foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Oskarile krevette?
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 03, 2011 12:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere! Olen siit lugenud, et oskarile võib anda külmutatud krevette. Aga küsimus siis selline, et kust saada krevette mis ei sisalda juba soola. Nimelt olen meie kaubanduses vaadanud külmutatud krevette ja kõigil pakkidel peal kiri, et sisaldab 2% soola. Või tohib siiki neid anda? Tahaks proovida kas maitsevad aga ei julge enne kui targemad on oma sõna sekka öelnud. :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 03, 2011 12:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ei tea , kui tark ma olen, aga juba oma pool aastat söödan Oscaritele külmutatud krevette. Ja neid koorimata. Näpu vahel teen vees peeneks. Eks niimoodi ka saa mõningane sool krevetist välja uhutud. Siiani kaladega kõik jonksus. Pudistan krevetti ka "memmekate" akvasse. Sealsedki asukad siiani rõõmsad ning täie tervise juures. Olen ostnud erinevate firmade krevette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 03, 2011 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Eh-hee, ma ei olegi paki peale vaadanud. Ostan neid, millel koor peal. Kala kadusid poole aastal on olnud, aga mitte sellest tingitud.
Aga ehtsaid krevetikesi võib saada Kalakesest - külmutatud ja tillukesed. Aga minu kalad (barbused ja Tetradon biocellatus) neid miski pärast ei taha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 03, 2011 01:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ühe täiskasvanud Oscari suu on ikka väga pirakas. Sestap mina läksingi krevettide peale üle (suvel saavad ka vihmausse). Vähe kentsakas on neid sääsevastsetega, nagu sihvkadega, sööta. Ja muide, krevetid tulevad hulga odavamad!

Ei ole midagi paki pealt siiani midagi lugenud. Aga, kes kardab, võib ehk krevetid ka korra ilma soolata vees läbi keeta? Mina tavaliselt puhastan mitu pakki korraga ära ja siis panen pisematesse purgikestesse (sain ühe armsa foorumlase käest fotoka filmide topsikuid) ning tagasi sügavkülma. Siis on mõnda aega rahulik portsu kaupa taas võtta ning kaladele sööta. Siiani pole täheldanud, et topeltkülmutamine miskit hullu krevettidele teeks. Eks ilmselt veidi toiteväärtus langeb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 03, 2011 04:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minagi annan oma Oscaritele vahel krevette- tavalised kooritud ja külmutatud krevetid. Isegi ei purusta neid, kalad saavad sellega ise edukalt hakkama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 03, 2011 09:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pidasin soola sisalduse kohapealt silmas jh neid koorimatta krevette, sest nende pakkidelt ma olengi lugenud, et sisaldavad 2% soola aga kui teie kalad elavad, siis on ju tore:) Aitäh teile info eest :D Ma siis lippan ka poodi ja ostan neid.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver