foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 13, 2006 01:30 
Akvarist

Esiteks vabandan kui ei ole teema õiges kohas olen siin alles uus.
Akvaarium koos kaladega saab kohe-kohe aastaseks ja ma ei saa aru kas meil on eriti sobivad tingimused või on midagi nässus aga olemasolevad kalad ei taha varsti akvaariumisse ära mahtuda! Kõigepealt hakkasid metsikult paljunema punased mõõksabad (kahjuks ei tea ma oma kalade täpseid nimetusi, loodan et siinsed saavad aru kellest jutt). No nende paljunemine jäi nüüd mõneks ajaks seisma, kuna ainuke täiskasvanud emane oli lihtsalt ühel heal päeval surnud :( . Siis hakkasid metsikult paljunema väikesed teod, kuigi me polnud ühtegi akvaariumisse muretsenud. Ilmselt tulid koos taimedega. Seejärel oli suur meie üllatus kui ühel päeval avastasime, et põhjakala (must, laiguline - kahjuks jälle ei tea täpset nime) oli saanud järglasi. Praegu juba kolmas pesakond ja viimane pesa oli kännu sees näha nii et päris tore oli jälgida, kuidas isa (?) oma mune ja nüüd poegi kaitseb! Arvatavasti on põhjakalu akvaariumis juba oma 20-30 kellest suuri vaid kolm (minuteada kaks isast ja üks väiksem emane). Ja tagatipuks hakkasid ka suured kollased teod paljunema - esimese munade kogumi jätsime uudishimust alles ja nüüd avastasime, et pea igas akvaariumi nurgas kaane all on samasugune! Mida nende kõigi poegadega teha?? Mul pole esialgu plaanis teist akvaariumi käima panna ja lihtsalt ära hävitada (nagu mõni soovitab) ka ei ole südant. Kuidas ja kas on üldse võimalik pidurdada sellist paljunemist ilma et emaseid ja isaseid ei lahutaks??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 13, 2006 09:56 
Akvarist

Annad näiteks ühe täiskasvanud kala ära.Siis on jälle niikauaks rahu kuni teine kala suureks saab.Ja sa võidd ju kala maime ja tigusi ka ära anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 14, 2006 10:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Natuke kindlasti aitaks vee temperatuuri langetamine (nt 20 C), eriti tigude ja eluspoegijate puhul ;)

Ja pojad anna/ müü ära kui ise neid ei taha, muidu läheb seis ainult hullemaks kui nad suguküpseks saavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 21, 2006 12:14 
Akvarist

milline vedukas :wink: meil läx pea 5aastat enne kui esimesed kalabeebid tulid. A no see aasta õnnistasid põhjakoristajad meid juba kolmanda pesakonnaga ja ma hirmuga vaatan, et nagistavad jälle :roll:
Plaanime ka nad kalapoodi anda. Ei kujuta ette kuis nad üldse kätte saab akvaariumist, need "miljon" mudilast :lol: Igatahes palju õnne ja mõni kalapood võtab neid siiski vastu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 21, 2006 04:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sofiee kust pärit oled?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 27, 2006 12:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul sigivad hirmsal kombel n.brichardid. Loodan, et kalapood neid tahab. Huvitav kas pood ka väikseid maimusid tahab? Nendel kaladel on peale suure sigimise tüütu komme kruusa sisse auke kaevata.
Mitu korda on ka skalaarid marjast poegi saanud aga õnneks on need õhtupimeduses teiste kalade poolt nahka pandud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 27, 2006 02:38 
Akvarist

Tigude probleemi lahendaks ära mõned Botia'd aga nagu ma aru sain, siis kalu sa vist juurde ei taha. Ka elutingimuste osas on need liigid väheke nõudlikumad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 02:07 
Akvarist

mul oleks palve teemaalgatajale. nimelt võiksid kirjeldada oma akvaariumit ja sealseid tingimusi..mis tehnika, valgus jne.. tundub, et oled suutnud väga hea keskkonna luua :)

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver