foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kiire abi!
PostitusPostitatud: Reede Apr 24, 2009 09:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Moderaatorid ja Gurud!
Palun lugupeetutelt kiiret nõu! üks minu loorsabadest on nädala jagu vaikselt normaalsest eluviisist loobumas ning veedab viimased päevad peamise osa ajast kõht ülespidi ja hädavaevuseid üritusi põhja sukelduda (või muidu normaalne olla) on teiste kaalsestega võrreldes väga abitud, ning ülejäänud on nõrka ka ilmselgelt kiusama (loe: lõpetama) asunud. Minu küsimus on konkreetne: kas lugupeetud kogemustele tuginedes peaks ma tema piinad kiirelt lõpetama ja teistele 6-le jätma muu ajaviitevõimaluse, või seda rahulikult pealt vaatama, lootes ma-veel-ei tea-millele? veiko

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 24, 2009 10:16 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
ujupõie trauma tõenäoliselt, vt. selle kohta haiguste artiklist infot.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 24, 2009 10:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kogu lugupidamise juures, Guru! (Ma tean pikka aega et aitad paljusid ja oled aktiivne, aitäh!! Paljud ei ole...) Mul oli konkreetne küsimus ja foorum on loomulikult aastaid üleval olunud. Ma ei taha teha olematuks kõike tarka mida siin on peidus ja aastaid kahtlemata avaldatud, Lugupidamine! Palun siiski kiiret soovitust, nagu öeldakse: esimene reaktsioon on tavaliselt õige...
veiko

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 24, 2009 10:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Lugesin foorumist teemat sarnase käitumise kohta ja sealt selgus, et on õhkõrn lootus. Nimelt võib olla tegu ka pinnalt koos toiduga sisse ahmitud õhuga. Siis aga peaks tagurpidi ujumise stiil ruttu kaduma et järgmise ahnitsemise korraga taas tekkida....
Ujupõie hädaga kala elab veel kaua, ta kohaneb nagu puudega inimenegi. Teiste kiusamise eest peaks teda küll kaitsma.

Lisatud: Maria juttu tuasub küll kuulata ja ta viitas tegevusele, millest oleks alati tark alustada: sümptomite järgi tõve leidmisest. Viidatud artiklis on see kenasti kirjas.

PS. Üht "korgi" stiilis ujuvat kala nägin pikka aega Amservi autokeskuse akvas. Elas kenasti, suutis suure rabelesmise peale ka põhja sukelduda.
Nagu öeldud- puuduva käe/jalaga inimene elab samuti veel pikalt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 24, 2009 11:09 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
copy-paste:
Ujupõieprobleemid, mis on eriti levinud just kuldkalade seas ning mille sümptomiteks on ujumisraskused, kala "tagurpidi" keeramine. Ujupõieprobleemide põhjuseks on tavaliselt ületoitmine või traumad - mõlemal juhul nihkub ujupõis paigast ning kala ei hoia enam tasakaalu.Ületoitmisest tingitud vaevuste leevendamiseks võib kalale teha ühe või kaks paastupäeva, mil süüa ei anta või toita teda värske rohelise toiduga ( roheline hernes, salatilehe tükid vms.). Traumade korral ei saa inimene kahjuks kala kuidagi aidata - lohutuseks olgu öeldud, et ujupõietraumadega kalad elavad rõõmsalt edasi pikki aastaid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 24, 2009 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh Moderaatorid! loen ja jälgin.! Sellegipoolest on valus vaadata, kui üht "kolleegi" rapsitakse nii, et seljauim on praktiliselt läinud ja üks küljeuim ka viimase kahe päevaga kiusajate saagiks langenud. Loodan, et keegi ütleb: sel vaesel on veel lootust! Ise seda kirjutades kõrvalt vaadates kipub hääbuma. Tegijad - kas kellegil endal on ka selline kala ellu jäänud? Ta (kala) nö parimad sõbrad:) käivad ka teist juba nokkimas... Toit ja muu kõigil muul igatahes korras. veiko

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 25, 2009 01:26 
Akvarist

Olen kuskil näinud, et ujupõieprobleemiga kuldkalale on raskus külge riputatud aga endal küll julgust poleks sellist küborg-kala looma hakata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 25, 2009 10:42 
Moderator
Kasutaja avatar

Miks need teised kalad nii agressiivsed on? Loomulikult tuleb haiget kala kaitsta. Saab panna teise akvasse (kui on) aga saab ka akvasse vaheseina teha (sõela moodi toorikutest).
Niimoodi rünnakute ohvrina sureb ta vist tõesti ruttu.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver