Esiteks vabandan kui ei ole teema õiges kohas olen siin alles uus.
Akvaarium koos kaladega saab kohe-kohe aastaseks ja ma ei saa aru kas meil on eriti sobivad tingimused või on midagi nässus aga olemasolevad kalad ei taha varsti akvaariumisse ära mahtuda! Kõigepealt hakkasid metsikult paljunema punased mõõksabad (kahjuks ei tea ma oma kalade täpseid nimetusi, loodan et siinsed saavad aru kellest jutt). No nende paljunemine jäi nüüd mõneks ajaks seisma, kuna ainuke täiskasvanud emane oli lihtsalt ühel heal päeval surnud
. Siis hakkasid metsikult paljunema väikesed teod, kuigi me polnud ühtegi akvaariumisse muretsenud. Ilmselt tulid koos taimedega. Seejärel oli suur meie üllatus kui ühel päeval avastasime, et põhjakala (must, laiguline - kahjuks jälle ei tea täpset nime) oli saanud järglasi. Praegu juba kolmas pesakond ja viimane pesa oli kännu sees näha nii et päris tore oli jälgida, kuidas isa (?) oma mune ja nüüd poegi kaitseb! Arvatavasti on põhjakalu akvaariumis juba oma 20-30 kellest suuri vaid kolm (minuteada kaks isast ja üks väiksem emane). Ja tagatipuks hakkasid ka suured kollased teod paljunema - esimese munade kogumi jätsime uudishimust alles ja nüüd avastasime, et pea igas akvaariumi nurgas kaane all on samasugune! Mida nende kõigi poegadega teha?? Mul pole esialgu plaanis teist akvaariumi käima panna ja lihtsalt ära hävitada (nagu mõni soovitab) ka ei ole südant. Kuidas ja kas on üldse võimalik pidurdada sellist paljunemist ilma et emaseid ja isaseid ei lahutaks??