foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Hiina vetikasööja
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 01, 2007 11:37 
Akvarist

Soetasin endale nädalavahetusel uued kalad - poepidaja jutu järgi SAEd. Kõrval akvaariumis oli neil ka albiino Hiina vetikasööja,õige nime all müügis. Kui kodus hakkasin internetist lisainfot SAE kohta otsima,selgus pilti vaadatates,et hoopis teised tegelased mul akvaariumis. Tegu hoopis Hiina vetikasööjaga, kes kirjelduse järgi väga agressiivne ja territoriaalne ning üle ühe isendi ei soovitata ühes akvaariumis korraga pidada.
Nüüd siis küsimus,et kui tõsiselt ma peaks seda võtma,et see kala üks suur ahistaja ja lammutaja on? Kui ruttu nad "ohtlikusse suurusesse" kasvavad? Praegu on nad alles 3 cm pikad. Ränivetikaga tegid 24 tunni jooksul puhta töö,selles suhtes peab neile au andma.

700 l

Üles
 Teema pealkiri: Re: Hiina vetikasööja
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 01, 2007 12:32 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
jaanely kirjutas:
Nüüd siis küsimus,et kui tõsiselt ma peaks seda võtma,et see kala üks suur ahistaja ja lammutaja on? Kui ruttu nad "ohtlikusse suurusesse" kasvavad? Praegu on nad alles 3 cm pikad. Ränivetikaga tegid 24 tunni jooksul puhta töö,selles suhtes peab neile au andma.

iseenesest ühed parimatest vetikasööjatest. hetkel on mul neid 5.
agressiivseks muutuvad jah täiskasvanutena, kui hakkavad oma valdusi kaitsma. nügimine toimub liigikaaslastega ja ka näiteks ehtsate SAE'dega. teiste kalade kallale pole nagu läinud, samuti ei tee välja oto'dest vöi krevettidest. ilmselt ei pea ohtlikuks. :)
lammutamise kohta ei ole midagi ette näidata.
kuigi, meelde tuleb et ühe olen küll kunagi asumisele saatnud, sest ei kannatanud enam üldse teisi kalu oma körval ja loomulikult oli ta teistest hulka suurem.
liigikaaslastega nügimist on suht tore vaadata, ripuvad ntks körvuti klaasi peal ja taovad üksteist sabadega.

indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 01, 2007 12:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
"ohtlikusse suurusesse" kasvavad siis kui neli on piisavalt kasvamisruumi ntx minu oma on juba kuskil 10cm pikkune ja arvan ta viskax veel kui olex rohkem ruumi st suurem akva...kuskil 12cm pikkusex kasvavad aga vb isegi rohkem...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 01, 2007 07:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul on 2 hiina vetikasööjat(~5-6 cm) ja pidev nügimine käib neil omavahel,kuna üks on vähe suurem kui teine,siis pole raske arvata,kumb taganema peab.suurem hiina vetikasööja käib mul ka endast suuremat SAEd kiusamas,aga teistest akva kaladest välja ei tee.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 02, 2007 11:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

kuidas nad niitvetikaga hakkama saavad?

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis