foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Gupid või tapluskalad?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 21, 2006 03:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on 60 liitrine akvaarium. Mul on olnud seal väga palju eri liike kalu. Selle aasta algusest peale jäi akvaarium järjest "lahjemaks", kalad surid ja taimed vajusid kokku. Ja noh ausalt öeldes, ei viitsinud ise ka enam. Nüüd müüsin järele jäänud kalad(gupid, skalaar, guraami) ära ja puhastasin akvaariumi korralikult ära. Otsustasin, et hakkan sügisest uuesti ja korralikult algusest peale. Nüüd tekkis küsimus, et mis kalad panna akvaariumisse. 60 L seab päris suured piirid, ei saa kõike, mida soovin.
Mul on siis 1 võimalust. Öelge ise mis oleks parem:
1) Tapluskalad. Ehk siis 1 isane ning 2 emast pluss mõned ancistrused. Et kas 3 tapluskala saavad sellises akvaariumis hakkama? Ega isane emaseid ära ei tapa? Kas oleks ka võimalus, et neil tuleks järglasi?

2) Eluspoegijad, ehk siis gupid ja mollid pluss mõned ancistrused. Ses suhtes, et elu oleks vist värvikirevam ja huvitavad akvaariumis kui panna eluspoegijad, aga samas jällegi ancistrustele võibolla eriti kirev seltskond ei sobi. Ma sooviks ancistruse poegi samuti. Selle variandi puhul aga vist läheks natuke raskeks.

Niisiis... mida soovitate?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 23, 2006 10:58 
Akvarist

Tegelikult mina soovitaksin siiski alguses natuke vähemnõudlikumaid kalu - st eluspoegijad. Sest nemad vajavad vähem hoolitsust, elavad üle ka suuremad temperatuuri muutused ning lisaks sellele ei ole nad nii nõudlikud akvaariumi puhtuse suhtes. Paratamatult on ju algajad natuke hoolimatud. Eluspoegijaid see aga ei kõiguta. Pealegi paljunevad nad kiiresti.
Tapluskalad aga nõuavad stabiilset temperatuuri, kindla kellaajaga söötmist ja puhast akvaariumi.

Algselt alusta gupidest ja kui tõesti tunned, et sa akvaariumi pidamisest mõnu tunned, siis osta endale nõudlikumaid kalu juurde :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 23, 2006 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Poes elavad nad tihti väikestes n6udes mingi h6ljumi sees , ma usun et ta suudab vett 100 korda puhtamana hoida kui paljudes poodides :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 24, 2006 12:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

kineci kirjutas:
Tegelikult mina soovitaksin siiski alguses natuke vähemnõudlikumaid kalu - st eluspoegijad. Sest nemad vajavad vähem hoolitsust, elavad üle ka suuremad temperatuuri muutused ning lisaks sellele ei ole nad nii nõudlikud akvaariumi puhtuse suhtes. Paratamatult on ju algajad natuke hoolimatud. Eluspoegijaid see aga ei kõiguta. Pealegi paljunevad nad kiiresti.
Tapluskalad aga nõuavad stabiilset temperatuuri, kindla kellaajaga söötmist ja puhast akvaariumi.

Algselt alusta gupidest ja kui tõesti tunned, et sa akvaariumi pidamisest mõnu tunned, siis osta endale nõudlikumaid kalu juurde :)

Palun loe tekst korralikumalt läbi! Inimene ju ütles, et on akvaristikaga juba tükka ega tegelenud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 31, 2006 01:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii minu valik oli siis selline: 3 gupit, 1 ancistrus, 1 isane betta, 1 emane betta. Esimesel päeval tegi isane kohe mullipesa. See lagunes aga ära. Järgmine päev ostsin emase ja lasin ta akvaariumisse. Tollest järgmise päeva hommikul oli isane betta veel suurema mullipesa teinud. Öö jooksul oli see aga katki läinud. Täna hommikul aga vaatasin, et ohoo isane on pesa lausa "kõrgustesse" teinud. Enne oli koguaeg nagu ühekihiline mullikiht, nüüd on mullid üksteise peal. Panen siia ühe pildi ka sellest pesast:
Pilt
Kas see on normaalse suurusega pesa või peab isane veel suurema tegema, kui ta tahab tegelikult ka sinna kalamarja sisse panna? Rääkige, kellel on kogemusi.
Ja üks asi veel. Ostsin Zoomaaniast ühe emase, vähemalt poemüüja ütles, et on emane. Ma ei tea miks, aga natukene kahtlen selles. Et äkki pole ikkagi, on noor isane lihtsalt. Nimelt see suur isane mul eputab küll emase ees ja ajab enda uimi hästi laiali jne, aga samas vahel jällegi kui läheb emasele lähemale siis ajab ta meeletul kiirusel minema enda juurest. Et justkui vihaselt ajab minema. Kas see on tavaline kui on tegu "pulmamänguga". Panen siia ühe halva pildi emasest(alumine) ka, et asjatundjad öelge, kas on ikka emane:
Pilt

Tänan!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 31, 2006 02:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

On küll emane.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 31, 2006 09:11 
Akvarist

Kuskilt lugesin, et isane emast väga vaateulatuses ei talu, kas või seetõttu, et emane näiteks teeks marjale pesas kohe üks-null ära ja nii peab isane valvama, et emane pesa lähedale ei satuks. Iseasi on muidugi siis kui isane emasest huvitatud on:) Aga ma oletan, et sealt see vaenulik käitumine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 31, 2006 09:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kairy kirjutas:
Kuskilt lugesin, et isane emast väga vaateulatuses ei talu, kas või seetõttu, et emane näiteks teeks marjale pesas kohe üks-null ära ja nii peab isane valvama, et emane pesa lähedale ei satuks. Iseasi on muidugi siis kui isane emasest huvitatud on:) Aga ma oletan, et sealt see vaenulik käitumine.

Einoh seda muidugi. Aga asi ongi selles, et mari pole veel pesas, emane pole marja veel lasknud. Isane peaks just proovima emasele meeldida praegu, et saada see mari sinna pessa :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 31, 2006 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

mulle üks poemüüja ütles, et isased valivad emaseid, iga tips ei sobigi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 31, 2006 11:18 
Akvarist

kas kuressaare poe müüa?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 01, 2006 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Et ma peaks siis näiteks paar emast veel ostma ja siis isane ise valib endale oma lemmiku?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 01, 2006 11:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nonii, ma juhtusin pealt nägema, kuidas isane võttis emase "embusse" ja kallutas teda tagurpidi. Aga emaselt ei tulnud marja välja. Kõht on tal küll punnis, aga.. Samas jällegi on näha, et kõhu all mingis avas on justkui üks väike valge täpp(ehk see on kalamari?) Isane on praegu emast juba vähemalt 5 korda "pigistanud", aga ikka mitte midagi pole välja tulnud. Kas see on normaalne või peaks esimesel korral kohe mari välja tulema?
Või on emane liiga noor?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 01, 2006 07:29 
Akvarist

Ostsin ka Zoomaaniast eelmisel kuul emase betta ja küsisin kui vana on? Siis olid nad 4 kuused nüüdseks siis peaks viis olema.Mul on emane ka mõnusalt paks ja selline valge täpp paistab.Samuti on mu vanemal emasel bettal(valge täpp)
Siin üks link kus kirjutatakse bettade pidamisest,aretamises ja muud vajaliku.
http://www.bettysplendens.com/articles/home.imp

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 01, 2006 11:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

osxar kirjutas:
kas kuressaare poe müüa?

oi ei, vabanda, aga mu meelest ei tea kuressaare müüja kaladest midagi, rääkimata nende suguelust. äkki oli see Mustika keskuse müüja või oli sõpaka müüja :-k

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 01, 2006 11:59 
Akvarist

:D selle pärast küsisingi igaks juhuks üle :D

Üles
 [ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis