foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kuldkalade sigimine
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 20, 2006 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul on 180 l akvaariumis üks pisut alla 2 aasta vana emane kuldkala. umbes aasta eest lasi ta marja...siis elas ta üksi.
nüüd elavad temaga koos 2 kuldkala, punamütsike ja 2 mauri.

wanda--see on siis emane kala...on tunduvalt suurem, kui tavaliselt ja 2 mauri ajavad teda taga...noh nii, et iga päev mingi tunnine piiramine.
mauridel on uimede esiküljel ja lõpustel valged täpid...see pidi vist isase puhul norm olema, kui emane hakkab marja laskma.

esitaks siis küsimused nii, et...
1. kas see on normaalne, et maur loorsaba taga ajab?
2. kaua umbes kestab see pulmatants (mul juba üle kuu aja jamavad)?
3. mingist aretusest ei ole ma huvitatud, kas võin marja lihtsalt teistele söögiks jätta?
4. kas 2 mauri, kes rammivad 1 emast talle liiga ei tee v?(väliseid vigastusi ei ole seni ilmnenud...ka käitumine ja isu on siis normaalne, kui nad just parasjagu ei "müra")

õehh, ma tahax, et see pull juba läbi saax

Üles
 Teema pealkiri: Re: kuldkalade sigimine
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 20, 2006 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

anita06 kirjutas:
mauridel on uimede esiküljel ja lõpustel valged täpid...see pidi vist isase puhul norm olema, kui emane hakkab marja laskma.

mul on aeg-ajalt kõige vanemal ja suuremal uimedel valgeid täppe, ning alguses arvasin, et kirjelduse järgi parasiit ning kukkusin ravima. aga välja ei ravinud. ning kui see on marjapanemise perioodil isase tunnus siis on see küll imelik - mul kaks loorsaba ajavad just teda mööda puuri taga, nügivad ja "müravad" reeglina aluspõõsastikus. need, kes taga ajavad, mingeid valgeid täppe küll ei oma uimedel.. liiga noored vist (ca aastased) ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 20, 2006 10:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

isastel kuldkaladel tulevadki kudemis ajal lõpustele,ja rinna uimede esimestele osadele sellised valged täppid.

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver