foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 13, 2004 09:19 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
jt. sai ju lõppu. :) kui kirjutaksin kõik põhjakaliigid mis sobivad,oleks ju nimekiri pea lehekülje pikkune ;)
aga antsud sobivad ka loomulikult

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 14, 2004 10:55 
Akvarist

Tegelikult võiks ennem pärida, et kust need guppid pärit on. Sest näiteks Singapuri guppyid on suht kapriised ja Peterburgi omad jälle üsna tugevad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 14, 2004 01:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Arutamine teemal kellega saab kuldkalu koos pidada ja kellega ei saa võib venida kole pikaks niimoodi.
Minu praktika on selline, et mul elavad koos:

Kuldala
Pleco
Thomasid
mõõksaba
Moenkausiad
Labeo
Tiiger Barbus
Guraamid
SAE

Seltskond on küll jube kirju :? ja heaks ma seda kooslust ei pea :oops:
aga nii nad mul on ja saavad enamvähem läbi ka.

Kui saaks otsast alata siis jätaks guraamid, barbused ja labeo välja.
Need siis sellised tiba riiakamad, ülejäänud suht rahulikud on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 14, 2004 02:20 
Akvarist

Pildid: 0
Robiga nõus - see suht keeruline teema ja erinevatelk juhtudel on erinevad "päästikud", mis mingi jama kaasa toovad. Paljud kalad on üsna keerulised pidadaja alati on neid, kes isegi aru ei saa, et kuidas saab kellelgi jama olla mingi kalaga, kes temal nagu talleke on akvaariumis. Piisab kui kedagi on liiga vähe või palju, emaste-isaste suhtearv paigast, temperatuur vale, vale toitmine, -kasti suurus, kala vanus jne.
Igat juhtumit tuleks ainulaadsena vaadata ja kui hirmus tahtmine on äärmusliikke isendeid kokku panna, siis katsetades võib see ka õnnestuda.
Mul on erpidiseid näiteid (on olnud nii kiusatud kui kiusaja) samade kaladega... Praegu lugu nii, et SAE on ühe Barbuse saba ära söönud ja ei ole veel näha, et lõpetama hakkaks... Mis ei tähenda ju veel, et nad kokku ei sobi...
Teema algusesse tulles, siis mul on 20 a tagune kogemus sellest, et kolm suurt tavalist kuldkala, kari Guppisid ja kolm Tiger Barbust elasid 60L kastis, mille põhjas oli "liivakasti" liiv ja taimedeks hunnik Vallisneriat. Keegi kedagi ei tülitanud, Guppide pojad isegi kasvasid suureks paaril korral, kuldkala ei puutunud taimi jne. Kestis nii mitmeid aastaid :o

Üles
 Teema pealkiri: njaa
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 04, 2004 06:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul küll üks punamütsike (ta peaks olema ka kuldkala) elab gupide, mollide, ja platydega koos. ainus probleem on see et tal on igav ja talle ei meeldi need väikesed ahnepätsid. Toitmisel ujub ta nendest suvaliselt üle ja teda üldse ei huvita mis need väiksed teevad.. paljud pisikesed üldse hoiavad natuke eemale ta suurest punasest mütsist. aga mul mollid nokivad põhjakaid..enam vist ei noki ka karistasin neid nata. kui nokkima hakkasid toksatasin vastu klaasi ja nad kartsid , põhjakad mitte..

Üles
 [ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver