foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 25, 2008 09:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 26, 2008 05:20
Postitusi: 2
Asukoht: Pärnu
tere !
olen juba ammu plaaninud soetada omale akvaarium. põhimõtteliselt on kõik juba plaanitud, ainult kõige tähtsam asi on veel otsustamatta: mis kalad ma võtaks. alguses oli tükk aega plaan võtta gupid, aga nüüd tunduvad nad juba natuke igavad kalad (aga see on kuidas kellelegi), seejärel mõtlesin kaua kuldkalade peale, kuna olen jõudnud neist kõige rohkem lugeda. nüüdseks oleks soov võtta hoopis teised kalad, aga ma lihtsalt ei suuda otsustada. kuna mu esimene akvaarium tuleb suhteliselt väike (54l) siis olen plaaninud soetada mitte liiga suured kalad ja mitte ka kõige väiksemad kalad. plaanis on võtta umbes 2 kala, sest muidu jääks akvaarium liiga väikeseks ja ei taha neid piinata. kuna akvarist.ee on aidanud leida kõigile akvaariumiga tekkinud küsimustele vastuseid ei ole ma ikka veel kindel kalade osas. aga mõtlesin nii huvi pärast küsida asjatundjatelt nõu. igatahes loodan, et saite mu jutust aru ja, et mu jutt ei jäänud liiga segaseks.

:)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 25, 2008 10:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Kuldkalade pidamine pole sellises akvas tõesti eriti mõistlik - ruumi vähe. Peale selle on nad külmavee kalad ehk siis kaaslased peaksid olema samasugused.
Troopikakaladest - eks maitsed ole erinevad kuid alustuseks võiks siiski paar gupit võtta ning mõned mõõksabad ja/või mollid. Selline "tavaline" kooslus aga annab kogemusi.
Siin kusagil anti sarnasele küsimusele palju häid soovitusi. Kui õigesti mäletan, siis antcistruseid mainiti, samuti mingit barbuste liiki. Ise võtaks nii 10-pealise neooniparve. Mõtle kui kenasti nad põhja kinnitatud java-samblast "muru" taustal paistaksid (T.Amano piltidelt saadud inspiratsioon). Samas...oleks ju tore oma kalade maime ka näha kuid neoonide puhul võib selle mõtte kohe maha matta. Gupidega on jälle vastupidine probleem. Mõõksabade/mollide järglasi on samuti lihtne saada ja suureks kasvatada. Kui vaid leidub piisavalt peidukohti.
Raske valik... Edu otsustamisel!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 11:01 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Mär 06, 2008 10:04
Postitusi: 4
Asukoht: Tartu
Neoonide ostmise idee on tõesti hea, kui Sa gupisid ei taha. Ehkki gupide kamp on ka väga tore jälgida, loorsabade erinevad uhkeldused, paljunemine jne. Endal mul on veel tsipake pisem akva kui Sul ja ainult neoonidega asustatud - 8 tk. Natuke taimi ka ja pisikesi tigusid. Imeilusad kalakesed, askeldavad kambas.

_________________
ise üsna algaja akvaariumiga tegeleja, kodus olnud mitu akvat kogu aeg - neoonid, skalaarid, kirevahvenad, põhjakad, gupid, SAE-d


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 12:40 
Akvarist

Liitunud: Reede Mär 23, 2007 11:59
Postitusi: 193
Asukoht: Kehtna
mina pakuks , et pane mõned terneetsiad ja neoonid. Ilus vaadata. Kui aga tahad muutust ja arengut näha siis ikka gupid. Gupid paljunevad ja minuarust on jube tore järelkasvu sirgumist jälgida ;). Kuldkala/u ei soovita. Saaksid sinna maksimum 1-2 kalakest ja kogu lugu. Taimedega on nad õelad ja vesi reostub kiiresti.Üks kõik mis otsuse sa ka teed, saad sa ju võtta veel 1-2 abilist kes aitavad põhja koristada või klaaside eest hoolitseda. Selliseid "koristuskalu" on poodides päris palju ja huvitavaid. Kindlasti suudad endale kena akva luua. Ja veel ... pane kasvama päris taimed, mitte need tehis plastmassist jurakad. Päris taimedega püsib akva bakterjaalne kooslus paremini koos ja kindlasti on ka mitu korda ilusam. Kaladelgi lõbusam.

Loodan et andsin mõne hea mõtte.

_________________
Lootus sureb viimasena, ütles usk ja tappis armastuse.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 02:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 05, 2008 11:44
Postitusi: 1359
Pildid: 20
Asukoht: Keila
Tere,
Isiklikult soovitaks ka mõõksabu,platisid,mollisid-need alguseks vägagi sobilikud kalad,(elus sünnitajad) põhja võiks võtta antsusid.
Isiklikult alustasin akvaga tegelemist vist 13a ja mul olid esimesteks kaladeks gupid! siis tulid mõõksabad jne...
igal juhul edu sulle!!!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 26, 2008 05:20
Postitusi: 2
Asukoht: Pärnu
Aitäh!!

teist kõigist väga palju abi!!

:wink:


Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver