foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 07, 2007 09:00 
Akvarist

Pildid: 4
Kas se on kaladele ohutu? Kas tuleks usse kuidagi eriliselt töödelda? (Liivas hoida vms)
Nimelt ei söö mu oscarid kõike nagu tavaliselt....Motõlli andes peavad nad seda liiga peenikeseks ja enamus sellest lastakse põhja vajuda ja kõhukesed jäävad tühjaks. Tablette nad vaid peenestavad ja sedagi mitte just suure huviga...südant nad ei söö ja loomaliha kah mitte. Ainus millest nad end lõhki oleksid nõus sööma on vihmaussid, mida priskemad seda parem. Kuidagi saab neid nälja korral ka Tiigikalade taimsete graanulitega toita (Heledad) Loomseid ehk tumedamaid nad aga ei puutu. Vihmaussidega söötis eelmine omanik nad 25 cm´ni ära ja minul on järgmised 5cm üsnagi vaevaliselt poole aastaga tulnud :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 07, 2007 10:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

parasiidid võib saada :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 08, 2007 12:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mul kah oskarid aga ei julge küll vihmausse anda.Ostan neid punaseid elusaid ussikesi sõpruse 222 ja lauterist ning annan üle päeva teist toitu kah loomulikult . :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 08, 2007 10:38 
Akvarist

Veel keegi kommenteeriks ehk? No nad lihtsalt ei taha muud :( Kas motõll on siis kuidagi puhtam loom :roll: (Üldiselt saab kohalikust tartu poest tihti motõlli, mi son suures osas juba surnud ja haiseb)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 08, 2007 11:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sa oled nad vast ära hellitanud. Ma kah katsetasin algul nii ja naa kõigil erinevad versioonid.Värskeid usse kah kogu aeg ei saa siis võtan sügavkülmast nii ülepäeva ja kui mitu päeva ei sa siis söövad kuiv toitu nii et vesi vahutab.Kuivtoit on mul selline SERA GRANUAR ja NOVO STICK M ja üldtse liiga tihti ei pea usse andma paneb neil kõhud kinni ja ei pea nad ka meetriseks kasvama.Kui sa tõesti tartust ei saa korraliki usse võin paar korda kuus saata värsket pole probleem :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 08, 2007 11:50 
Akvarist

mul olid 20 sm cyphotilapia frontosad toitusin vihmaussidega Laguna poest.See oli tarvis n2ha.Aeglane frontos muutis metsikuks kassiks.Kalakesed kunagi ei olnud haiged ja tundsid end h2sti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 08, 2007 11:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kõik on suhteline Olegi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 08, 2007 04:33 
Akvarist

ALLARR kirjutas:
Kui sa tõesti tartust ei saa korraliki usse võin paar korda kuus saata värsket pole probleem :)
Paar korda kuus saab siitki....isegi tihemini aga jah mingil põhjusel joppan poodi just siis kui ussid on sellised, mida ma oma kaladele anda eitahaks....kui ka leian värsket, siis nokivad nad neid ikkagi ühekaupa ja ajaga, mil nemad 3tk ära söövad on teistel juba 30 kõhus. :? Kuivtoitudest söövad üldiselt vaid tiigikalade taimset toitu (JBL Pond Sticks) On pandud marja ja sellest on ka maimud ja väikesed kalad saanud aga oscarid ei tee neist väljagi, kuigi oleks paras amps lõunasöögiks. Ei teagi mis nüüd teha siis nende vihmaussidega...

Üles
 Teema pealkiri: andsin suviti ka vihmausse
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 14, 2007 01:26 
Akvarist

Mul oli ka 2 oskarit. Paari aastaga kasvasid ag 20-25 cm pikkuseks, akva jäi väikseks ja nii et pidin nad ära kinkima...
Andsin neile suvel ka vihmausse, enne pesin ussid mullast puhtaks, ei juhtunud midagi, ... aga räägitakse kõike halba ...Parasiidid ja haigused...
Kui vihmausse annad, niipalju kui nad jõuavad ära süüa iga päev, siis... s kasvavad kohe silmanähtavalt kiiresti suureks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 14, 2007 11:17 
Akvarist

Vihmausse tuleks hoida vees kuni nad oma sisemuse mullast tühjaks saavad. Vihmausside söötmine on sellisel juhul sama ohutu, kui tailiha söötmine ja kindlasti parem/ ohutum, kui poest saadud poolriknenud kärbse- või sääsevastsed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 15, 2007 01:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

...ei tea küll täpselt kas see retsept kaladele sobib, aga pannes vihmaussid kohupiimale pidid nad ennast sellest läbi sööma mingi ajaga (st niiviisi eemaldub muld nende seest ja asemele satub kohupiim)- et siis see on hetk mil äkki võiks neid kaladele pakkuda?! ...retsept ise läheb aga edasi nii, et kohupiimaga täidetud vihmaussid rändavad fritüüli (või misiganes see asi ka poleks millega kartulist rämpstoitu tehakse) ja siis maitsestatakse vist kuidagi soolaselt ma arvan :D -ja sellega, mis niiviisi valmib, võiksid maiustada akvaristid... :wink: ja ma ise veel pakuks et õlu sobib kõrvale ja nii... :lol:
aga... ühesõnaga- ma ei usu, et peale seda kui vihmauss mõnda aega puhtas keskkonnas viibib, ta enam "must loom" on... ja mitte et ta muidu ka oleks aga mine tea.

Üles
 Teema pealkiri: Vihmaussid
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 18, 2007 11:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere võibolla rumal küsimus aga kas te annate vihmausse tervelt või tükeldate nad ära.Või oleneb sellest kui suured vihmaussid on,tavaliselt on nad ju suured ja prisked. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 19, 2007 05:54 
Akvarist

mul kaladel suu suurem kui mu suur varvas, tee omad järeldused :D ise tükeldavad vaid siis, kui juhtumisi kumbki teisest otsast haarab :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 19, 2007 09:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud vastamast sul on tõesti oskarid nagu mammutid ,mul nad veel väiksed seepärast küsisingi kartsin et jääb kurku kinni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 16, 2008 09:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kevad käes,võtsingi labida ja aeda.Veidi kaevamist ja vihmaussid käes.Pesin nad hoolikalt puhtaks,tükk tegemist kohe(leotama ei hakanud).
Sõid nii et ragin taga.Väiksemad vihmaussid andsin ciclididele.Igatahes kõik rahul.

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver