foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Thorichthys meeki'd
PostitusPostitatud: Reede Jaan 01, 2010 04:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Jaan 07, 2004 01:59
Postitusi: 115
Asukoht: Tartu
Tere!

Olen pikalt plaaninud oma akvaariumis uuenduskuuri läbi viia ja uuteks asukateks meekid võtta. Akvaarium on 240l ja siiamaani küllalt taimerohke olnud. Nüüd hiljemalt 2 kuu pärast ees kolimine ja seega kasti restart, st saaks kujundada meekidele võimalikult sobivaks. Sellega seoses ongi paar küsimust (ilmselt need ei jää viimasteks)

1) Kuna meekid tunduvad kõvad kaevajad, siis kuidas taimekasvatusega on?
2) Mitu isendid mahuks 240l ja kuidas peaks olema emaste-isaste suhe?
3) Kas neid poodides ka viimasel ajal liigub või ainult kaasakvaristide käest?

head uut
Kaarel

_________________
240l+55l+25l


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 02, 2010 12:30 
Akvarist

Liitunud: Reede Nov 23, 2007 02:10
Postitusi: 334
Pildid: 1
Asukoht: tallinn
Kirevahvenalistest on meekid ühed taimesõbralikumad - nii ,et enamust taimi võid julgelt akvasse istutada - vahel võivad mõne välja kaevata aga otseselt taimedele liiga üldiselt ei tee.
Lauteri tn. poes on müügil väga terved ja tugevad väikesed meekid.
240l mina soovitaksin kas kaks või 6-10.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 02, 2010 05:11 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Jaan 08, 2006 01:35
Postitusi: 75
Asukoht: Võru
Meekid kaevavad küll,kuid eriti suuri kahjustusi taimedele üldjuhul ei tekita. Siiski võiks kindluse mõttes eelistada tugevamaid taimi ning lasta neil enne kalade toomist korralikult ära juurduda. Meekide puhul soovitatakse võtta 1 isase kohta 2 emast, kuid kooslus toimib enamasti ka paarina. Isased reeglina teisi samast soost liigikaaslasi ei kannata ning võivad käituda vägagi territoriaalselt (eriti marja kaitsmise korral) ning isegi agressiivselt. Mina soovitaksin neid kombneerida pigem teiste rahumeelsemate Ameerika kirevahvenalistega (Herotilapia Multispinosa, Cleithacara Maronii, Aequidens Pulcher e.Blue Acara vms.).

_________________
450l- Aafrika cichliidid
280l-Ameerika cichliidid
280l-Discused+Botiad+SAE+corydorased


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 03, 2010 05:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Jaan 07, 2004 01:59
Postitusi: 115
Asukoht: Tartu
Kui võtta 2 isast ja 4 emast, siis isaste vahel läheb ikka tõenäoliselt sõjaks? 6 kala läheks 240l peale paljuks ka, kui nad kuni 15cm kasvavad. Olen veel mõelnud Neolamprologus brichardi koloonia peale, mis tunduvad omavahel küllalt rahumeelsed olema ja ka väiksemad. Neid pole ka jällegi poodides trehvand, vähemalt Tartus mitte

_________________
240l+55l+25l


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 03, 2010 06:13 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Jaan 08, 2006 01:35
Postitusi: 75
Asukoht: Võru
Isaste vahel läheb tõenäoliselt ikka madinaks ja seda enamike (kui mitte kõigi)samaliigiliste ahvenaliste puhul. Erandiks vast tõeliselt suur akva,kus territooriumid ära jaotatud ja ruumi jätkub igale paarile. 240 l pole selles mõttes veel piisav, sest 1 isane meeki võib vabalt kogu selle akva ulatuses ennast kehtestama hakata. Samas päris julma sõda nad enamasti ei pea, vaid piirduvad reeglina teiste hirmutamise ja mööda akvat tagaajamisega (mis pole ka just eriti tore). 6 sellist kala on ilmselt tõesti tiba liig sellise akva puhul...
Mis puutub Neolamprologus brichardi'sse, siis omal ajal pidasin ise Tanganjika ahvenaid, s.h. ka neid kalu ning võin kinnitada, et maimude kaitsmise ajal polnud ma vihasemaid tegelasi enne näinudki. Teine isane taoti sel ajal lihtsalt oimetuks, nii et ta tuli teise akvasse toibuma tõsta :( Muul ajal polnud väga vigagi, aga neid pesakondi kippusid nad järjepanu meisterdama, seega sõjaseisukord kehtis suurema osa ajast. Hakkasime seda liiki kalu perekeskis lausa "tigedikkudeks" kutsuma... :wink:
Aeg-ajalt neid liike ikka liigub, sealjuures ka Tartus. Meekid olid Lõunakeskuse Bettas veel suht hiljuti müügil (novembris vist), hetkeseisu kahjuks ei tea. Samuti olid nad vähemalt detsembris saadaval ka Kalakese poes Tallinnas. Brichard'e pole tõesti juba mõnda aega näinud, aga alati tasub müüjatelt küsida lähiaja saadetiste kohta ning mõnikord ollakse valmis soovitud liiki veel järgmisesse tellimusse lisama. :)

_________________
450l- Aafrika cichliidid
280l-Ameerika cichliidid
280l-Discused+Botiad+SAE+corydorased


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver