AzA kirjutas:
Vaene Lyy
Tal on Nikon D80 - asi pole fotokas, asi on objektiivis ja ääretult osavas käes. 80% pildist on pildistaja, järelejäänud 20-st on 80% objektiiv ja siis riburadapidi muu pahn.
AzA, miks siis kohe "Vaene Lyy"
Aga jah, AzA'l on õigus. Kasutan Nikon D80 ja olen ka selles osas nõus, et kaamera ise ei tee pilti, vaid isik, kelle käes see on. On inimesi, kel tähtis, et oleks "vinge" kaamera ja arvamus, et siis on paugult ka pildid head. Sel juhul on neid pilte kohe kurb vaadata ja kurb tõdeda, et ei osata ka olemasoleva kaamera võimalusi ära kasutada. Minu käest küsitakse tihti, et soovita "head" aparaati. Pole olemas ühtset vastust. Iga kaamera on millegi jaoks hea. Kõik sõltub sellest, mille pildistamiseks Sul kaamerat vaja on. Objektiivi koha pealt pean tänama "Käpiku" kuldseid näppe. Aga aitäh teile tunnustavate sõnade eest.
Teemasse tagasi. Eestis ma tõesti pole juhtunud nägema müügil spets võrkseina, aga piltidelt olen seda näinud. eBayst võib tõesti vajadusel leida ja pole hirm kallis ka. Samas usun, et see vahesein on võimalik ka ise vajadusel valmis meisterdada, kui vastavad vahendid kätte satuvad ja piisavalt tahtmist. Igal juhul, kui miski vaheseina kas tellid või meisterdada, näita seda siin ka.