foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: skalaarimaimude toitmine
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 13, 2006 06:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tegelen siin skalaarimaimude kasvatamisega.
Praeguseks on nende "koorumisest" möödas 2 päeva. Toiduks kasvatasin neile arteemiaid. Igaksjuhuks hakkasin seda neile panema juba eile õhtul ja täna olen kaa pannud.......sest eelmine kord surid maimud päris kiiresti nälga.

Kuna pole varem nii kaugele nende kasvatamisega jõudnud siis tekkis paar küsimust nendele, kes skalaarimaimude kasvatamisega varem tegelenud.
Kuna teie hakkasite neid arteemiatega söötma? Kas on kohe aru kaa saada, et nad ikka söövad?
Praegu nad üldiselt niisama lebavad küllili, või ripuvad taimelehe küljes........kas see tähendab, et nad on veel liiga vähe arenenud, et toituda? Kas pean ootama, kuni normaalselt ujuma hakkavad?

Ja viimane küsimus, mis pole toitmisega seotud: Kui nad on mul praegu 5-liitrises nõus, milles on veel õhupump kaa......kas peaksin ikkagi mingi perioodi tagant tegema veevahetust?

Kui keegi mõnelegi neist küsimustest vastata oskaks...siis oleks sellest väga palju abi :D

Ette tänades,
Mütsike

PS! Ma juba kasutasin otsinugut ja lugesin vanemaid teemasid, aga neile küsimustele vastust ei leidnud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 13, 2006 08:10 
Akvarist

Arteemia jaoks on nad veel liiga pisikesed, anna nt keedetud munakollast või osta JBL Nobilfluidi, mis on mõeldud just koorunud maimude jaoks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 13, 2006 10:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

no ma ei saa aru......kagu aeg on siin räägitud, et skalaarid söövad ainult elustoitu???? miks ma siis üldse nende arteemiatega siin jaman?

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 14, 2006 12:01 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
mütsike kirjutas:
Kuna teie hakkasite neid arteemiatega söötma? Kas on kohe aru kaa saada, et nad ikka söövad?
Praegu nad üldiselt niisama lebavad küllili, või ripuvad taimelehe küljes........kas see tähendab, et nad on veel liiga vähe arenenud, et toituda? Kas pean ootama, kuni normaalselt ujuma hakkavad?

oli vist nii, et esimene artemia oli mötet käima panna siis kui enamus juba vabalt ringi ujuvad - st siis 24 tunni pärast vöiks esimest korda artemiat pakkuda.
ja küll näed kas ja kuidas söövad.

Tsiteeri:
Ja viimane küsimus, mis pole toitmisega seotud: Kui nad on mul praegu 5-liitrises nõus, milles on veel õhupump kaa......kas peaksin ikkagi mingi perioodi tagant tegema veevahetust?

ise kasvatasin 30 liitrises ja vett vahetasin oma äranägemise järgi iga teine päev vöi sagedamini. öhupumbaga käitatav filter oli kah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 14, 2006 03:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina toidan neid arteemiaga...igati edukalt söövad seda...2 korda juba skalaaride kasvatamine edukas olnud :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 16, 2006 09:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

maimud nüüd ujuvad ja olen näinud, et nad on mõne arteemia kaa nahka pannud. Kuskilt siit lugesin, et tuleb toita 9 x päevas.........siit tekkis kaks küsimust:

Kas pean öösel kaa neid toitma?
Umbes kui palju toitu te neile korraga annate?

Ette tänades!!!

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver