foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2009 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere, mu sõbranna tahab võtta endale kuldkalu , ja osta ~80l akvat. Ta tahaks siis teada , et kui palju kuldkalu sinna mahuks ?
Aitähh ! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2009 11:15 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Maximum 2

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2009 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Okei , aitähh :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 01:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eii... Kuldkalat peab hoiama rühmas (üle 6 kalu) ja tema kasvab 30cm pikkaks ja kaalub üle kilo (max 60cm ja 4,5kg). 80l akvaariumisse ei mahu ühtagi kultkalu. :?

http://en.wikipedia.org/wiki/Goldfish

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 06:34 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ma ikka natuke kahtlen, kas on palju selliseid akvariste, kes suudavad hoobelda 60cm pika kuldkalaga, isegi 30cm suurusega. Isegi antud lingil on öeldud: The longest fancy goldfish was measured at 37.2 cm Ei peaks tiiki ja akvaariumi segamini ajama.

Pealegi ei ole ma kuskilt välja lugenud, et kuldkalu peab pidama parves.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 07:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pets kirjutas:
Ma ikka natuke kahtlen, kas on palju selliseid akvariste, kes suudavad hoobelda 60cm pika kuldkalaga, isegi 30cm suurusega. Isegi antud lingil on öeldud: The longest fancy goldfish was measured at 37.2 cm Ei peaks tiiki ja akvaariumi segamini ajama.

Jah, fancy goldfish ja tiikis peetavad ovad erinevad. 60cm on õeltud siin:

"Goldfish can grow to a maximum length of 23 inches (58.42 cm) and a maximum weight of 9.9 pounds (4.5 kg), although this is rare; few goldfish reach even half this size. The oldest recorded goldfish lived to 49 years"

Aga kui see "fancy" kuldkala on võimeline 40cm-ni kasvama, ei see siis sobi 80 liitri akvaariumisse.

"The longest fancy goldfish was measured at 37.2 cm (15 in) in 2002. It was an oranda called Bruce and was owned by Tung Hoi Aquarium Co. owners brothers Louis and Jackie Chan. Bruce has since died but not before attaining an additional 2.8 cm, making Bruce's length in excess of 40 cm."

Ma ei tea millepärast Wikipedia inglisekeelse kuldkala leheküljel pole õeltud et kuldkala on parves peetav. Vastaval soome keelsel leheküljel see on. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kultakala
Ma olen alati mõtlenud et see on päevselge asi et melgi kõik karpkalad elavad rühmas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 20, 2009 12:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Tänks huvitava lugemise eest! Ma ei teadnudki, et kuldkalal on nii terane mõistus: http://nootropics.com/intelligence/smartfish.html
Samuti seda, et ta on olemuselt parvekala... :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 23, 2010 10:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

akirpap kirjutas:
Eii... Kuldkalat peab hoiama rühmas (üle 6 kalu) ja tema kasvab 30cm pikkaks ja kaalub üle kilo (max 60cm ja 4,5kg). 80l akvaariumisse ei mahu ühtagi kultkalu. :?

http://en.wikipedia.org/wiki/Goldfish

Hmm.. Kas kellelgi on kuldkala eestis kasvanud (akvaariumis) 30cm pikkuseks??? :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 23, 2010 10:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas mitte Varivalgel ei olnud kuldkala 30cm? Või ajasin segamini. Igatahes kuskil siit foorumist lugesin, et on küll.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 24, 2010 08:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pets kirjutas:

Mõõtmisel eristatakse kas mõõdetakse kala keha pikkust või pikkust ninaotsast sabaotsani. Sellisel juhul on minu 12a Hõbe küll peaaegu maailmameistril sabas oma 30+cm'ga :D Aga seda ninaotsast sabaotsagi (umbes, ega neid väga hästi just mõõta ei anna). Ma arvan (lugemata linki), et see 37cm oli ehk kehapikkust mõõdetuna maailma pikim? :) Kõlaks minujaoks loogiliselt.

Kuldkala ei pea pidama parves. Kahekesi on täitsa okei, mingit seltsi nad siiski otsivad oma liigikaaslastelt. Samas 70 või 80 liitrit on suur vahe ikka. Nii väikese akvaariumi jaoks. Kui on 80 liitrit siis kaks väikest pojakest elavad mingi aja seal ikka ilusti, eeldusel, et neil on korralik filtrisüsteem jms. Kasvades saavad suurema akva osta. Paljudel ei kasva aga esimesed kuldkalad teps mitte kuigi suureks :(

Kindlasti enne kui su sõbranna kuldkalu ostma tormab las loeb läbi: /kalad/18703/index.html

EDIT: olles lugend linki nüüd: As of April 2008, the largest goldfish in the world was believed by the BBC to measure 19 inches (48 cm), and be living in the Netherlands. At the time, a goldfish named 'Goldie', kept as a pet in a tank in Folkestone, England, was measured as 15 inches (38 cm) and over 2 pounds (0.91 kg), and named as the second largest in the world behind the Netherlands fish

Ligi kilone kala, seda on ikka keha pikkuse järgi mõõdetud. Loorsabal on saba ise juba pikem kui ta keha, sealt ka see pikkus :) Seega, et asi aus, mõõdetakse ikka keha. Ninaotsast "sabakondini"

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver