foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 20, 2007 03:00 
Akvarist

Minu akvaariumis(yle 50l) on enamasti kupid, neoonid ja teod. Kuid millegi pärast eelistavad nad ujuda vaid akvaariumi pinnal(tõesti täiesti vee ja õhu piirimail). Kas põhjuseks võib olla hapniku puudus vees? Või need kalad eelistavadgi pindmisi kihte? Või on probleem milleski muus?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 20, 2007 06:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul pisikeses akvas sama mure? hetkel seal guppy ja moenkhausia kutsikad....nemad ikka ujuvad ringi ka kuid siiski ka jah rohkem pinnal :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 20, 2007 07:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma kaldun arvama et asi ongi siis kas hapnikku puudusest või siis neile ei meeldi pinnamood .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 20, 2007 09:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga kui 10 isendist ainult 1 teeb nii? nad kõik eri liiki,sorti,tõugu????

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 20, 2007 11:59 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Lumekiisu kirjutas:
aga kui 10 isendist ainult 1 teeb nii? nad kõik eri liiki,sorti,tõugu????

oleneb, mis liiki see kala on. mõned labürintkalaliste sugukonda kuuluvad elukid käivadki pinnalt hingamas. kui kõik kalad õhku ahmivad, siis peaks kontrollima, kas veepind ikka korralikult liigub ja vajadusel panema lisaõhustuse ning co2 välja võtma (kui see akvaariumis on).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 27, 2007 04:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

ka minul oli alguses selline mure...tuli välja, et ei puhastanud vett piisavalt tihti
te ei kujuta ette millist ulmelist infot anti mulle vee vahetuse tiheduse kohta, kui akvaariumi soetasin. poes öeldi, et vaheta 1/3 veest ära iga 3 kuu tagant!!!!!!!!
õnneks nüüd tean, et seda tuleb teha tunduvalt tihemini ja teen seda iga 3 nädala tagant. minu kalad on sellega rahul ja keegi ei uju enam pinnal liiga tihti.
arvan, et oma osa annab ka elustaimede olemasolu...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 27, 2007 06:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

veevahetus 3 nädala tagant pole küll just eriti tihedalt,soovitav oleks ikka korra nädalas 15-20% vett vahetada

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 27, 2007 06:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

no ma nüüd kohe ei teagi....varsti varsti saab aasta sellist rutiini ja kõik paistavad õnnelikud. pealegi, kui aus olla, siis see voolikuga seal põhjas möllamine on suht suur ettevõtmine (2 inimese töö ju) ja iga nädal seda teha mul küll aega ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 27, 2007 06:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
anita06 kirjutas:
pealegi, kui aus olla, siis see voolikuga seal põhjas möllamine on suht suur ettevõtmine (2 inimese töö ju) ja iga nädal seda teha mul küll aega ei ole.

Tohoh, mida seal mitmekesi teha on - meenutab juba vanu anekdoote teemal mitu miilitsat on vaja pirni vahetamiseks jms. :) Vett saab vahetada ka nii et iga kord põhja ei sifooni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 27, 2007 06:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

nats offtopic, aga mulle meeldib see, kuidas diletandid tavaliselt ohhetavad, et " oi oi, kuidas küll akvaariumi korras hoidmine aega võtab" :)

päris naljakas aga seda akvaariumipidaja enda käest kuulda.

minul endal läheb iganädalane ca 130 liitrine veevahetus koos kerge kraamimisega u 45 minutit.

ütleme, et keskeltläbi tund aega nädalas lemmiklooma eest hoolt kanda pole just palju nõutud. huvitav palju näiteks samas koera peale aega kulub. paar-kolm korda päevas tahab ikka õues käia .

r.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 28, 2007 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

teie suureks rõõmuks lõbustan teid veelgi.... ma polegi veel selle peale tulnud, et vahetada vett ilma põhja koristamiseta....suured tänud idee eest...proovin kindlasti ja eks näe, kas läheb neil elu veel paremaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 28, 2007 10:12 
Moderator
Kasutaja avatar

anita06 kirjutas:
teie suureks rõõmuks lõbustan teid veelgi.... ma polegi veel selle peale tulnud, et vahetada vett ilma põhja koristamiseta....suured tänud idee eest...proovin kindlasti ja eks näe, kas läheb neil elu veel paremaks.

Pole siin nii lõbusat ühti, pigem lihtsalt arusaamatu sest ei kujuta ette mida see teine kodanik tegema peaks - vee saab voolikut mööda voolama ju üksi ja sifooniga põhja mööda sõitmine ei nõua ka kahe inimese jõudu. Aastaid seda erinevates akvades üksi saanud teha, kui keegi on üritanud aidata siis see pigem segas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 28, 2007 10:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

no piltlikult näeb see välja nii:
ämbrid on põrandal, üks vooliku ots on ühe käes, teine teise käes. see kelle käes on ämbrisse jääv ots tõmbab vee voolama ja reguleerib voolu näppu otsa peal hoides. teine sudib vooliku otsaga põhjakive, et sodi veidi kõrgemale tõuseks ja siis annab käsu vesi voolama lasta, et sodi ära tõmmata. aeg-ajalt viib üks ämdrid tühjaks ja siis edasi...
loomulikult ma usun, et saaks ka üksi hakkama, aga nii on tunduvalt lihtsam....ma arvan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 28, 2007 10:32 
Moderator
Kasutaja avatar

anita06 kirjutas:
no piltlikult näeb see välja nii:
ämbrid on põrandal, üks vooliku ots on ühe käes, teine teise käes. see kelle käes on ämbrisse jääv ots tõmbab vee voolama ja reguleerib voolu näppu otsa peal hoides.

Vee voolama tõmbamiseks on parematel sifoonidel vooliku otsas käsipump. Kui vool nii kõva et piirama peab siis ehk lihtsalt voolik liiga jäme. Sifoone koos juurdekäiva voolikuga on erinevas mõõdus, suure sifooniga väikeses akvas on ehk tõesti tülikas asjatada, väikse sifooniga suures akvas toimetamine on jälle kõvasti aega ja kannatust nõudev.
anita06 kirjutas:
teine sudib vooliku otsaga põhjakive, et sodi veidi kõrgemale tõuseks ja siis annab käsu vesi voolama lasta, et sodi ära tõmmata.

Kui sifoon piisavalt põhja lähedale viia siis tõmbab see sodi kohe sisse ilma trikitamiseta. Ainus võimalik probleem pisemate sifoonide korral et suuremad soditükid ja kivikesed kipuvad ummistama kui eksikombel sisse tõmmata. Või on probleem hoopis selles et Sul pole sifooni, on vaid voolik? Siis on tõesti jama, sifoon on odav asi nii et tasub soetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 28, 2007 10:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

kust ma teada saaks, kui suur mul vaja on? poest ma enam eriti midagi küsida ei tahaks...seal aetakse korralikku jama mulle alati.

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver