foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: barbused ja OTTOd
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 27, 2007 02:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

olen akvaariumi pidaja varsti juba kolm aastat, kõik läinud brobleemideta, akvas sees algusest peale 6 barbust ja 1 skalaar (alguses ikka 2, aga üks suri ära :( ) + paar tigu. nüüd kuu-poolteist tagasi otsustasin lisada OTTOd (tundusid lahedad tegelased olema), sai algul 4 ostetud, siis nädalaga surid ära, sai uuesti 5 ostetud, üle poolte surid ära ja nüüd sai siis veelkord uued ostetud, et viimast korda, kui jälle surevad, siis ei maksa enam punnida, ju siis ei sobi minu akvaariumisse. nüüd aga juhtus niisugune lugu, et nüüd hakkasid barbused järjest surema ja skalaar kah, iga päev läheb 1 barbus, OTTOd seevastu väga "rõõsad ja rõõmsad". mitte ei mõista, kas need kalad ei sobi omavahel või mis, ma saan aru küll, et varsti kolm aasat ühed ja samad kalad, et vanadus tikub ligi, aga kuidagi jube järsku kõik . oskab keegi aidata? OTTOd said ostetud "Kalakesest" ja mitte kõik ühest satsist vaid erinevatest, vahepeal polnud müüa ja nüüd siis jälle oli.

akva Juwel 54 l, sees elustaimed, 1 känd ja 1 laavakivi, temp ~25

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 27, 2007 04:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Võib olla tõid uute kaladega sisse mõne haiguse.
Algul võiksid oma kalad üle vaadata, et kas välimuses on mingeid muutusi ja läbi lugeda haiguste artikli:
/article_view. ... fldAuto=15
Ning samas võiksid üle vaadata oma kalade elukeskkonna. Nagu aru saan on akvaarium 54 liitrit, milles elab sees kalu x arv (pole teada).
Probleem võib olla ka üleasutusest, mille tõttu vesi ei ole kõlbulik kaladele.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 27, 2007 06:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

uurisin ja puurisin oma viimast allesjäänud barbust, no mitte midagi ei täheldanud teistsugust kui varem. selles 54 l akvariumis on algusest peale olnud 6 barbust, 1 skalaar ja 2 tigu. kunagi leidsin ka mingi lingi, kus oli arvutus, kui suure akva peale tohib mitu kala elutsema panna, tookordse arvutuse järgi kõik klappis ja jäi veel ruumi ülegi. aga mul endal kah kuri kahtlus, et miskise haiguse sealt sain :(

Üles
 Teema pealkiri: Probleem otodega
PostitusPostitatud: Reede Juun 29, 2007 05:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Minagi olen kahel korral otodega haiguse akvasse toonud. Karantiin oleks vist ka kodus veel vajalik teha, uutele kaladele ma mõtlen.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 01, 2007 11:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

noh hetkel niisugune "rõõmusõnum", et ainuke barbus kes ellu jäi, on tubli ja tragi juba 4ndat päeva. mitte siis ei saa aru, kas oli-on mingi haigus, või lihtsalt äkki kõigil korraga tuli suur kiire vikerkaare maale minna :roll: aga kuna sel üksikul barbusel igav, mis nüüd teha, tuua uued seltsilised??? 5 OTTOd tegutsevad ikka edasi omasoodu....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 22, 2007 11:16 
Sa ytlesid et sul 54l akvaariumis barbused ja skalaarid koos? mulle öeldi poest, et skalaaridega ei sobi kokku panna ei barbuseid guppisid, maaksabu, plattyisid. Ehk siis loll jutt?
Sorri et teema yles kaevasin :( Tahaks lihtsalt teada keda ma tohin oma akvaariumisse panna. Mul 70 l akva kus on sees kaks skalaari, põhjakoristaja ja 1 neoon (ma tean:D, lihtsalt ylejäänud kaks on ära surnud ajapikku ja täna poes ei saanud karantiini tõttu osta)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 23, 2007 02:13 
Akvarist

Skalaarid võid nendega kokku panna,kui nad on alguses pisikesed ja teistega koos kasvavad. Siis nad harjuvad pisematega koos olema.
Aga uute kalade ostmisel peaks just selle sama haiguste ja suremise pärast nad karantiini panema 2 nädalaks.

700 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 23, 2007 02:26 
jaanely kirjutas:
Skalaarid võid nendega kokku panna,kui nad on alguses pisikesed ja teistega koos kasvavad. Siis nad harjuvad pisematega koos olema.
Aga uute kalade ostmisel peaks just selle sama haiguste ja suremise pärast nad karantiini panema 2 nädalaks.

Täpselt, sellepärast ei myydudki et uued kalad olid. Aga kui mul on nyyd akvas eile toodud noored (umbes 4-5cm) skalaarid siis kas ma võin neile seltsiks tuula noori mollysid või guppisid?

Üles
 Teema pealkiri: ..
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 23, 2007 04:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jahh võid ju!
Ta kirjutas , et kui nad koos kasvavad siis võib !

Guraamidele ,
Mõõksabadele,
Tigudele ,
Taimedele ka :)

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid