KRA kirjutas:
Mul endal on hoopis nii sätitud, et tuled hakkavad põlema sootuks öösel kuni hommikuse söötmiseni (enne kui tööle lähen). Õhtul enam ei põle ja süüa kah rohkem ei anna. Antsistruste akva.
Selle öise valgustamise mõte jääb mulle küll arusaamatuks. Valgustusel on peamiselt kaks funktsiooni:
- pakkuda akvaristile silmailu
- taimedele fotosünteesi jaoks vajalik valgustusperiood
Öösel vaevalt et akvaariumite ilu ise viitsid nautida, taimi vähemalt osades akvades oli ka napilt?
Inimesed enamasti ületähtsustavad seda odavat öist tariifi. Soovitaks soojalt teha väike kalkulatsioon, kui palju selline öine tarbimine siis reaalselt kokku hoiab - pakun, et see summa on naeruväärselt väike.
Mida ma jätkuvalt kõigile soovitan: kui teil valgustuse jaoks pole taimerit, siis tehke see kulutus. Odav mehaaniline taimer maksab ca 6 € (ntx
http://www.byroomaailm.ee/pood/kontorit ... min-501141 ), neid saab pea igast ehituskaupu või elektroonikat müüvast poest, ka supermarketist. Kui käsitsi plõksida, kipub valgustusperiood pikaks minema ja vetikad võivad võimust võtta. Üle 12 tunni ei maksa kindlasti valgustust sees hoida, 10 tundi võiks olla täitsa sobiv.