Kui üks inimene akvaariumipidamisest tüdines, andis ta oma asukad mulle. Lisaks 8-aastastele põhjakaladele oli tal seal ka üksainus terneetsia. Vanust ta täpselt ei teadnud, arvas, et 2-4 aastat. Mul ei olnud plaanis terneetsiaid juurde osta. Mõtlesin, et las elab, kuni elab. No elab minu juures juba poolteist aastat. Et terneetsia on parvekala, siis tüütab ta teisi liike, kes temaga veidi sarnased. Minu akvaariumis peab ta enda parveks musti mollisid ja hemigrammuseid. Ta ei tee kellelegi liiga, aga ujub ümber oma lemmikute ja poeb neile lähedale. Ilmselt peab ta mollimammasid enda naisteks. Mollid ja hemigrammused ujuvad tal eest ära, kui ta liiga pealetükkivaks muutub. Kui üks ära läheb, leiab ta uue kaaslase, kelle ümber tiirutada. Gupidest ta eriti välja ei tee. Pisikeste maimude söömisel on ta sama ahne nagu enamus kalu. Suuremaid maime ei jahi. _________________ 400 l platidoras costatus, thoracatum, SAE, kollane ancistrus, japonica krevett, kuhlii loach, molli, kuldguraam, gupi, skalaar, hemigrammus, õunateod, tornteod 180 l ancistrus, thoracatum, SAE, hiina vetikasööja, neolamprologus brichardi
|