foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 11:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

soovin akvasse ahvenalsi (aafrika omasid), aga enne kui ma nad akvasse laseksin, siis sooviks teada, et kas nad sobivad koos ansictrustega ja corydorastega võ on nad ainult ise seal akvas?
kas nad hävitavad taimed ära?
lugesin kokkusobivustabelist, et seal on pandud vb, aga kas kellegil on kogemusi sellega, mida eelnevalt küsisin?
ette tänades...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 11:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Eks neid kah erinevaid,kes karnivoorid,kes omnivoorid...ja palju oleneb vast ka kala enda iseloomust...
Jsegi olen vaadanud,et midagi "kollast"võiks akvas olla,aga siiani olen veel tagasi hoidnud end :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 11:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma soovin just kollaseid:D ma olen neid vaadanud ja teen ära:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 31, 2009 11:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Electric Yellow Cichlid pidasid silmas?
Mul endal just näpud sügelevad,aga millegipärast ei ole veel riskinud...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 01, 2009 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei, ma ei mõelnud elktrikollaseid, vaid teisi kollaseid ahvenlasi, keda ma tartu betta poes nägin:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 01, 2009 12:45 
ancistrustega olen ise koos hoidnud. corydorastega ei ole kogemusi, ent samuti arvan et miks mitte.

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 01, 2009 12:50 
Akvarist

Afriklaste puhul on sul põhimõtteliselt kaks võimalust: Malawi või Tanganjika - erinevus on vee parameetrites - kuid Malawi on ilmselt lihtsam ja pakub rohkem võimalus. Mõlemal juhul on võimalik valida vetikasööjate (mbuna) ja omnivooride vahel (hapsid jms.) vahel, kuigi neid saab ka piisavalt suure kasti ja sobitamisega omavahel kombineerida.

Elecric yellow labs ehk Lemon cichlid ehk Labidochromis caeruleus on mitte ainult ilus vaid ka üks rahumeelsemaid mbuna-sid ja ei kasva eriti suureks. Ka on ta minuteada ainuke kellel vähemalt akvaristikas levinud vormil on mõlemast soost kalad kollased. Teistel liikidel on enamasti emased kollased ja suguküps isane tumedamates toonides ( must/sinine) ja natuke vöödiline - vähemalt kui ta pole lootusetult stressis/hirmunud.

Ancistruste ja corydoraste-ga aafrika ahvenad eriti hästi kokku ei sobi. Antsud võivad isegi hakkama saad kui nad piisavalt suured on ja kui neil peidukohti jagub ja aga corydorased pannakse ilmselt kiiresti nahka.

* Ma ei kirjuta seda muidugi enda kogemustest aga kuna kavatsen omale mingil hetkel Malawi kasti teha siis olen seda teemat sügavuti internetist studeerinud.

Viimati muutis dasher, Neljapäev Apr 02, 2009 01:11, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 01, 2009 02:39 
Akvarist

Pildid: 3
dasher: metriaclima estherae ka mõlemad kollased ... looduses isane siiski sinine.
Jõgede seltskond ka peale 2 järve, esimesena meenub lifa ja kribens.

Segada neid ei tasuks, aga pole ka hullu. Malawi omakorda jaguneb nagu dasher ütles
Corydorastega ei ole kogemust, aga antsud mbunasid küll ei huvita. Mõlemad ajavad oma rida. Ainus asi on see, et mingeid tablette sööta ei saa ja veeparameetrid ehk pole antsudele või vastupidi sobivaimad.
Mul antsud said suisa järglasi.

Sobiksid kõige paremini synodontised, peamiselt jõgede asukad.

Üles
 Teema pealkiri: Malawide sobivus.
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 01, 2009 01:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
mul on akvas umbe 40 kala ja peaks kohe ära mainima, et iga päev vaatan kas coridorased ikka alles on, sest malawikate iseloom pole just kiita, aga kui sul on küllalt palju ruumi akva ja peidukaid rohkem kui kalu, siis arvan et midagi ei juhtu, ancistrused on aga kindel paar malawikatega, sest enamuse ajast nad päeval peidus ja kui kõik teised põhjas magavad, siis nemad rallitavad akvas ringi, nii et neid keegi ei puutu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 01, 2009 09:51 
Akvarist

Pildid: 4
Mina korjasin oma antsud igaks juhuks aafriklaste juurest ära, kuna mõni isend ründab isegi endast kordi suuremat plecot. Ei lasta tal rahus kurki maiustada. Corydoraseid ma sinna kasti küll ei julgeks panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 02, 2009 06:34 
Akvarist

mul on suured ahvenad 15-20cm soovi korral võin müüa...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 03, 2009 10:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Ei hakanud uut teemat tegema. Lugu siis selline, et ühest kenast väikesest poekesest sai ostetud ära kaks viimast cichliidi. Olid teised seal nii õnnetult üksikutena alles jäänud ja hing läks hellaks, võtsin ära. Tegemist emase kribensise ja isase kakaduuga. Müüja väitel ei ole neile paarilist vaja, et tulevad omapäi toime küll. On see jutt õige? Akva 200l., filter Tetratec EX700, elanikeks kaks väikest skalaari, Ants, Synodontis, kolm Cory pandat ja nüüd siis ka kaks eelpool mainitud tegelast.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver