foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 09:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Tere ,räägin siis oma kogemuse Neolamprologus leleupi paljundamisest,kuna vaadates foorumit siis antud kala pole eriti akvaariumis paljunenud,või ei leidnud ma õiget teemat.
lugu ise sihuke et akvaarium 300l ja sees aafrika Tanganyika järve ahvenad.Sisustatud kividega ja mõne üksiku taimega.kuna mul seal kõik marja panijad kalad ja paljundamise mõttet ei ole olnud,siis oli ühel päeval suur üllatus kui kivi alt paistis mari.ja kohe oli ka pettumus et marjaterad on valged ju on hukka läinud.sest olen kuulnud et valged marja terad on halvaks läinud.Lasin neil seal akvas ikka edasi olla. teise päeva õhtul seesama valge mari juba kergelt liigutas,jälle rõõm suur et näe ei olegi hukkas.
kolmas päev nagu väike laps sokki seest kingitust otsimas,aga mida ei olnud,see oli mari.Kohe käisid peas mõtted läbi et äkki pleco oma töö teinud,või teised ahvenad maiustamas käinud,aga ei õhtul leidsin ülesse,mamma oli siputavad sabad viinud teise kivi alla koopasse kust ei olnud minul neid nii kerge enam näha.
nüüd saab juba nädal aega maimudel ,kasvavad kül hirmus aeglaselt vast on juba 3 kuni 4 mm pikkused,aga arvestades et toituvad sellest mis suurtest üle jääb,siis on nad isegi hästi vastu pidanud.
vot selline lugu mul siis antud kaladega,kui keegi on veel neid kalu paljundanud,siis võiks kogemusi jagada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 10:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mine tea, kui tarka juttu räägin, aga ehk siiski. Konkreetselt need kalad mul paljunenud pole, aga üks ahven ju kõik.

Mul oli kogemus Flower Hornidega. Tegid ka marja aksvas, kus arvasin, et nende paljunemine võimatu. Mamma-papa väga hoolitsesid oma marja ning hiljem sealt koorunud tittede eest. Alguses käis titekari nagu pardipojad mamma-papa sabas. Liiga kaugele läinud uudistajad toodi suus teiste juurde tagasi. Hiljem aga, kui tited olid suht suureks kasvanud, otsisid nad ise pelgupaika ja seda hoopis ülemistest kihtidest. Sealt ma nad kinni püüdsin ning väiksemasse akvasse paigutasin. Alguses sai ka mõnikümmend maimukest välja korjatud ning titte lõksu pandud, kuid seal nad surid. Paistab et vanemate hool neile vajalik.

Lisaks veel - hautasin arteemia mune poegadele söögiks. Võtsin toidu süstlasse ja pigistasin tittede kohal tühjaks. Kukkusid sööma. Hiljem panin süstlasse ka muud titesööki (veega).

Mari, mis on valgeks läinud on kas viljastamata või hukkunud (untsu läinud). Hullem variant on hallitama läinud marjatera. See nakatab ka teisi teri. Ilmselt Sinu marjas leidus ka viljastatud terakesi, millest siis koorusid tited. Need toimetati kiirelt turvalisse kohta.

Loodan, et said mõningast abi.

Jõudu kasvatamisel!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 11:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
minu marjaterad olid eranditult kõik valged algusest peale,ja isegi siis kui sabad juba liigutasid taga,ja isegi maimu staadiumis ujuvad nagu valged manna terad.sellest ka see hirm alguses et juu hukka läinud,aga mine tea võibolla nendekaladel ongi mari valge.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 11:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mine sa tea seda marja asja, aga arvan, et lastekasvatamine ahvenlastel enam-vähem ühesugune. Eelnev oli vaid kild minu kogemustest. Kui juba siputisi näed, siis oled poolel teel ristivanemaks saamisel.

Tundub, et üsna tähtis on, et Sa tittesid liialt vara vanematest ei lahutaks. Mul surid pea kõik imikud titelõksus ära. Mõni üksik jäi. Ja seevastu need, kes kasvasid suures akvas ohtude keskel kosusid silmanähtavalt. Usun, et aitas kaasa ka neile süstlast toidu pritsimine. Eriti hästi kosutavad ise hautatud arteemia munad.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver