foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Diskused kudesid
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 27, 2007 12:09 
Akvarist

Saabusin äsja ühelt reisilt. Viimasest veevahetusest möödas 15 päeva, akva üsna räämas jne. Oma suureks jahmatuseks aga märkan, et läinud aasta augustis noorkaladena ostetud diskustest kaks kõige suuremat olid filtri väljapuhke toru peale kudusega hakkama saanud. Praegu passivad seal juures ja üritavad kõigest hingest marja teiste kalade eest kaitsta. Kurb on see, et homme hommikul põrutan taas Riiga tööle, ega saa isegi edasi vaadelda, mis sest esimesest marjast saab.
Küsimus suurele ringile. Kui tihti üks moodustunud diskuste paar nõuks võtab kudemist proovida? Kas eksisteerib ka mingi variant, et üldakvasse pandud marjast ka maimud välja tulevad ja mis selleks teha tuleb? Seni olin selle valguses, et diskused muudkui kasvavad ja tunduvad end hästi tundvat, lihtsalt teoreetiliselt heietanud, et kunagi peaks üritama tüübid ka kudema saama. Nüüd on asi ootamatult teoks saanud, aga omal kogemused null. Kõik soovitused ja nõuanded teretulnud.
Panin kõnealusest sündmusest ühe pildi ka oma albumisse üles.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 27, 2007 11:12 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
impossible is nothing, nagu 1 telereklaam ytleb. netist leiad discuste foorumi (ing.k.), seal peaks olema kenasti kirjutatud, mida ette v6tta. k6ige olulisem on toitmine, kuna toit peab olema piisavalt peenike, et maimud seda syya saaksid ning samas peab seda andma piisavalt tihti. siinkohal on j2lle oht, et vesi l2heb j22kidest roiskuma. k6vakskeedetud munakollane on ilmselt esimene asi mida anda.

Üles
 Teema pealkiri: Diskused kudesid
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 27, 2007 04:25 
Akvarist

Küllap ma selle söötmisega toime tulen. Seda vaeva ma ei pelga. Ma kaldun aga arvama, et ega nad oma marja kaitsmisega kuni vastsete koorumiseni toime küll ei tule. Corydoras pandad olid lausa kambaga kallal. Teine asi oleks mari ümber tõsta teise kasti. Aga kuidas seda marja vigastamata teha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 27, 2007 08:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Vahest peaks teised loomad välja kolima? Scalarede puhul saab kudemi küll mujale tõsta kuid siis pead vanemlikud kohustused enda kandma võtma. Õhupump kudemit aereerima, vist isegi vesi kergelt desinfitseeriva lahusega, jälgimine jne.
Minu scalared üritasid küll tihti kodu mängida, seega tuleb ehk uus võimalus proovida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 01, 2007 08:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Minu diskused kudesid mingi ˇ~iga kahe nädala tagant või umbes nii.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 17, 2007 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul diskused kudesid ka või kas saab seda kudemiseks nimetada, emakala poetas marja ja "hoolitsev" isakala sõi kohe ka selle marja ära, mitte et ma oleks arvanud, et nüüd kohe tulevadki väikesed diskused, aga siiski oleks huvitav teada, miks ta (isakala) nii käitus, pole ka veel netisügavustesse sukeldunud vastust otsima. Kas aga võib üks põhjus olla näiteks see, et keskkond ei sobi kudemiseks (mu akva vesi(gh10 jne) ei hiilga just oma näitajate poolest, mis on diskustele kudemiseks vajalikud).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 18, 2007 02:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Küllap ei ole Sinu Discused liiga hea paar. Discuste puhul on väga oluline nende omavaheline ideaalne sobivus. Nad võivad kül kudeda aga järglaste eest hoolitsemist lihtsalt ei toimu. Ei aita mingi lisatoitmine ega miski. Ja loomulikult peaks akvaarium sellel ajal teistest kaladest tühi olema kuna nad ei ole väga innukad maimukaitsjad. Ideaalis oleks pidada järglasi toov paar täitsa eraldi ilma igasugu atribuutikata(põhjaliiv,kivid,kännud,allveelaevad) akvaariumis kus vaid kudemistorn ja suht hämar valgustus. Igagi väiksem segav faktor viib Discuste mõtted laste kasvatusest eemale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 18, 2007 09:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jah, üsna loogiline põhjus. Akvas on veel üks isane disckus ja veel discuse tüdrukuid, nii et üks maade jagamine käib kogu aeg. Olen küll püüdnud akva hoida suht lageda diskuste pärast, aga no päris kändude ja taimedeta ikka ei saa ja taimed jälle ei saa valguseta. Aga see paar on siiski armas, kui muidu ülejäänud seltskond üksteist pidevalt togib ja ajab taga, siis nemad kahekesi sõna otseses mõttes paitavad üksteist ja peale paari moodustamist ma pole küll kordagi näinud, et nad üksteist togiksid, ujuvad hellalt teineteise ümber. Aga teema juurde tagasi tulles on huvitav teada, kas keegi on proovinud paarile luua nö ideaalseid tingimusi ja kas on ka tulemusi. Mäletan, et kuskilt siit foorumist lugesin, et kellegi discustel oli lapsevanema tundeid vaid kolmeks päevaks jagunud. Huvitav, kuidas Erwini tüüpidel kudemine läks.

Üles
 Teema pealkiri: Discused kudesid
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 11, 2007 04:58 
Akvarist

Tänan küsimast. Praeguse seisuga võib öelda, et tegu on välja kujunenud ja kokkuhoidva kudeja paariga. Ise olen peale sattunud neljal korral kui tegelased on marjaga maha saanud. Väga suure tõenäosusega on neid kordi rohkem olnud, kuna ma pole kogu aeg kodus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 03, 2007 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Puhastasin just akvaariumi ja keetsin vetika hirmus kännud paar päeva tagasi läbi. Suurpuhastus või nii. Täna aga kaks diskuse sõpra marja kännu peale poetanud ja valvavad seda. Kui kiiresti marjast maimud kasvama peaks ja millele tähelepanu pöörata, et neid aidata peret luua. Kui kellegi siin foorumis on kogemusi jagada, oleks tänulik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 28, 2007 02:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Marjadest saavad umbes kahe ööpäevaga "siputavad sabakesed" ja siis läheb veel umbes kaks-kolm ööpäeva, mil need "sabakesed" elavad koonuse või kännu peal vanemate hoolitsuse all ning saavad ujumisvõimelisteks. Nüüd peaksid nad umbes viis päeva elama ja toituma vanemate nahalt erituvast toitainest ja siis peaks olema akvaomaniku kord pojukeste eest hoolisema hakata ehk lisatoitu andma.

Ja nüüd appi, appi!
Minu kalapojukesed saavad ujumisvõimelisteks ja ujuvad mingi paar päeva ka ringi ja siis saavad nad vaikselt otsa :( Üks variant on, et lihtsalt ema-isa kõhtu, et kärmelt uus mari hakkama panna. Või siis on emal-isal seda toitvat eritist vähe või ...?
Igal juhul selline tsükkel marjast paaripäevaste ujuvate pojukesteni kordub juba päris mitmeid kordi, äkki on kellelgi kogemust või head nõuannet.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver