foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kukeke tegi enesetapu?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 09:52 
Akvarist

sain paar kuud tagasi kukekese, poes öeldi, et võib pidada väheses vees (minul oli liitrine klaasist vaas), aegajalt vett vahetada ja anda toitu (kuivtoit) ning muud polegi vaja. Vett vahetasin vastavalt sellele kui kiiresti see tuhmiks läks. Algusest peale oli kala väga elav ja sõi hästi. Täna hommikul oli vaas tühi ja kala kuivas selle kõrval aknalaual. Ma tahakski teada, miks ta välja hüppas, kas see on neil kombeks ja nüüd kogemata hüppas liiga kaugele/kõrgele:) Ise pole näinud kordagi et ta veest välja hüppaks. Tahaks uue kala võtta, aga enne tahaks kindlalt teada, kuidas kukekest pidada? Kas peaks siiski pealt kinnise nõu vaatama? Kas mingi võrk sobiks või peaksin ühele kukekesele näiteks suurema nõu vaatama? Kahe kukekest kokku ei pidavat sobima, söövad üksteist ära. Kas oli viga selles, et ta elas üksi? Andke nõu. PS. see oli meil esimene kala, aga ma lodan et mitte viimane.

Üles
 Teema pealkiri: Re: kukeke tegi enesetapu?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

chillipipi kirjutas:
(minul oli liitrine klaasist vaas).

Sa peaks vist kuhugi lillefoorumisse pöörduma. Vaas ei sobi kohe kindlasti kalade pidamiseks.
See ikka üle mõistuse juba kus inimesed kalu peavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 10:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
selle lehe andmetel on minimaalne veekogus 3 gallonit ehk siis kuskil 12 liitri kanti ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 10:22 
Akvarist

to UARU: miks ma peaks lillefoorumisse minema, lilled kasvavad mul niigi hästi ja nede kasvatamiseks ma pole nõu vaja küsida. Tulin siia, et küsida nõu kukekese pidamiseks. Kui sul midagi tarka pole öelda, siis milleks siin oma sapiga teiste tuju rikud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 10:26 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

see leht väidab, et 40 L
http://www.aquahobby.com/gallery/e_betta.php

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

1L vaas on häbematult väike ruum kala pidamiseks, sellest ka need märkused. Kui tahad uut kala võtta, muretse kõigepealt natukene suurem anum.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 10:57 
Akvarist

Fikon: see leht väidab, et 40 L

Kas ühele kalale on 40 L vett vaja???? Mul on kavatsus ühte kala pidada ja kas kukekest tohib üldse üksi pidada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 11:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

chillipipi kirjutas:
Fikon: see leht väidab, et 40 L

Kas ühele kalale on 40 L vett vaja???? Mul on kavatsus ühte kala pidada ja kas kukekest tohib üldse üksi pidada?

Jah. Ja tohib küll üksi pidada, aga kui sa oma uue kala normaalse suurusega akvaariumi elama paned, võiks sinna mõne väiksema põhjakoristaja ka panna (nt corydorased (neid võiks olla isegi mitu)).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 11:30 
chillipipi osta poest siis kasvõi 2l Bear. See 2x suurem ;)

"kui meri oleks õõõlu......"

:twisted:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 11:32 
Akvarist

mulle jäi ka seal aquahobby kodukal arusaamatuks, et kas see vee kogus on mõeldud ühe kala jaoks. Sest gupidel on toodud koguseks 50 L, ma ikka mõtlesin et 50 liitrisse akvasse saaks ju max 10 gupit panna mitte ainult ühe :oops:
Sellisel juhul ju ei pea paike see arvutus, kus 1 cm kala pikkusest peaks võrduma 1 liitri veega.
aru ma ei saa :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 11:47 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

mina saan näiteks sellest 40 liitrist nii aru, et see on maht, kus kala ka ringi ujuda saab ja ennast vajadusel peita. no inimesel on ju ka ikka vahet, kas ta on suures või väikeses toas? näiteks kiiretel kaladel (nagu minu daniod, kes kasvavad max 10 cm pikkuseks) on vaja minimaalselt 1 m pikkust akvaariumit, et normaalselt ujuda saaks. muidu peksavad oma ninad lömmi, kuna siis kui nemad alles kiirendavad, peaks hoopis juba pidurdama

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 12:32 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
toodud linkidel soovitatud litraaž on minimaalne akvaariumi suurus, kus sellist kala (ka ühte) pidada tohiks. mitme kala pidamisel arvestatakse, et ühe kala kohta oleks vaja minimaalselt 1L vett kala 1cm kehapikkuse kohta ehk siis 5cm-ne kala vajab vähemalt 5l vett üldakvaariumis. minimaalne akvaariumi suurus on välja toodud selleks, et mõnel ei tuleks pähe paigutada 25cm-st oscarit 25-liitrisesse akvaariumisse, nagu me siin mõni aeg tagasi arutlesime.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 12:40 
Akvarist

kas kala pikkust loetakse koos saba ja uimedaga? või ainult keha pikkus?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 15, 2006 12:42 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kalade pikkuse mõõtmise kohta kirjutas foorumis väga pikalt p6lts. leiad selle teema otsinguga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 02, 2006 10:05 
Akvarist

See, et ta betta vaasist välja hüppas - see ei ole kindlasti kohe masendunud kala enesetapp ja kindlasti ei saa süüdistada ka liiga vähest veehulka.
Mul volksas üks betta kunagi ka 110L akvaariumist välja, kus talle igati head elutingimused olid (palju taimi ja sõbralikke kalu). Võtsin akvaariumilt kaane pealt maha pöörasin ringi ja ... kui tagasi tulin nägin, et kala põrandal. Õnneks sain suuremate tüsistusteta vette tagasi.
Kõva hüppaja on ta küll. Mingil perioodil oli mu akvaariumis kaks isast bettat, kes üksteisega sugugi läbi ei saanud. Sai siis üks sellisesse väiksemasse ujuvasse ja läbipaistvasse kastikesse sinnasamma akvaariumisse hulpima pandud. Algul ei tulnud selle peale, et see hulpiv kastike kinni katta ja see vend kes väljaspool ujus see oli iga natukese aja tagant väikses kastis sees. Kusjuures ma ei näinud kordagi kuidas ta seda tegi.

Mina soovitan, et uue kala puhul kata anum kindlasti pealt kinni ja ... oleme ausad - vett võiks ikka törts rohkem olla.

Üles
 [ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver