foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 05:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Juun 03, 2009 06:06
Postitusi: 73
Asukoht: Tartu
Oleks siis selline küsimus ja sooviks targematelt Discuse pidajatelt nõu, et kas ja kuidas oleks võimalik määrata oma Discuste sugu? Nii palju kui ise lugesin kirjandust googles, siis noortel discustel ei ole vist võimalik vahet teha...tuleb oodata kuna kasvavad suureks... ei tea kas on tõsi. Teisalt kirjutati, et mees sugupoolel võiks suuremad huuled olla, et saaks naissugupoolt kaitsa, siis ka järeldades rohkem agressiivsemad ja et meessugupoolel olevat pealaup suurem... Lõpetuseks veel selline teema.. ei hakka tõlkima eesti k :

Picture a discus facing to your left ... you would be looking at its side. Find the Dorsal (Top) and Anal (bottom) fins and look where the fins slope down toward the Caudal (tail) fin ... make sure you're looking at the fins after they have curved back toward the tail. The Dorsal and Anal Fins become (almost) straight after the fins curve down (or up) toward the Caudal Fin ... extend an imaginary line along this straight section of the 2 fins back toward the tail which just touches the Dorsal & Anal Fins past the Caudal Fin. These two imaginary lines should intersect behind the fish. The key to sexing the fish is where the lines cross the Caudal fin. If they pass through the Caudal Fin, the fish is most likely a FEMALE. If they miss or just touch the Caudal Fin, then most likely it is a MALE."

Endal siis kaks veel väikest Discust akvaariumis (125L), algusel olid nad küll väga haleda võitu ja arad, aga võta näpust... nüüd mõnda aega tagasi on vist julguse kokku võtnud ja näitavad ennast, kui siiski akvaariumi suurimate kaladena. Ujuvad ringi, uudistavad, söövad kenasti kõike, mida neile pakun. Vahest ujuvad koos, teinekord jälle kükitavad eri nurkades. Üks justkui oleks domineeriv pool, kuna olen täheldanud, et ajab vahest teist taga ning üritab näksata (nii vähemalt tundub). Õnneks ei ole aga teisel viga midagi...ehk nende miskisugune rollimäng. Tahaks küsida seda, et kas 125L akvaarium võiks mahutada 3 discust ja kas on üldse võimalik pidada kolme, kuna ehk üks jääb teistele jalgu ja kaks omavahel moodustavad domineeriva paari. Kuigi ideaalis tahaks näha akvaariumis 3 discust..ühte tahaks kontrasti mõttes juurde, teist värvi loomulikult, kui praegused. Ruumi kohapealt justkui vaatan, et väga kitsas neil seal pole. Hetkel nad muidugi veel väikesed, aga ei oska ka öelda, kui suurt kasvu nad minu akvaariumis võiksid võtta, seega tahaks saada miskit nõu targematelt.

Discustest pildid akvaariumis, siin paar päeva tagasi lisatud.

_________________
Akvaarium: 125L (juwel kaas + lisavalgus)
Sisefilter / Välifilter: Aquael FAN 2 Plus / JBL CristalProfi 250
Soojendi: Hydor ETH 200 II
Kalad: 2 discust, neoonid, 2 corydorast,2 antsu


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 06:33 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Jaan 08, 2006 01:35
Postitusi: 75
Asukoht: Võru
125 l akva on täiskasvanud discustele igal juhul väike. Üle kahe ei tohiks neid sinna igal juhul võtta, parem oleks needki kasvades suuremasse üle kolida. Üldjuhul soovitatakse pidada paarisarv isendeid ning hea muidugi kui oleks ruumi väiksema parve jaoks (4 või 6 tk.). Umbkaudu tuleks arvestada 50 l vett kala kohta...

_________________
450l- Aafrika cichliidid
280l-Ameerika cichliidid
280l-Discused+Botiad+SAE+corydorased


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 06:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Nov 02, 2007 12:20
Postitusi: 803
Asukoht: Tartu
Tere! Ma arvan, et keegi kolmest jääks kindlasti eemaletõugatuks või peksupoisiks. Usu, see on ebameeldiv Sulle ja kalale.
Kuigi nad on 125eses siis kalad muidugi üle 10cm ei kasva, aga arvan, et Su akva on täis.
Praegu näevad nad ilusad välja. Sellist huvitavat värvi.

_________________
1000 liitrine - /viewtopic.php ... sc&start=0


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 08:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Juun 03, 2009 06:06
Postitusi: 73
Asukoht: Tartu
Olgu, siis on teada. Jäävad need 2 praegu ja kui kunagi tulevikus suurem akvaarium tuleb, saab edasi mõelda suurema grupi peale.

_________________
Akvaarium: 125L (juwel kaas + lisavalgus)
Sisefilter / Välifilter: Aquael FAN 2 Plus / JBL CristalProfi 250
Soojendi: Hydor ETH 200 II
Kalad: 2 discust, neoonid, 2 corydorast,2 antsu


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver