foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: küsimus discustest?
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 02, 2006 11:31 
Akvarist

tere

ostsin endale just akvaariumi 2,5*0,45*0,65 u700L filtrid on välised jbl cp-500 2tk. vahele on pandud ka mingi lamp kust vesi läbi käib(pidi baktereid tapma) sisuks on kunsttaimed, puujuurikad,kivid.Tahan omale akvaariumi panna ainult discuseid 6tk. aga siit edasi ei oskagi otsustada niipalju kui ma olen erinevates poodides käinud on ka erinevaid arvamusi ühed arvavad ,et alguses discuseid panna oleks enesetapp,teised ,et ei juhtu nendega midagi? Veel millised parameetrid discuste jaoks on olulised peale selle ,mida olen lugenud,et vesi 28-30,ph 6,0-6,5. Akvaariumit käivitades proovin ka kõike teha lugedes kirjandust-kasutan jbl-akvarium starterit ja lasen 2 nädalat akvaariumil käia enne kui kalu sisse toon. Kas siis kui selleks ajaks on need eelpool loetud parameetrid paigas on ohutu discusi sisse lasta v tasuks mingi tankist lasta keda pidades saaks vaadata kas kõik on ok?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 02, 2006 11:47 
dH 2-6 8)

Isiklikult võtaksin alguses vähemnõudlikud kalad näiteks eluspoegijad antristused,corydorased jne...

Üles
 Teema pealkiri: Re: küsimus discustest?
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 02, 2006 03:41 
Akvarist

glazby kirjutas:
vahele on pandud ka mingi lamp kust vesi läbi käib(pidi baktereid tapma.

Paraku UV-lamp tapab absoluutselt kõik bakterid, ka need, mis head teevad...
glazby kirjutas:
aga siit edasi ei oskagi otsustada niipalju kui ma olen erinevates poodides käinud on ka erinevaid arvamusi ühed arvavad ,et alguses discuseid panna oleks enesetapp,teised ,et ei juhtu nendega midagi?

Ei ole nad nii raskesti peetavad, kui räägitakse, abiks/article_ ... o=24&faq=5

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 02, 2006 03:59 
Akvarist

kas siis kui kalad akvaariumis ei ole mõtet uv lampi sees hoida?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 02, 2006 04:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
malhern kirjutas:
Isiklikult võtaksin alguses vähemnõudlikud kalad näiteks eluspoegijad antristused,corydorased jne...

Hoolitse nende eest siis hästi ja mis see sinu nõuanne siia teemasse peaks puutuma?Kui midagi teemasse puutuvat öelda pole võiks ikka näpud klaviatuurist eemal hoida (pole selline foorum kus postitamisega punkte kogutakse).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 02, 2006 09:21 
Moderator
Kasutaja avatar

tommike kirjutas:
malhern kirjutas:

...ja mis see sinu nõuanne siia teemasse peaks puutuma?...

Minu arvates on nõuanne siiski asjakohane. Kui inimene on värske akva omanik, tasuks tõepoolest alustada vähenõudlikest ja "lollikindlamatest" kaladest. Ei teki nukrat hetke kui kallid kalad mingi apsaka tõttu saba annavad... aga see vaid minu seisukoht.

Teemakohast:
- olen kuulnud, et UV-lampi ei hoita mitte pidevalt sees vaid vastavalt vajadusele.
- mina alustaks ka nt. gupidest või mõõksabadest. Kui nad end hästi tunnevad, läheks edasi. Kalu saab ära anda - selleks vastav alamfoorum täiesti olemas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 02, 2006 10:35 
Akvarist

ok
käisin yhes akva poes , scalarid tundusid täitsa ilusad kas nad on alguseks sobivad? mida ja kui palju nad söövad? mis on nende vee parameeterid? mõtlesin et võtaks neid prooviks 10 tk. on see hea mõte?
thanks vastuste eest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 03, 2006 10:35 
Soovitan sul osta "akvaariumi omaniku käsiraamat" sealt saad kõik vee parameetrid paljude kalade kohta kätte!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 03, 2006 12:39 
Akvarist

Selleks ei pea ju kohe raamatut ostma.Internetist otsides leiab ka vajaliku infot.
http://www.aquahobby.com/gallery/e_angel.php
http://www.gcca.net/fom/Pterophyllum_scalare.htm
http://www.angelsplus.com/Care.htm

Üles
 Teema pealkiri: Discused
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 03, 2006 01:02 
Akvarist

No nii hull see discuste lugu nüüd ka pole. Rahvale on nende kaladega seoses lausa mingi koll maalitud. Mina olin asjaolude tõttu sunnitud discused akvasse laskma nädal peale uue kasti veega täitmist ja siis ise hoopis kogu perega nädalaks ära sõitma. Kast loksus täielikult autonoomreshiimil ja ei ühtki laipa.
Praegu läheb kuues nädal ja kõik on OK. Võib-olla mingid väga erilised värvilised discused võivad tõesti tohutut tähelepanu nõudvad olla, aga igal juhul sellised harilikud vöödilised, nagu neid Tartu Lõunakeskuses müüakse 190 EEK/tk., pole küll midagi erilist. Oma varasema kogemuse põhjal väidan, et näiteks ramirezid on märksa õrnemad loomad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 03, 2006 05:50 
Akvarist

kas teil on automaatne ph kontrolli aparaat we? on sellist asja yldse olemas?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 12, 2006 11:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

glazby kirjutas:
kas siis kui kalad akvaariumis ei ole mõtet uv lampi sees hoida?

On ikka. Seda aga tuleb teha mõõdukalt. Kõik sõltub lambi võimsusest ja seda läbiva vee kogusest. Mõned tunnid päevas ehk piisab. Siin kusagil sellest juttu olnud. OTSING abiks

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver