks nõu anda? Minu kuldkalake lamab alates pühapäevast 26.sept., st juba 4 päeva põhjas :( Pesin akvaariumit laupäeval 25.sept.., nagu ma teen seda iga nädal, täpselt samamoodi nagu alati, ei mingeid pesemisvahendeid, 1/3 vett vahetan ära etc etc. Kuid nüüd lamab mu tibuke põhjas :cry: Ta nagu ei jaksaks ujuda, ta aegajalt siputab ning mööda põhja on ta ka veidi ringi liikunud, aga enamus ajal lamab ta õnnetult ühes kohas :cry: Mis küll juhtus? Millest järsku selline muutus? Mida küll teha, et tal paem hakkaks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 04:24 
Akvarist

Olen nüüd veits teisi teemasid jms lugenud. Järsku peaks ka talle soolavanne tegema? Kuidas see täpselt käib? Kas lihtsalt panen eraldi kaussi näiteks 2l vett, otse kraanist (?), lisan 2tl meresoola? Tõstan kalakese kaussi, nii 10 minutiks? Siis jälle akvaariumisse tagasi? Nii 3x päevas? Mis te soovitate?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 04:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ju siis vähe lugesid, sest soolavannidest on päris palju räägitud.
Võib-olla on lihtsalt vanadus?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 04:37 
Akvarist

No kõiki teemasid pole veel läbi lugeda jõudnud. Aga need, kus kirjutati soolavannidest, siis seal polnud eriti täpselt öeldud, kuidas täpselt asi käib. Ja ei tahaks ise hakata riskima ja uupi midagi panema.
Ta ei tohiks eriti vana olla, arvan et nii max 4aastane.

Viimati muutis Elodi, Kolmapäev Sept 29, 2004 04:45, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 04:43 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kordamine on tarkuse ema: vesi tuleb võtta vannitamiseks akvaariumist, meresoola asemel kõlbab ka tavaline jämesool.minu skeem on selline: 1l vee kohta 1tl soola 10-15 minutit korraga 2-3 korda päevas aga neid skeeme on teisigi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 04:50 
Akvarist

Suured tänud. Aga mis ma selle soolaveega pärast teen? Jätad seisma, et hiljem uuesti kasutada? Või mis? Ning kas teie soovitaksite talle soolavanni teha? Liiga see talle ei tee?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 05:04 
Guru
Kasutaja avatar

ühe päeva vannid võid vabalt sama veega teha aga järgmise päeva vannideks on parem uus soolavesi teha.
kui kalal ei ole lahtiseid haavu,siis on soolavann tema jaoks täiesti ohutu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 05:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ma imetlen teie osavust - kui mul õnnestub kala suure vaevaga oma akvast taimetihnikutest kinni püüda siis järgmisel katsel on see juba kordades keerulisem. Karantiiniakva oleks minu jaoks ainus lahendus, õnneks see on ka olemas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 05:25 
Akvarist

Et siis tasuks nii 3 päeva järjest teda vannitada? Aga, kui ma igapäev akvaariumist vett võtan, siis ju jääb akvaariumisse ca 3l vähem vett. Mul on 10l akvaarium. Kas peaks uut vett asemele panema? Väga vabandan, et niimoodi küsimustega pommitan. Samas ei tahaks midagi valesti teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 08:37 
Guru
Kasutaja avatar

kulla elodi! 10 liitrine akvaarium on ju kuldkalale elamiseks liiga väike, võibolla on lihtsalt kala elu otsa saamas? nii väikeses veehulgas on kuldkalade elueaks kõigest 1,5-3 aastat.soovitan sul siis teine 10 liitrine ämber muretseda ja vesi seisma panna,et peale ravi lõppu saaksid puuduoleva vee akvasse juurde kallata.
minu ettepanek sulle on: võta mõõdulint ja mõõda ära oma akvaariumi pikkus - lahuta sealt 20cm (kuldkala maksimumsuurus) ja vaata,kui palju jääks su kalale ruumi ringikeeramiseks,kui ta oleks juba päris suur.äkki motiveerib see sind kuidagi paarsada krooni uue akvaariumi peale kulutama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 29, 2004 08:44 
Guru
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Ma imetlen teie osavust - kui mul õnnestub kala suure vaevaga oma akvast taimetihnikutest kinni püüda siis järgmisel katsel on see juba kordades keerulisem. Karantiiniakva oleks minu jaoks ainus lahendus, õnneks see on ka olemas.

iga liigi püüdmiseks on omad nõksud :)

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver