Tere ,räägin siis oma kogemuse Neolamprologus leleupi paljundamisest,kuna vaadates foorumit siis antud kala pole eriti akvaariumis paljunenud,või ei leidnud ma õiget teemat. lugu ise sihuke et akvaarium 300l ja sees aafrika Tanganyika järve ahvenad.Sisustatud kividega ja mõne üksiku taimega.kuna mul seal kõik marja panijad kalad ja paljundamise mõttet ei ole olnud,siis oli ühel päeval suur üllatus kui kivi alt paistis mari.ja kohe oli ka pettumus et marjaterad on valged ju on hukka läinud.sest olen kuulnud et valged marja terad on halvaks läinud.Lasin neil seal akvas ikka edasi olla. teise päeva õhtul seesama valge mari juba kergelt liigutas,jälle rõõm suur et näe ei olegi hukkas. kolmas päev nagu väike laps sokki seest kingitust otsimas,aga mida ei olnud,see oli mari.Kohe käisid peas mõtted läbi et äkki pleco oma töö teinud,või teised ahvenad maiustamas käinud,aga ei õhtul leidsin ülesse,mamma oli siputavad sabad viinud teise kivi alla koopasse kust ei olnud minul neid nii kerge enam näha. nüüd saab juba nädal aega maimudel ,kasvavad kül hirmus aeglaselt vast on juba 3 kuni 4 mm pikkused,aga arvestades et toituvad sellest mis suurtest üle jääb,siis on nad isegi hästi vastu pidanud. vot selline lugu mul siis antud kaladega,kui keegi on veel neid kalu paljundanud,siis võiks kogemusi jagada.
|