Pets kirjutas:
Ma ikka natuke kahtlen, kas on palju selliseid akvariste, kes suudavad hoobelda 60cm pika kuldkalaga, isegi 30cm suurusega. Isegi antud lingil on öeldud: The longest fancy goldfish was measured at 37.2 cm Ei peaks tiiki ja akvaariumi segamini ajama.
Pealegi ei ole ma kuskilt välja lugenud, et kuldkalu peab pidama parves.
Mõõtmisel eristatakse kas mõõdetakse kala keha pikkust või pikkust ninaotsast sabaotsani. Sellisel juhul on minu 12a Hõbe küll peaaegu maailmameistril sabas oma 30+cm'ga
Aga seda ninaotsast sabaotsagi (umbes, ega neid väga hästi just mõõta ei anna). Ma arvan (lugemata linki), et see 37cm oli ehk kehapikkust mõõdetuna maailma pikim?
Kõlaks minujaoks loogiliselt.
Kuldkala ei pea pidama parves. Kahekesi on täitsa okei, mingit seltsi nad siiski otsivad oma liigikaaslastelt. Samas 70 või 80 liitrit on suur vahe ikka. Nii väikese akvaariumi jaoks. Kui on 80 liitrit siis kaks väikest pojakest elavad mingi aja seal ikka ilusti, eeldusel, et neil on korralik filtrisüsteem jms. Kasvades saavad suurema akva osta. Paljudel ei kasva aga esimesed kuldkalad teps mitte kuigi suureks
Kindlasti enne kui su sõbranna kuldkalu ostma tormab las loeb läbi:
/kalad/18703/index.htmlEDIT: olles lugend linki nüüd:
As of April 2008, the largest goldfish in the world was believed by the BBC to measure 19 inches (48 cm), and be living in the Netherlands. At the time, a goldfish named 'Goldie', kept as a pet in a tank in Folkestone, England, was measured as 15 inches (38 cm) and over 2 pounds (0.91 kg), and named as the second largest in the world behind the Netherlands fishLigi kilone kala, seda on ikka keha pikkuse järgi mõõdetud. Loorsabal on saba ise juba pikem kui ta keha, sealt ka see pikkus
Seega, et asi aus, mõõdetakse ikka keha. Ninaotsast "sabakondini"