foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Red zebra danio
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 14, 2007 10:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mind huvitaks kas keegi veel neid kalu peab ja milline oleks antud kala ladinakeelne nimetus? Netist leidsin ainult tavalise zebra danio nime :(
Rakvere poes müüdi neid lihtsalt Danio nime all aga teadsin kindlalt et tegemist pole Danio rerioga vaid nn Glofishiga. Hetkel nad u 2 cm pikkused, roosad ja kokku 7. Netist infi otsides jäi mulje, et tegemist on suht haruldase liigiga, eriti suur oli mu üllatus kui Rakveres neid müügil nägin. Seega, kel neid oma akvas on- võiks natuke rääkida ja kas see helenduse värk üldse tõele vastab? Kuidas toimib akva tingimustes paljunemine?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 15, 2007 10:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tegu on geneetiliselt muundatud (GM) danioga. Ega siis kohe ladinakeelne nimi muutuma pea, kui kalale teiste elusorganismide geene siirdatakse. Paljudes riikides on selliste kalade müük keelatud ja ma kahtlen, kas ka Rakveres müüdud kaladel on on kõik seadusest tulenevad reeglid täidetud, mis puudutavad GM organismide importi. Teadupoolest on geneetiliselt muundatud objektide maaletoomise lubamiseks erikomisjon, kes vaatab taotlused ükshaaval läbi ja otsustab...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 15, 2007 10:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

ahjaa, paljunemisest ka veel - kuna tegemist on tavalise danioga, millele on lisatud vaid fluorestseeruvat ühendit tootev geen, siis muus osas, sh paljunemine, ta teistest daniotest ei erine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 15, 2007 02:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul need kalad ka akvas olemas 8)

Ja tõesti helendavad. Kustuta tuli ära ja vaata ultraviolett lambiga, saad kõige parema efekti - teised kalad on vaid tumedad kogud, kuid need on neoonroosad/-oranžid ;). Head efekti pidavat andma ka lihtsalt sinine valgus.

Paljunemisega on natuke segased lood, osades kohtades kirjutatakse, et loomulikul teel ei paljune, teisal aga, et paljunevad :?
Enda kaladel pole veel õnnestunud järglasi saada, aga ma pole selleks mingeid erilisi tigimusi ka loonud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 21, 2007 07:06 
Akvarist

seda et kännukukes on red daaniod ma ei tea kas zebra aga red on kindel suht ilusad roosakad...aga soovitaks kohe ostma minna ega neid seal üle 10 pole ja nii ilusad kalad lähevad kiiresti müügiks...see pannakse kinni kell 7 aga avatakse vict kell 10:D :roll: :wink:

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver