foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 10, 2011 01:52 
Akvarist

Pildid: 1
sul on õigus - ongi üks põhitõde. paraku kulub umbes lehekülg, et selgitada - kala ei ole taim ja elab vees... järgmisele mahub kirjeldus, millises vees ja mida sööb:wink:
kahjuks peavad paljud kalu tõesti lõikelillede sarnaselt - no suri, mis siis...ostame uue...

ega ma testide ja parandajate vastu päris ka ei ole - lihtsalt see aeg on minu enda jaoks möödas - no oli huvitav teada, mida vesi sisaldab, aga määravat kasu sellest ei ole olnud. kui tõsine häda käes, tasuks alati teha mõningane veevahetus, mängida temperatuuriga, parandada aereerimist - kogemus ütleb, kui palju just mida vaja. veeparandajad on tegelikult natuke keerulisem teema. et sobimatut vett kuidagi pidevalt parandada, kuluks meeletult keemiat. paar korda võib ju proovida, aga tulemus on lühiajaline ja kalu suurt ei aita. mõnel juhul ei olegi lihtsalt võimalik akvaariumi pidada, kui ei ole valmis vahetusvett kuskilt kaugemalt vedama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 10, 2011 03:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
nautilus kirjutas:
veeparandajad on tegelikult natuke keerulisem teema. et sobimatut vett kuidagi pidevalt parandada, kuluks meeletult keemiat.
Kui jutt on kloorieemaldajast siis sellel siiski on mõte olemas, ehkki vahepeal olin ka selles suhtes vägagi kahtlev. Enamasti inimestel pole kohta kus vahetusvett ööpäeva hoida et kloorist lahti saada. Kui juhtumisi kuskil peaks kloramiini kasutatama veepuhastuseks siis vee eelnev hoidmine ei aitagi, see on märksa püsivam ühend. Tallinna Vesi kloramiini ei kasuta, kuid kogu Eesti kohta ei tea väita. Klooriga puhastatud vee otse veevärgist akvasse kallamisel see kalu ilmselt ei tapa, kuid tarbetut stressi tekitab küll. Kloorieemaldaja pole nii kallis asi et selle pealt tasuks kokku hoida. Üsna mugav ja toimiv on nii et vana vesi välja, kloorieemaldaja vette ja vooliku ots akvasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 10, 2011 04:20 
Akvarist

Pildid: 1
ilmselt on erandeid. minul ei ole klooriveega kogemusi. ma ei oska ka öelda, kas jätkaksin akvaariumiga tegelemist, kui keegi otsustaks vett klooritama hakata? samas - "meremehed" peavad vist ju alaliselt vett tempima. edaspidi endalgi kavas - kui on hobi, siis tuleb sellega aina tegeleda...

Üles
 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver