foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 03, 2011 11:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Milline näeb välja Humpi mari?? On kollane terake, mille väljutamiseks kala mööda põhja "roomab"? Kummaline on aga see, et see sama kala, kes neid teri toodab, need ka ise suhu korjab....

Küsimus siis-mis moodi see asi neil täpselt käib ja mis minu ülesanded oleks edaspidi??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 03, 2011 11:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sinu ülesanne on seda lihtsalt jälgida :)
Korjab marja suhu emane. aga enne seda "roomab" sellest marjast üle ka isane.
Raske aeg on siis kui emane on paar päeva mari suus vaadanud kuidas teised kalad söövad. Siis jääb vaid üle loota, et sinu kala on hea emainstinktiga ja suudab mitu nädalat söömata olla, või siis ühel heal päeval teeb ta "kuglunks" ja neelab marja alla ja hakkab hoopis sööma.
Teda kinni püüda vms ei soovita, sest mida stressim, seda kindlamini ta nad alla kugistab, ehk siis loobub haudumisest.
Pärast on tal tükk aega pojad suus, kes kasvavad väga aeglaselt. Loodame aga parimat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 06, 2011 01:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kusagil ma nägin, kuidas suushaudujal mari suust välja "koputati" ja eraldi akvasse pandi. Ei suuda senam seda linki leida. Tegelikult on see loodusevastane tegutsemine ning ei pruugi ka vilja kanda. Ja kindlasti kasvavad pojad emme hoole all paremini. Loodame, et Sul kõik õnnestub.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 07, 2011 06:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

4 päeva on tulevane mamma mokad koos hoidnud igal juhul. Olen passinud akva ääres, nii et silmamunad on pahempidi juba :P Mari mammal suus kenasti, kui teised sööma lähevad, läheb mamma taimede vahele ära, et ei peaks kõrval vesistama :wink: Üldiselt on ta suhteliselt põhja lähedal-vahepeal teeb ringi peale akvaariumile, aga enamuse ajast siiski kivi või kännu taga peidus või siis taimede vahel. Mari kumab suust. Õigemini on kalal selline "lott" nagu pelikanil umbes :wink: Alguses kumasid kollased marjaterad, nüüd on veidike tumedamad juba. Silmaga täiesti nähtavad. Eks varsti hakkavad põsed ka punni minema, kui maimud õige hoo sisse saavad oma arengus. Igal juhul olen hetkel väga rahul oma kalamammaga. Korralikud emainstinktid vähemalt. Loodetavasti mõni maim ka alles jääb.

Otseseid vaenlasi vist väga ei ole. Hetkel mul akvaariumis 2 neooni, 3 terneeziat, 5 tetrat, 1 ants, 2 saed, 1 platydoras ja siis muidugi 3 humpi lisaks mammale. Kahtlustan, et need samad liigikaaslased võivad pigem saatuslikuks saada....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 07, 2011 07:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Minu hump hoidis oma mokkasi koos 2 nädala kanti.
Kuna suuremas kastis mõned hakkajad skalaarid siis otsutasin pesakonna emmega välja püüda ja väikesest
(20 liitrisest) sai ajutine kodu neile :

Pilt

Neid kes koos emmega väikesesse sattusid oli 46...
Enam vähem ühe kuuga vaatasin ,et maimud piisavalt suured, et suurde basseini tagasi pöörduda (mööndustega ehk perforeeritud vaheseinaga ).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 07, 2011 10:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Oi, tahaks ka taas endale Red Humpi! Sain siit kellegi käest vahetuskaubana Mogurndade vastu. Häbi, et enam ei mäleta kellelt! (Püüdsin küll otsida, kuid liikmete nimekiri on kui põhjatu kaev! Kindlasti vähemalt veerandik tollest nimekirjast ei tegele enam akvaristikaga. Siit ettepanek, mis küll vales rubriigis - aga äkki õnnestuks ülearuseid liikmeid kuidagi kustutada?) Oli mul kaks emast ja üks isane Red Hump. Hästi ilusad kalad! Aga Haapsalust toodud uus kala tõi haiguse sisse ning viis Red Humpid pluss veel mõned kalad manalasse. Red Humpid olid nii ilusad ja muhedad kalad ning mul on siiralt kahju ja häbi selle inimese ees, kes nad mulle tõi, et ma ei suutnud neid päästa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 09, 2011 11:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

No nii-pidu läbi selleks korraks. Mammi matsutas kahe lõua poolega täna süüa, koos ülejäänud seltskonnaga :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 10, 2011 09:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lohutuseks, ikka juhtub :( Eks mammi oli ise ka üllatunud kui liiga hoogsalt neelas. Kogemused tugevdavad!

Panin oma humpide omamise ajal tähele, et kudema ärgitas neid nädal aega elustoitu. See oli ilmselt niivõrd tõitev, et oli mida kudeda ja emme üldine toitumisaste oli kõrgem. Kui munad suus, siis rohkem elusat ei andnud, kuna muidu oleks liigne maiuspala olnud. Aga jah, üles õnnestuski kasvatada 2 pesakonda, alla neelatud sai aga vist umbes 4.

Minu humpid olid aga nii tundlikud püüdmise suhtes, et ühe pesakonna keerasingi ise kihva välja püüda proovides, siis kadusid kõik pojad....Parem oli siis kui ma ükskord isa välja püüdsin, siis ei käinud keegi mammile närvidele ja ei "loksunud" tal ümber.

Aga igatahes, head uut proovimist ja ära kaota lootust.

Üles
 Teema pealkiri: tere
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 06:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
omast kogemusest võin öelda, et kui emasel maimud suus siis tuleb ta kuidagi vaikselt kinni püüda ja eraldada teise akvasse,
mul niimodi õnnestus terve pesakond ülesse kasvatada, jagasin hiljem kõik laiali, nüüdseks on järgi ainult üks emane, maimud sööb ära isane muideks.
lahedad kalad on,kui kellegil on mõnda pakkuda siis hea meelega sooviksin paari isast, et alles jäänud emane saaks järglasi?
edu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 24, 2011 07:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul õnnestus humpi maimude üles kasvatamine vaid maimuakvas, kinnipüüdmine ja üleviimine möödusid hästi. Kinnipüüdmisel lasi mamma maimud suust välja ja pärast korjas maimuakvas kohe kokku tagasi. Suures akvas on minumeelest tulevasel mammal stressi rohkem, kui pole just varjulisi kohti, samas passisid teised seltsimehed seal hetki, millal hea maiuspala omale põske pista. Praegu on mul humpide paradiis, kellest osa leiavad tee Pärnus Jõe äärsesse Zoo poodi. Kellel huvi, siis andke teada, võin kasvatada uue pesakonna üles.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver