Et nagu pealkirjast aru saada, olen siin algaja.
Ja vist päris palju on õppida, sest suht ikka midagi ei tea.
Olen juba kalade omanik 2 päeva.
Tahtsin juba ammu kalu, aga nüüd oli võimalik võtta( akvaarium oli juba ammu, sest kunagi pidas mu isa kalu, ja nüüd akvaariumi andis mulle)
Asi on selline, et oleks vaja tarka nõu selle kohta, mida teen valesti.
Akvaarium on 20Liitrine vist. Kandiline.
Panin põhja mingi 5 cm kive, alla suuremaid Vahemere äärest toodud kive ,
ja peale väikeseid valgeid kive, ja siis muidugi meelepärane kaunistus.
( Panin kunsttaime ja siis 3 suuremat kivi, kuhu kalad saavad peita ennast) Ja taustaks leidsin ka neile ühe huvitava pildi.
Kuigi peitmiseks leiavad nad kohti küll, mul poevad ka filtri taha.
Siis asi selline, et mul on akvaariumis 3 kala.
2 tiigerbarbust ja üks barbus, mis on piklikum ja ta saba otsas on täpp.
Ei mäleta hetkel peast, mis barbus ta täpsemalt oli.
Aga kuna barbus on parvekala vms, siis äkki peab neid olema rohkem??
Et lugesin natuke siin foorumeid kaa.
Siis valgust on neil nii, et kuna nad on akna all, siis ma päeval, kui on valge, siis ei pane lisavalgust ( akvaarium on ilma katuseta) ,
aga kui juba pimedam on siis panen laualambi neile põlema.
Aga ööseks võtan küll kõik pimedaks.
Ja siis mul on akvaariumis filter ja soojendi, peale selle mis öelnud olen.
Aga kui kaua tohib muidu filter väljas olla??
Ja kui soe peaks olema vesi, barbustel??
Siis hetkel toidan 3 korda päevas, hiljem vaatan , kas toidan ka vähem. Poest soovitati purgis juurviljadega helvestoitu, ostsin ja kalad söövad seda meelsasti.
Siis olen ka pakkunud lõunaks pisiskesi liha tükke. Võib ikka anda??
Siis mul on selline lugu, et see üks kala, kes teistest erineb, see on rohkem omaette( toimetab kivide juures jne) ja teised 2 tiigerbarbust ajavad suht palju üksteist taga, aga algul üks küll võõrastas vist natuke, aga õnneks ma loodan et nüüd on kõik hästi. On sõbraks saanud. Teevad mu akvaariumis väikest peitust.
Ja see ajab jumalast naerma, kui üks kihutab nii eest ära, et teine ei märka, ja siis hakkab teine otsima, kus üks on( kui see juba jooksis kivide vahele peitu):D
Siis hetkel pole veel sifooniga teinud väikest veevahetust. Aga muidu kui tihti seda tegema peab? Nädalas korra? Rohkem? Vähem?
Aga jah, päris palju oleks abiks, kui annaksite nõu!