foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Discus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 24, 2008 03:32 
vabandan alustuseks et jälle uue kohapeal teema üles võtsin, aga varasemaid oli erinevaid ja kui konkreetselt arutelu tahan lükata või vahepeal mõningaid vastuseid saada, siis peaksin arvuti taga aind istumagi. see selleks. et siis lugesin läbi uaru tõlke ja loodan ka järjele, kus räägib ka toitumisest. ja kui see kala on tõesti populaarne siis sportlikkust huvist võib küsida, et palju siin foorumis yldse on discusekasvatajaid (sellele küsimusele vastama ei pea). nüüd konkreetsemalt. kui vahetada vett iga päev näiteks 10-20%, siis suurte akvade puhul (1000l ja suuremad) oleks see vee kogus üpris tohutu. olen varem discusekasvatamisega tegelend koos altumitega, aga siis polnd mul seda teadmistki sellisest tihedast veevahetusest (akva oli 700l). ja tundub et erandina polnd ka probleem. teine küsimus kohe kaevuvee kohta. kui artikkel räägib et olgem nõus veega mis parasjagu kraanist jookseb (mõeldud oli tõenäoliselt ühisvett ehk siis linnavett), siis kuidas on lood kaevuveega (siia võiks veel täpsustusi enda poolt juurde targutada :) ). ja kolmandaks: mul oli ka toona taimeakva ja selleks et taimi kasvatada ma endal väikseid ümberkorraldusi tegingi (enne oscarid polnd just parimad taimekaaslased). ja nyyd loen et discused taimedega pole ka just parim viis.
kavas siis discuseid hakata kasvatama ja max nende järgi akva sättida. lisaks on mul eelmisest kooslusest vaja sinna panna ka pleco ja polypterus (ma pean veel uurima kuidas sobivad). mudu tyhi akva ehk siis varem elanikke pole olnd ja artiklist lähtudes mulle sobib et rahulikult enne akva sisse töötada ja siis alles kalad tuua, alustades karantiinist jne.
veel yks küs, et kustkohast eestis võiks osta ilusaid, terveid discuseid ja mitte selles vanuses kus nendega veel kriitiline on.
eelmised discused mäletan said hertsogile ja usun et ta siin ka oma kogemusi jagab.
tänan kes võtsid ette selle postituse läbilugemise ja tänan neid veel rohkem kes siin kaasa räägivad.


Üles
 Teema pealkiri: Re: Discus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 24, 2008 04:22 
selle pika jutu peale kirjutan küsimused eraldi välja:
1. kas suuremate akvade puhul võiks veevahetus ka harvem olla või protsent väiksem
2. kuidas toimib kaevuvesi akvas- kas peab ka ööpäeva kuskil hoidma
3. kui ikkagi panna discustega taimed siis millised
4. kustkohast eestis osta terveid korralikke discuseid (see küsimus ei ole mõeldud provotseerivalt)


Üles
 Teema pealkiri: Re: Discus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 24, 2008 05:35 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
silverkoit kirjutas:
selle pika jutu peale kirjutan küsimused eraldi välja:
1. kas suuremate akvade puhul võiks veevahetus ka harvem olla või protsent väiksem
2. kuidas toimib kaevuvesi akvas- kas peab ka ööpäeva kuskil hoidma
3. kui ikkagi panna discustega taimed siis millised
4. kustkohast eestis osta terveid korralikke discuseid (see küsimus ei ole mõeldud provotseerivalt)


1. pigem protsent väiksem, harvem ilmselt ei tule välja. kuna discused tahavad kõrget temperatuuri, siis nii nagu no3 nägu näitab, on sul habevetik kohal.
2. sõltub kaevuvee parameetritest
3. tropica lehelt sobra selliseid, mis taluvad temperatuuri üle 28C. anubiased püsivad ka hästi, cryptocoryne crispatula talub ka
4. risk jääb alati midagi kaasa saada, ükskõik kui hea mainega on pood või ükskõik mis päritolu kalad on. sestap on kalliste kaladega akvaariumi puhul eelkarantiiniakvaarium 200% kohustuslik, kui just tuhandetesse küündivate kahjudega lõpetada ei taha. ise soovitaks pigem idanaabrite poole kaeda, eeskätt peterburi.


Üles
 Teema pealkiri: Discused
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 25, 2008 11:58 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Aug 23, 2005 11:45
Postitusi: 187
Asukoht: Tartu-Riia
Oma paariaastasele kogemusele tuginedes ütlen taas, et mulle on endiselt ja ilmselt ka jääb ka edaspidi arusaamatuks mütoloogiline legend discustest kui millegist täiesti erakordsest nähtusest. Kalad nagu ikka, paar parameetrit peavad lihtsalt nende järgi kohandatud olema (kõrge temp. ja pehme vesi). Mul on seitsmest isendist koosnev discuste parv. Nendest kuus on ilmselt oma max. kasvu omandanud ja viimasena soetatud kasvab jõudsalt teistele järgi. Aga katsun siis järgemööda minna mööda Silverkoidu esitatud punkte.
1. Mina ei vaheta oma 500 l. kastis vett iga päev, ega mitte isegi iga nädal. Tavaliselt üle kahe nädala ja siis 20-25% (rohkem ei viitsi). Kuna olen päris palju kodust eemal ja vaba aega napib, siis keskmiselt toimub iga 3-4 veevahetus ka kolmenädalase vahega (habevetikas on tundmatu mõiste). Ja palun tehke mulle selgeks miks ma peaks veevahetust tihedamini tegema. Legendi kohaselt peaks discused iga kõrvalekalde puhul kohemaid otsad andma või vähemalt ennast väga halvasti tundma. Aga ei, mul on seal moodustunud kaks püsivat paari, kes regulaarselt paarinädalase intervalliga koevad. Kas halva tervise juures olev kala, pealegi "eristaatuses" discus hakkaks kudema? Arvan, et ei.
2. Kaevuvesi on tõenäoliselt üsna kare ja discustele väga ei meeldi. Mina panen tavaliselt 75% osmoosisvett ja 25% elusat torustikuvett juurde, siis püsib karedus ca. 2 pügala peal.
Akva sissetöötamine enne kalade sissepanekut on ilmselt hea mõte. Minul see aga ei õnnestunud, sest oma esimesed kolm pisikest discust sain akvarist Tiff`i käest, kes oma magekasti likvideeris ja tahtis oma kamast päevapealt lahti saada. Nii oligi, et ühel päeval lasin uue kasti vett täis ja järgmine päev läksid olude sunnil discused oma uude kodusse. Keegi ära ei surnud.
3. Taimed ja discused sobivad minu meelest kokku väga kenasti (pilte võib vaadata minu albumist). Minu põhihuvi ongi taimekasvatus ja eeskätt nõudlikud ja keerulised taimed. Kalad kui veealuse maailma üks komponent on lihtsalt selleks, et akvale vähe täiuslikum mõõde anda.
Ei üks ega teine tundu üksteist segama ja silmale päris kena vaadata.
4. Oma ülejäänud neli discust olen ostnud kõik Tartu Lõunakast ja kaebusi ei oma. Minu meelest saab ka siitsamast ilusaid ja terveid kalu ei pea jalgu rakku käima.

_________________
500 liitrit, 16x39W(T5), Eheim II2028+2128, Tunze pinnaseküte, Sander pH kontroll. Temp 28-29C, gh-2, kh-2, ph 6,3, CO2, väetamine ja söötmine automatiseeritud.
Põhirõhk taimedel, aga mõni kala on muidugi ka.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 09, 2008 05:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Juul 18, 2006 09:48
Postitusi: 120
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Kas keegi oskab öelda kui vanaks keskmiselt discused üldse elavad?

_________________
240L , Eheim pro, 150W sooja, 76W valgust


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 09, 2008 09:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Nov 02, 2007 12:20
Postitusi: 803
Asukoht: Tartu
Ma ise vahetan igal nädalal 240-ses Discusekastis 60L osmoosivett. Nati lisan ka kraanist juurde, et hoida karedus 2-3 peal. Talveperioodil, kui aega on rohkem, siis isegi 5 päeva tagant. Kuna soditegijaid on palju, siis on ilusam vaadata kui põhi on ilusasti sifoonitud.
Eks akvaruumi puuduse tõttu planeerin uut 900-st kasti. Siinna juba ehitan automaatse veevehetuse u 75-80L ööpäevas. Siis saavad oma 5-10% kätte :) Eks siis ole näha mida veenäidud teevad. Praegusel juhul pean NO3 liiga kõrgeks. See on stabiilselt 30 ja alla ei tule.
Kes oskab, andku nõu!
Igaljuhul olen nõus, et Discused mingid "imekalad" küll ei ole. Julgustaks siinkohal sobivatel pidamistingimustel neid pidama. Discus tahab hästi süüa, siis kasvab. See aga eeldab head filtratsiooni.
Taimed koos nendega aga ei armaste seda kõrget temperatuuri. Muu arvan ei takista.
Sobivuse kohta plecodega arvan porstiivselt. Botiad sobivad, neoonid, SAEd (kuigi Saed vahel näksivad nende sabasid), Coridorased.

_________________
1000 liitrine - /viewtopic.php ... sc&start=0


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 05:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Nov 25, 2006 02:20
Postitusi: 49
Asukoht: Haapsalu
Olen ka juba alates 2007a. discuseid pidanud. Praegu neid 7tk alates 2007.a. ja 2tk sai sel aastal juurde võetud. Vett vahetan 700l akvaariumis, kus orienteeruvalt 650l vett sees iga 2 nädala tagant 3-4ämbrit. Kõik toimib. Tekkis ka küsimus, kui kaua keskmiselt diskused elavad?

_________________
(720l)AM-TOP PRO-AT3338 1200L/H)2 Diskust, 3kohversäga-CorydorasTrilineatus, 2kiiversäga-CorydorasPaleatus, 1Ants, 1 SAE-. 20 minoori, 10 skalaari


Üles
 Teema pealkiri: eluiga
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Mai 02, 2009 09:59
Postitusi: 6
Asukoht: Jõgevamaa
Viimasele küsimusele leiab vastuse siit:http://translate.google.ee/translate?hl=et&sl=en&tl=et&u=http%3A%2F%2Fforum.simplydiscus.com%2Farchive%2Findex.php%2Ft-44652.html&anno=2


Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver