vabandan alustuseks et jälle uue kohapeal teema üles võtsin, aga varasemaid oli erinevaid ja kui konkreetselt arutelu tahan lükata või vahepeal mõningaid vastuseid saada, siis peaksin arvuti taga aind istumagi. see selleks. et siis lugesin läbi uaru tõlke ja loodan ka järjele, kus räägib ka toitumisest. ja kui see kala on tõesti populaarne siis sportlikkust huvist võib küsida, et palju siin foorumis yldse on discusekasvatajaid (sellele küsimusele vastama ei pea). nüüd konkreetsemalt. kui vahetada vett iga päev näiteks 10-20%, siis suurte akvade puhul (1000l ja suuremad) oleks see vee kogus üpris tohutu. olen varem discusekasvatamisega tegelend koos altumitega, aga siis polnd mul seda teadmistki sellisest tihedast veevahetusest (akva oli 700l). ja tundub et erandina polnd ka probleem. teine küsimus kohe kaevuvee kohta. kui artikkel räägib et olgem nõus veega mis parasjagu kraanist jookseb (mõeldud oli tõenäoliselt ühisvett ehk siis linnavett), siis kuidas on lood kaevuveega (siia võiks veel täpsustusi enda poolt juurde targutada
). ja kolmandaks: mul oli ka toona taimeakva ja selleks et taimi kasvatada ma endal väikseid ümberkorraldusi tegingi (enne oscarid polnd just parimad taimekaaslased). ja nyyd loen et discused taimedega pole ka just parim viis.
kavas siis discuseid hakata kasvatama ja max nende järgi akva sättida. lisaks on mul eelmisest kooslusest vaja sinna panna ka pleco ja polypterus (ma pean veel uurima kuidas sobivad). mudu tyhi akva ehk siis varem elanikke pole olnd ja artiklist lähtudes mulle sobib et rahulikult enne akva sisse töötada ja siis alles kalad tuua, alustades karantiinist jne.
veel yks küs, et kustkohast eestis võiks osta ilusaid, terveid discuseid ja mitte selles vanuses kus nendega veel kriitiline on.
eelmised discused mäletan said hertsogile ja usun et ta siin ka oma kogemusi jagab.
tänan kes võtsid ette selle postituse läbilugemise ja tänan neid veel rohkem kes siin kaasa räägivad.