foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkala toit ja taimed
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 17, 2008 04:49 
Akvarist

Akv 45l, 3 kuldkala

nimelt olen siin aasta aega kaladele üht ja sama sööki andnud. mõtlesin, et äkki nad tahavad ka vaheldust ja võibolla annaksin neile teistsuguseid
terasid söögiks. et mida sellest ideest arvata, või jätkan vanaviisi ühe konkreetse toiduga. praegu söödan JBL Goldpearls

siis teine küsimus. nimelt üks elustaim oli akvas ja elas oma elu ära ning nüüd plaanin uut taime osta. et ökosüsteem ikka paigas oleks, peaks uue taime muretsema ja peaks ka midagi kuldkaladele sobilikku olema. noh et sümbioos toimiks. kas tallinnas ka mõnd head taimedele spetsialiseerunud poodi leidub?

tänud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 17, 2008 09:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kas 45l akva kolmele kuldkalale kitsaks ei jää?
Minu teada on 40l vett ,miinimum ühe kuldkala kohta.
Kas Tallinnas taimedele spetsiliseerunud poodi on seda nüüd küll ei tea aga hea taimevalikuga kauplusi on küll.Näiteks Lauteri,Tartu mnt,Rocalmare kalake.
Kuigi endal isiklikult kuldkalu pole,annan ma enda kaladele 4 erinevat kuivtoitu ja veel kõiksgu lisasid(sääsevastseid,krevette,liha, kurki jne).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 17, 2008 09:45 
Akvarist

eks ta vist tsipa väike ole, hea meelega ostaks suurema, aga see nõuab jälle suuremat rahalist väljaminekut.

samas kalasöögi kohta sa siis soovitad mitut erinevat sööki anda. et oleks ikka vaheldust jah? ma ostan siis paar erinevat kuivtoitu ja erinevaid lihasid ka. samas krevetid lihad jms, kas need tuleb ka akvapoest osta või võin nii teha, et pesen selverist ostetud kurgi puhtaks, tükeldan ära ja annan söögiks?

ja eelmise taime ostsin ka muidu rocca al marest, tundus hea pood olevat. lähen vaatan siis seekord ka sinna. ehk leian mõne samaväärse taime oma kalakestele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 17, 2008 09:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Kurke söödan oma kaladele just niiviisi: pesen puhtaks, lõikan tüki ja panen lusika sellest läbi, et põhjas püsiks.
Vahedusrikas toit on kaladele kindlasti kasulik. Väikese akva ja suht palju reostavate kalade puhul peab muidugi hoolega jälgima. et toit roiskuma ei hakka.

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 18, 2008 02:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on endal ka kuldkalad.Tavaliselt toidan ma neid külmutatud ussikestega.Vahelduseks hea toit kaladele :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 19, 2008 02:45 
Akvarist

eile sai esimest korda aasta jooksul teist toitu antud - kurki siis ja kaladele tundub see korda minevat. kuivtoitu proovin ka mõnd muud anda. samas kust neid sääsevastseid ja väikseid lihatükikesi saada. ja mis liha ja kui suurtes kogustes?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 19, 2008 12:19 
Akvarist

Minu kalad saavad 2 x nädalas ussikesi koos vitamiinidega. Kuivtoitu olen ka erinevaid andnud alati. Akva on taimi täis ja kurk vulbib ka p6hjas. Kalad tunduvad igaljuhul rahul olevat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 02, 2008 08:16 
Akvarist

Ussikesi saad loomapoest. Küsida võid kaladele elustoitu. Külmutatult peaks ka müügil olema.
Manustad samamoodi nagu kuivtoitu, et mõne minuti jooksul ära saaks söödud. Allesjäänud ussikesi võid sügavkülmas hoida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 15, 2008 04:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rocca al Mare kalapood on hea pood :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 15, 2008 07:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
................. pesen puhtaks, lõikan tüki ja panen lusika sellest läbi, et põhjas püsiks............

Jälgi lusika materjali. Soovitav on hõbelusikas. Tänapäeva materjalid võivad olla sellist jama täis topitud et oh oh hooo :D (ei oska eriti seda väljendit sõnastada :oops: :lol: )

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 15, 2008 08:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

bossering kirjutas:
Felch kirjutas:
................. pesen puhtaks, lõikan tüki ja panen lusika sellest läbi, et põhjas püsiks............

Jälgi lusika materjali. Soovitav on hõbelusikas. Tänapäeva materjalid võivad olla sellist jama täis topitud et oh oh hooo (ei oska eriti seda väljendit sõnastada )

nii hull vast asi ei ole kah.. minuteada valmistatakse söögiriistad enamjaolt kroomterasest, mis võõraineid ei erita. vaata siin räägib kah midagi nende materjalidest: http://www.kodulux.ee/web/eesti/kasulik ... vaba-teras

Küll ei tasuks vaske ja selle sulameid akvaariumivette panna. kogemusi pole aga tigudele pidavat tapvalt mõjuma.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver