foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkala logeleb põhjas
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 28, 2008 09:16 
Akvarist

Mul taas 2 agarat kuldkala, kellest 1 on juba 1,5 aastat siin akvas elan, teine, pisike alles kuu aega minu tiiva all. Vanem olija on pärast tänast veevahetust naljakas- ta logeleb põhjas kividel ja seljauim on alla vajunud. Kui uurin lähemalt hakkab ka tema ringi lõpuks ujuma kuid uim on ikka pikali. Mis lahti? Alati toimin akva puhastusel ühte moodi....
Tavaliselt see kala isegi nö uneajal hõljubakva keskel, kuid nüüd juba mitu tundi seab end põhja.
Kes oskab nõu anda? Mis lahti, mida tegema peaksin?
Alles eelmisel kuul suri 1 kuldkala, kes oli tolle vana olijaga ühel ajal toodud- kas nüüd temal ka minek....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 28, 2008 09:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
näiteks võiks alustuseks õelda akvaariumi suuruse ning kes nendega veel seal akvas elavad...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 28, 2008 09:50 
Akvarist

Akva on 45 liitrit ja seal elabki vaid 2 kuldkala- üks neist siis nagu öeldud umb 1,5 aastat seal ja teine nüüd alles kuu aega. Oma vahel saavad kenasti läbi ja muidu olnud kõikok.
Kuid jah peale seda akva puhastust on suurem kala nagu haige.
Täna vahetasin ligi 20 liitrit vett välja kuna mul nüüd väiksem filter ja vesi oli suht sogane. Muidu kõik nagu ok

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 28, 2008 10:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Akva on 45 liitrit ja seal elabki vaid 2 kuldkala- Täna vahetasin ligi 20 liitrit vett välja kuna mul nüüd väiksem filter ja vesi oli suht sogane. Muidu kõik nagu ok

Surevad vaikselt oma väljaheidete sisse. Ega ilma asjata rõhutata, et kuldkalad tahavad väga head vee filtreerimist ja vähemalt 200 liitrist akvaariumit.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 28, 2008 10:12 
Akvarist

no ole nüüd.... vesi sogane, see tähendab et kui sifooniga vett võtma hakkasin ja keerutasin sodi üles, siis tundsin vajadust rohkem vett vahetada kui muidu. Vahetan alati korrapäraselt vett, kui mitte iga nädal siis üle nädala- mul tekivad akva seintele ja taimedele tumedad laigud, siis pesen jälle neid ja vahetangi vett.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 28, 2008 10:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vett peaks vahetama pigem sageli ja väikses koguses pole muutus nii suur. Nii pisike kast on kuldkaladele tõesti väike- väikses kastis aga tulevad igasugu probleemid kiiremini esile.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 28, 2008 10:25 
Akvarist

ok, aga mida saaksin praegu teha, kas see et kala on põhjas ja uim longus on väga halb või ehk toibub..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 28, 2008 10:25 
Moderator
Kasutaja avatar

See akva mõõdu jutt on kahjuks tõsi, mitte niisama norimine. Lisaks peab filter olema hea.
Kõik see ei välista muidugi uue kalaga kaasa toodud haigust. uuri artiklite alt haiguste tunnuseid, vajadusel tee kalast pilt ja pane haiguste foorumisse üles.
PS. Kiirema vastuse saamiseks kirjelda täpselt akva olukorda (temp. söötmine jms, vaata kleepsust järele, mida täpselt vaja). Ainult siis saab "kaugjuhtimise" teel aidata. Keegi meist ju Sinu akvat ei näe...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 28, 2008 10:56 
Akvarist

vee temp on 26, söödan kuiva helbelist toitu hommikuti nö näpuotsa täie, nii et paari minuti jooksul on see juba otsas, üks päev nädalas on nö dieedipäev, mil süüa ei anna.
Vaatan et see kalake siblib üsna agaralt hetkel mööda akvat kuigi just istus jälle põhjapeal, vaatasin, et ühe külje pealt on kuldne värv veidi maha hõõrutud...
Püüdsin ka pilti teha, kuid kui hästi sealt näha on...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 29, 2008 12:11 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kas kala on vahepeal külili põhjas? kui jah, siis on soomuste mahahõõrdumine ilmselt seetõttu. kui ei, siis võib asi olla milleski muus. see, mis mulle aga piltide pealt vastu vaatas, ei ole tõttöelda üldse mitte hea. kas kalad on eelnevalt elanud veel väiksemas anumas? mõlemal on näha ruumipuudusest tingitud uimede ja selgroo deformatsioonid, lisaks ei ole kalad oma suuruse kohta normaalses kaalus, mis võib viidata ka siseelundite kängumisele või sooleinfektsioonile. vetikas taimedel annab põhjust testida ka no2/no3 taset akvaariumis, mis võib olla kriitilisel piiril või seda ületamas ja võib olla põhjuseks, miks kala(d) põhjas kössitavad. testimisest esialgu alustakski.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver