foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2008 05:16 
Akvarist

Tere!

Olen algaja akvarist, seega ehk polegi probleemi. Otsisin foorumist, aga konkreetset juhtu ei leidnud. Nimelt minu 2 kuldkala lähevad peale toitmist "riiakaks". Mingit reeglit ei ole, kord togib üks teist, siis jälle vastupidi. Justkui näksiks teise küljepealt ja selja- ning sabauimi. Nii juba 3 päeva jutti. Kui toitu ei anna, siis ujuvad rahulikult ringi.

Akvaariumis on 2 õunatigu, 2 suuremat taime (nime ei mäleta hetkel) ja 2 kookose koort. Akva suurus 25L, kalade pikkused 4-5cm. Toidan kord päevas, 4-5 graanulit kala kohta (korra nädalas on paastumine ka). Nitriti tase on 0, nitraate on 25-50 (kõigub seal vahel). PH 7.5-8.0. Testimiseks kasutan neid universaalseid ribasid (kodus saan firma järgi vaadata).

Tean, et ideaalis peaks olema ~50-80L akva, aga kuna sain jõuludeks õrnemalt soolt, siis suurema ostmine oleks ilmselge solvang. :oops:

Kas kuldkalade selline käitumine on tavaline? Või on asi ruumipuuduses? Või toidan liiga vähe?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 16, 2008 09:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Ma selles küll probleemi ei näe.
Minu kuldkalad togisid ja ajasid üksteist taga söötmise ajal, kui juba mõni graanul oli nahka pandud.
Jälgi seda, et need graanulid mida neile pakud oleksid ära söödud suht väikese ajaga. Graanultoite igasugu suurusega, kui need graanulid on suured (4 mm)ja kuldkalad alles väikesed, siis seda (4-5 graanulit) on palju, kuna akvaarium sul väike. Lihtsalt vesi läheb käest kiiremini ära, mis võib ohtlikuks saada kaladele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 16, 2008 10:54 
Akvarist

Aitäh vastuse eest! Süda kohe rahul ja teema lukku.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver