Tere,
Tahtsin väga jagada oma rõõmu, mida mu kalad mulle valmistanud on. Nimelt on mul üks skalaaripaar, kes juba 2 aastat on ilusti marja pannud, aga alati on selle ise hiljem pintslisse pistnud
. Kuu aega tagasi aga kukkus mul akvaariumivalgustus põrandale ribadeks
ja sellest ajast peale on skalaarid oma taktikat muutnud.
Paar nädalat tagasi suutsid nad oma marja juba hoida nii kaua, et nendele tulid väiksed sabakesed taha, siis aga kadusid maimud jälle.
Nüüd on aga mu skalaarid saanud töelisteks lapsevanemateks
. Maimud on ilusti koorunud. Vanemad on väga hoolitsevad olnud. Kui mõni on lehelt alla kukkunud püütakse see suuga kinni ja pannakse lehele tagasi. Kaks korda on maimukesed lehelt lehele ümber kolitud. Ning pühapäeva õhtul hakkasid nad juba ujuma. Vanemad on teised kalad akvariumi vastasnurka surunud. Maimukesi hoitakse ilusti parves. Kui keegi püüab nö põgeneda, siis püütakse ta suuga kinni ja sülitatakse parve tagasi. Maimukesi kaitstakse ka minu eest....nimelt ei tohi eriti akvaariumi lähedale minna, sest kalad muutuvad kohe väga ärevaks ja hakkamad ähvardavaid liigutusi tegema.
Kokkuvõttes on pärast kaheaastatst õpiperioodi mu kalad iseseisvalt õppinud oma maimukesi üles kasvatama......eks veel näe kas nad osutuvad edukamaks kui mina. Ise olen suutnud vaid kolm skalaaripoega üles kasvatada, kes juba ise omakorda kudema on hakanud.