foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Värske kaladeomanik
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 10:10 
Akvarist

No esimesed kalad on nüüd algajal 120-liitrises akvaariumis. Juba kaks päeva. Ostmine käis niimoodi - käisime müüjaga akvaariumide vahel ja mina küsisin, et kas neid võib koos pidada ja müüja vastas kas ei või jah. Valisime siis välja 2 hõbedast ja 2 tumedat (triibulist) skalaari, 2 pärlguraami ja 2 sinakat guraami, 2 mõõksaba, 2 säga ja 2 põhjakoristajat. Kõik nad on vist päris tited veel. Akvaariumis on veel kunsttaimed, känd, kivisid. Mullitaja on ka. Kalad hoidsid kuni esimese söögikorrani igaüks ise nurka või taime taha, aga nüüd vist tunnevad ennast kõik vabamalt. Tundub, et mõõksabad on laisemad sööjad kui kõik teised. Harva satub neile midagi suhu, kui teised nokivad nii pinnalt, kui veest (helbeid). Ega nad nälga ei jää? Mida spetsialistid sellisest kooslusest arvevad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 12:57 
Akvarist

ma pole küll teab mis spetsialist:D, aga arvan, et ilmselt sul settib natuke kalatoitu ka põhja ja eks siis hiljem arvatavasti nad sealt söövad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 01:01 
Akvarist

Mul on praegu suures akvas erinevad guraamid koos kuldsete skalaaridega ja lisaks on põhjakatest 2 antsu, kõik saavad omavahel kenasti läbi. :P
Kunagi kui mul vaid guraamid ja põhjakad suures akvas olid, sai sinna pandud ka punaste mõõgude perekond (1 isa oma 3 emasega), kuna väikeses akvas hakati seda isast väga kiusama. Tulemuseks oli see, et guraamid peitusid koobastesse ja endid üldse ei näidanud. Sinised guraamid ja üks kuldguraami ei tulnud kordagi söömagi, isegi mitte elus toitu. Nädala möödudes sai see mõõgude perekond ära antud, kuid veel 1-1/2 kuud peale seda olid guraamid väga pelglikud ja veetsid enamuse ajast koobastes. Nüüdseks on õnneks guraamide käitumine endine.
Üldiselt mõõksabasi ja skalaari kokku ei soovitata, sest mõõksabad võivad hakta skalaaride uimi näksima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 01:06 
Akvarist

pole küll spetsialist, aga minu arust oli väga julge tegu kõik need kalad korraga värskesse akvasse panna, kui kaua enne veel seista lasid? kas filter on olemas?
kindlasti peaks sul olema elustaimi, mis aitavad veest liigseid nitraate ära kasutada.
toitmisega on nii, et pigem vähem kui rohkem, 1 kord päevas ja toit peaks 1-2 minutiga söödud olema. vaevalt, et keegi ennast päris nälga jätta laseb.

elustaimed

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 01:08 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Muidu on igati vunts koosseis. Nii kooseisu kui hulga poolest.
Aga. Mina koliks mõõksabad minema ja võtaks asemele hoopis seltskonna corydoraseid (näiteks panda) ja kaks SAEd.
Ja kahtlemata plastmasstaimede asemel võtaks elustaimed ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 01:28 
Akvarist

Ma arvasin ise ka, et peaks aja jooksul kunsttaimed elusate vastu vahetama. Vett lasin ikka 2 nädalat tühjalt käia ka, ei pannud kohe värskesse vette. Pump, filter, küte ja valgus olid kõik komplektis olemas - JUWEL-Rekord 120. Ainult mullitaja ostsin juurde.
Alguses on ikka küll mida vaadata - tundide kaupa jälgi neid ja nende toimetamisi. Telekat pole vajagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 01:38 
Akvarist

Akvarist Merle - ma vaatasin Sinu albumist, et oled kurgitüki uputanud lusikaga. Kas on tavaline kroomitud lusikas või hõbe? Ohtlik pole?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 01:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üldiselt pannakse kurk jms põhja hõbedaga, see ei ole kahjulik kuna hõbe sisaldab puhastavaid ioone :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 02:42 
Akvarist

ma ise arvasin, et lusikas on roostevabast terasest vmt ja ei erita midagi kahjulikku, aga äkki polegi :o
kurgitükk mul üle paari tunni akvas vastu ei pea ka, ja siis saab lusikas ka kohe välja võetud.

elustaimed

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 02:43 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Täiesti tavaline roostevabast lusikas kõlbab selleks väga edukalt.
Tee regulaarselt veevahetusi ja tegele pärisasjadega, mitte ära tekita linnalegendidega omale pseudoprobleeme :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 05, 2006 09:08 
Akvarist

kaitz101 kirjutas:
Üldiselt pannakse kurk jms põhja hõbedaga, see ei ole kahjulik kuna hõbe sisaldab puhastavaid ioone :)

Ega su akva pesumasin ole :lol:
Hõbe lahustub väga vähesel määral vees ja mõjub mikroorganismide elutegevusele pärssivalt.
Lühiajaline hõbeda sattumine vette siiski minu meelest ohtlik ei tohiks olla...

Tagasi teema juurde:
Tsiteeri:
Harva satub neile midagi suhu, kui teised nokivad nii pinnalt, kui veest (helbeid). Ega nad nälga ei jää? Mida spetsialistid sellisest kooslusest arvevad?

võid proovida kalasid toita ka graanulitega, see meeldib ka sägadele enamasti helvestest rohkem. Võid anda ka mõlemat sööki korraga, aga ikka jälgides, et toidukogus liiga suur ei oleks...
Ja elustaimed hangi kindlasti, nad on ilusamad ja kasulikumad kui kunsttaimed ja hooldust nõuavad ka ühepalju(kui just kõige keerulisemaid taimi ei taheta kasvatada)

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver