Olen nüüd siis hädas oma imeilusa skalaariga.
oh, alustaks siis kohe algusest. Lasin akvaariumil (96l) sisse töötada 2 nädalat, siis tõin sisse esimesed asukad-2 skalaari ja 2 mööksaba. Koju jõudes selgus ,et ühel skalaaril on alumine pikk uim (niit?) pooleks ja küljeuimed kokku kleepunud, silmad natuke punased kaa. Ei tea kas sai viga transportides või oli probleem juab poes, ei taibanud nii täpselt vaadata
Käisin poes ja uurisin siit- sain vastuseks et uimed paranevad aja möödudes. Nii nad elasid mõnusalt 4-kesti 2 nädalat, kui tõin sisse 6 tiigerbarbust ja 2 õunatigu. mõõdus veel nädal, barbused olid aktiivsemad kui kõik eelmised kokku ja pakkusid vahvat mängu koge meie perele.
Nüüd, on minu 1 skalaar,seesama kellel uimed katki juba 2 päeva veider olnud,passib külili veepinna vastas, sellises kohas kus veelainetust pole ja lihtsalt ON. kui tuli kustutada muutub ta veidi elavamaks ja ujub akvaariumis ringi, hommikul kui süüa pakkuda siis tuleb ja sööb isukalt, keegi pole teda kiusanud, naksanud, taga ajanud ega muud sellist. Teine skalaar valvab teda truult, kuid aegajalt käib ja teeb mõne tuuri akvaariumis ka.
Ma kohe ei tea mis teha, kas teda on tabanud mingi haigus?
Akvaariumis on natuke pruunvetikat ka, kas see võib tema olukorda mõjutada?