NB! Sa ei pea kõikke korraga ja kiiresti puhtaks saama.... Võta rahulikult.
Kõige hullema tulemuse võib saada paanikahoos üle reageerimisel, või siis kui tahad kõik korraga kiiresti ära teha.. Siis võib kõik metsa minna.
Oleks lihtsalt vaja hakata regulaarse veevahetusega pihta koos põhja sifoonimisega.
Veevahetust ära tee liiga suurt. Pigem hangi NO3 test ja vaata selle testi järgi. Kui näit on väga punase peal siis hakka tegeme iga teine/kolmas päev ~24-30 % veest. 50% korraga on juba üsna äärmuslik ja võib shokeerida. Kui näit veel enamvähem siis regulaarsed kord nädalas toimuvad veevaetused peaks olema piisavad.
Veevahetuse käigus sifooni põhja, et seal ladestunud sodi eemaldada. Ilmselt ühe veevahetuse korraga sa ei jõua kõike põhja läbi imeda... Mis sest, teed järgmine kord edasi.
Veevahetuse käigus võta ka pool ämbrit puhtalt akvaariumi vett (ilma põhja mudata). Selle vee sees loputa kergelt pooled filtri svammid... Ära kõike korraga puhasta, nii võib kannatada filtris asuv bakterkoloonia. Oluline on et sa ei puhastaks neid käsnasid jooksva vee all vaid akvaariumist võetud vees.
Jäta meelde või pane kirja mis asetusega käsnad puhastasid. Teised käsnad puhasta kolme nädala pärast. Jäta vahele aega, sest bakterite taastumine puhastatud käsnades võtab rohkem aega. Oleneb mis filtriga tegu, või mis seisus svammid on, võib tekkida tahtmine svamme vahetada.... Samuti ära tee seda kõike korraga. Mitte rohkem kui pooled korraga. Kui käsnasid on kolm vms siis saad neid vahetada ükshaaval.
Kruusa ära üles kisu, selle saad sifoonimise käigus puhastatud.
Muu sisustusega tee nii nagu tundub et võiks teha. Pese kraani alla ja küüri harjaga... Ära mingil juhul kasuta nende puhastamiseks ühtegi majapidamise keemiat.
Klaasid saad puhta käsnaga seest ära pühkida. Tulevikus aga kulub ilmselt see klaasipuhastus magnet ära. Klaase ikka enamasti üsna sagedasti vaja puhastada.
PS!, sul oleks endal teinekord lihtsam (ja teistel foorumlastel ka) kui sa ei kopeeriks oma postitusi mitme alateema alla. Nii hakid oma teema mitmeks jupiks, endal ka pärast keerulisem jälgida... Ma ka juba mõtlesin et kumma postituse alla ma siis vastan
, aga ma ei hakka kopeerima mõlemasse.
Edu sulle puhastustöödel.
Ja pea ikka elektri ohutust silmas - Veevahetuse ajaks, ja kui näppu pidi vees oled siis voolivõrgust kõik juhtmed välja.