foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kalad surid vaheanumas
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 13, 2006 11:13 
Akvarist

hakkasin eile akvaariumi suurema puhastusga pihta, otsustasin siiski vaheanumasse(u. 90l) panna akva vett, et oleks valutum. Panin kalad vaheanumasse nagu ma seda nimetan ja hakkasin akvat küürima. Vaheanumas oli ka pump pf1000 ja soojenduspulk. Õhtu poole panin (vahepeal seisnud, arvan etsiit tuligi jama ja riknemine) substraadiga täidetud eheim 2212. Ei jõudnud akvat täiesti korda saada, jätsin kalad ööseks anumasse. Hommikul olid kalad anuma ümber ringis kas välja hüpanud ning üks labidochomis oli sisse ära surnud. Ellu jäid 2 convicti ja 3 ancisrust(vastupidavamad vist) . Surmasuust õnnestus vist veel päästa borley ja veel üks. Olid juba kuivanud enamvähem aga õnnestus. vist. vähemalt kui kodus olin siis hakkasid liigutama. Tegin vaheanumas miu veevahetuse moodi asja. kallasin tavalist vett, ootasin 10 min, võtsin "segu" ära, kordasin ja nii umbes 6x10l. Mida teha kui koju tagasi lähen (umbes 14:00) ??

appi

Üles
 Teema pealkiri: edasi
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 13, 2006 03:05 
Akvarist

tulin koju.. borleyl ja teisel kes oli kuvanud on näha kuivanud poolel hulgaliselt jama, k.a. silmakahjustused :x . Hakkasin siva akvat pesema, kõik praegused(st. allesjäänud ja 2 päästetut)kalad on elavate kirjas, üritan võimalikult kiiresti akva töökorda saada, siis näeb paremini mis toimub(vaheanum on plastist ja kalu on näha ainult pealt). Ikkagi arvan et tegu oli riknenud substraadiga, kuid võis ka midagi muud võibolla olla, ideid? Hetkel kõik kalad ujuvad iseseisvalt ringi vaikselt ja kui midagi teha vees siis ikka üritavad põgeneda :roll: . See hommik jääb mulle vist igaveseks meelde.. igatahes, akvat küürima.

Mis selle jama põhjustas?
Mida võiks teha akvat üles seades nüüd hetkel teisiti?
veel midagi olulist mida ma peaks kindlasti teadma(mida iganes)?

Mart :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 13, 2006 04:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tundub, et sa pole tutvunud artiklitega akva hooldusest. Vt. päises artiklid ja loe läbi. Kahju, et sa nii uisapäisa talitad :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 13, 2006 05:36 
Akvarist

Selle kohta, mis toimus, ei oska küll midagi öelda. Aga kalu annab ehk päästa soolavannidega. Vaata kahjustused üle ja otsusta ise või küsi nõu.

Minul õnnestus kunagi üks "poolkuivanud" kala päästa. Oli ka välja hüpanud, aga õnneks piirdus asi ainult mingi seenhaigusega. Päris terve kala välimuse saavutamiseni läks ikkagi tükk aega - uimede kordasaamine võttis kõige kauem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 13, 2006 07:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mis oli "vaheanumas" kunagi varem, enne kui sellest sai kalade ajutine eluase? Äkki see kraam oli jätnud anuma külge midagi, mis kaladele ei meeldinud.
Sinu kiskjad vajavad minu teada oma territooriumi ja peidukaid (kive). Kas need peidukad olid ka vaheanumas olemas või läks löömaks keset lagedat platsi? Ruumi oli ju poole vähem. Äkki nad hüppasid välja uut väikest territooriumi jagades.
Akvaariumil ja ka ajutisel elupaigal peab olema kaas vms.
Kui akvaariumi täitsa tühjaks tegid, siis tuleb seda võtta kui alustavat akvaariumi st kehtivad samad nõuded, millest alustava akva puhul juttu on olnud.
Neid kuivanud kalu tuleb muidugi ravida. Uimed pudenevad tõenäoliselt maha, aga eks nad pikapeale kasvavad tagasi ka.

Üles
 Teema pealkiri: niih
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 13, 2006 08:15 
Akvarist

tulin nüüd koju ja avastasin, et kaladega muudatusi pole.
Tsiteeri:
Mis oli "vaheanumas" kunagi varem, enne kui sellest sai kalade ajutine eluase? Äkki see kraam oli jätnud anuma külge midagi, mis kaladele ei meeldinud.

kogu vaheanum oli ennist keeva veega üle lastud ning siis täidetud ainult akva veega.
Tsiteeri:
Äkki nad hüppasid välja uut väikest territooriumi jagades.

hetkeks arvasin isegi, kuid anumasse sisse ära surnud labidochromis ja tuhmide värvidega convictid panid vees kahtlema
Tsiteeri:
Tundub, et sa pole tutvunud artiklitega akva hooldusest. Vt. päises artiklid ja loe läbi. Kahju, et sa nii uisapäisa talitad

saaksid sa täpsustada?Ma ei leidnud sealt midagi uut, veevahetuse kohta niipalju, et mul oli ainult see anum hetkel ja ma ei soovinud neid panna tagasi vette kust nad just välja hüppasid(ps. ma arvasin siis et viga on vees)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 13, 2006 09:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

mulle jääb isiklikult hämaraks, et milleks on vaja teha mingit sellist puhastust, mille käigus kalad akvaariumist välja tõstetakse.

akvaariumid käivad reeglina tühjaks tõstmata ikka aastaid.

r.

Üles
 Teema pealkiri: õhtuks
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 13, 2006 11:23 
Akvarist

õhtuks oli borley hakkanud otsi andma ja mõne aja eest oli ta lõpetanud kõiksuguse liigutamise ja hakkas otsi andma, keha oli kergelt U-kujuliselt kange, ei ahminud enam normaalselt vett :( . Panin külma :( .
Tsiteeri:
mulle jääb isiklikult hämaraks, et milleks on vaja teha mingit sellist puhastust, mille käigus kalad akvaariumist välja tõstetakse.

akvaariumi oli vallutanud habevetik mis oli saanud imestavapaneva hoo. Samuti oli liiga palju põhjakruusa mis oli endasse hunniku saasta kogunud ning umbes sarnased jamad. Kokkuvõttes mõtlesin et nonii, võtan kiiresti kasvavad taimed(pistia, ceratophyllom demersum jt), kalad ja vett, panen kõrvale, küürin akva ära, põhjakruusa ka korda ning siis oleks võimalik paremini vetikatele vastu seista, poleks akva all nitraadipommi(kuna seda põhjakruusa oli ikka selgelt liiga palju, s***a ka, mis sest et sifoonisin) ja oleks vetika haare ka nõrgem. Nagu ikka tuleb välja, mina kui algaja, põrusin enamustes punktides kas natuke või ikka juba pika puuga. Esimese akvaariumi esimene aasta :x . Pole just meeliülendav. Kuid ärge te arvake et siit miskit katki jääb :) . Life goes on. memories remain :( .
Tegelikult on igasugune kriitika oodatud, samuti võibolla ka soovitused mida teha siis kui 200l akvas on 50-60l vett(vaheanumas oli mingi saast siiski hõljumas, ju see siis see kurjajuur oli, "põhja" põhiakvasse ei valanud). Nt nagu kui palju ja tihti sinna vett lisada.

Pikk ja närvesööv päev

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver