foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Hädas kalade sobivusega
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 11, 2006 05:51 
Akvarist

Nonii, uurisin siin natuke vanemaid teemasid ja sain natuke targemaks ka :roll:
Aga ikkagi on mul väike mure.
Nimelt on mul nüüd 220l töötav akvaarium, kuhu tahaks lähiajal ka asukad kolitada.
Kindlaks sooviks on seal näha neoone, aga niipalju kui olen kusagil loomapoes uurinud, on nad toiduks enamusele suurematest kaladest, kes mulle vähegi meeldivad.
Üks loomapoe müüja tegi mulle ettepaneku, et ma peaksin oma suhteliselt suure akvaariumi täitma ainult neoonide ja põhjakoristajatega :lol:
Minu nägemus asjast oleks parveke neoone - oma 6 liiget, 1-2 põhjakoristajat ja paar-kolm suuremat taimetoidulist kala.

Äkki keegi oskab midagi/kedagi soovitada :P
Samuti võiksid muljetada ka parimatest loomapoodidest Tallinnas. Kus on normaalsed hinnad ja kalad terved? Kus on kõige suurem valik?
Ise olen siiani olnud kalakese klient :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 11, 2006 06:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

sobivuse kindlaks tegemiseks võid kasutada neid kohti:
http://www.liveaquaria.com/general/fwco ... _chart.cfm
http://www.timstropicals.com/Compatibil ... esults.asp

suurematest kaladest suur miskit soovitada ei oska..võibolla guraamid ... skalaarid :roll: need küll pole väga suured kuid sellisesse akvaariumi vast paraja suurusega :)

soojendus Tetratec HT300 W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 11, 2006 06:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Need sobivus leheküljed on küll väga head aga tahaks ka inimeste kogemusi kuulda. Mul näiteks soov väike akva ära lõpetada ja u 100-150 liitrine muretseda. Olemasolevaid gupisid ei tahaks ka "ära visata " aga keda juurde. Mis ikkagi saab kui skalaaridega kokku panna ? Sobivustesti järgi ei tohiks... Kumb kummale ohtlik on? See, et gupi maimud enamuses ära süüakse poleks oluline.
Ja muuseas mul tegi õuntigu paar päeva tagasi enesetapu. Väike akva on pealt lahtine ja ta ronis lihtsalt üle ääre ja kukkus katki :( Aasta aega olid rahulikult vees ja nüüd.... Kas ta läks munele ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 11, 2006 08:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
mul on akvas 12cm pikk ja igavese suure suuga red hump nimeline kala ja seal ujuvad veel ringi väiksed otod kes talle ilusti üheks ampsuks oleks aga on teine rahulik ja ei torgi teisi,paar pilti on ka albumis nendest kaladest,kuigi tegu oleks nagu röövkalaga,kalakeses on paar sellist veel saadaval 145eeku tk

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 11, 2006 11:07 
Akvarist

Sidney kirjutas:
Minu nägemus asjast oleks parveke neoone - oma 6 liiget, 1-2 põhjakoristajat ja paar-kolm suuremat taimetoidulist kala.

Selleks et neoonid efektsed oleksid võiks neid olla rohkem, nii 15-20 tk
Rahulikku kooslusesse sobiks nt Colisa lalia, Colisa labidosa, Trichogaster leeri, Macropodus opercularis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 12, 2006 08:36 
Akvarist

Ja tegelikult võiks ikkagi hea mõte olla panna samasse akvaariumisse kalu, kes ka looduses samas piirkonnas elavad...
Ehk siis aafriklased elagu aafriklastega ja Lõuna-Ameerika omad Lõuna-Ameeriklastega ja Aasialased Aasialastega...
Selle skeemi järgimine hoiaks juba ette palju suurt jama ära. Muidugi on igas piirkonnas ka oma toiduahel olemas... :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 13, 2006 05:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul on akvaariumis näiteks neoonid ja skalaar (üks suri ära , teine nii üksi nüüd ) ja paar päeva tagasi lisasin veel neile ka 3 mõõksaba .
Ja Mollyd sobivad kaa .
ma arvan et kõiga targem olekski panna skalaarid ja neoonid kui sa soovid selliseid suureimaid kalu aga võid ka muidugi Mõõksabadega ja Mustade Mollydega kokku panna.

25l- 37 Väikest Mõõksaba poega (12.01.2008) 9 Mõõksabapoega (suve lõpu lapsed) :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 13, 2006 08:38 
Akvarist

Mina skalaaridega neoone ei soovita oma kogemustest.Kõige kauem pidas 14 neoonist vastu 1, kes oli teistest zipa suurem.Ja temagi elas aint 1 päeva.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver