foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 11, 2006 04:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 4
Olen nüüd siis hädas oma imeilusa skalaariga.
oh, alustaks siis kohe algusest. Lasin akvaariumil (96l) sisse töötada 2 nädalat, siis tõin sisse esimesed asukad-2 skalaari ja 2 mööksaba. Koju jõudes selgus ,et ühel skalaaril on alumine pikk uim (niit?) pooleks ja küljeuimed kokku kleepunud, silmad natuke punased kaa. Ei tea kas sai viga transportides või oli probleem juab poes, ei taibanud nii täpselt vaadata :( Käisin poes ja uurisin siit- sain vastuseks et uimed paranevad aja möödudes. Nii nad elasid mõnusalt 4-kesti 2 nädalat, kui tõin sisse 6 tiigerbarbust ja 2 õunatigu. mõõdus veel nädal, barbused olid aktiivsemad kui kõik eelmised kokku ja pakkusid vahvat mängu koge meie perele.
Nüüd, on minu 1 skalaar,seesama kellel uimed katki juba 2 päeva veider olnud,passib külili veepinna vastas, sellises kohas kus veelainetust pole ja lihtsalt ON. kui tuli kustutada muutub ta veidi elavamaks ja ujub akvaariumis ringi, hommikul kui süüa pakkuda siis tuleb ja sööb isukalt, keegi pole teda kiusanud, naksanud, taga ajanud ega muud sellist. Teine skalaar valvab teda truult, kuid aegajalt käib ja teeb mõne tuuri akvaariumis ka.
Ma kohe ei tea mis teha, kas teda on tabanud mingi haigus?
Akvaariumis on natuke pruunvetikat ka, kas see võib tema olukorda mõjutada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 11, 2006 06:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

äkki stress ??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 11, 2006 06:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga enne oli ju kõik oki-doki?
Ka siis kui uued kalad tulid oli 3-4 päeva terve ja röömus...
ja nüüd siis teist päeva selline poolsurnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 06:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

...ja läinud ta ongi :(
teised siiani elusad-terved
uhh, mis tal siis häda oli? :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 10:24 
Akvarist

Mullegi väga meeldivad barbused, aga mäletan, et kunagi kui neid akvasse skalaaridele lisaks tahtsin osta, öeldi, et ei sobi omavahel kokku. Kas äkki ikka tohiks, sest tahaks väga mõnd vilgast kala akvasse? Praegu on mul 96l ja seal on 3skalaari, kaks kukke ja sägaline.Muidugi, kui mu skalaarimaimudega ok saab olema, siis ma ei tea mis saab, sest olen hirmus palju vaeva näinud ja nad on juba imearmsad pisikesed skalaarid välimuselt, et ära ei raatsiks neid küll anda, aga üheksa skalaari ei taha vist hästi ära mahtuda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 13, 2006 10:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

muretse suurem akva( ~300l)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 02, 2006 07:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui ma oma vastusega väga hiljaks ei ole jäänud,siis ei soovitaks barbuseid ei skalaari ega kukekesega,sest nad pole ainult kole vilkad ,vaid armastavad teisi ka uimedest näksida.su skalaar suri umbes kindlalt stressi. :wink:

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver