foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Hei Discuse-pidajad!
PostitusPostitatud: Reede Mär 03, 2006 02:49 
Akvarist

Mõnedel internetilehekülgedel räägitakse, et nimetatud kalad sobivad koos elama ka selliste tüüpidega nagu kardinal-tetrad, corydorased ning isegi botia macrachantus pidi suurepäraselt sobima. Aga kuidas oleks lood Hemigrammus ocellifer'iga (samuti tetra...)Kas kellelgi on kogemusi jagada selles valdkonnas? Ja veel: kas kasutate filtrites ka turbagraanuleid või piirdute kraaniveega? Mul selline tsipa aluselisem ja karedam vesi (pH 7,5-8; GH 15 ja KH 10), poest öeldakse, et neil pidavat nad ka umbes taolises vees elama...Kuidas tegelikult on?Kõik nipid-nõuanded on teretulnud!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 04, 2006 01:45 
Akvarist

Minu meelest peetakse diskuseid vastupidiselt just pehmes ja kergelt aluselises turbavees..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 04, 2006 07:58 
Akvarist

Mina olen ka niimoodi igalt poolt välja lugenud, kuid räägivad,et need kalad, kes on pidevalt n.ö.vangistuses aretatudki, adapteeruvat palju paremini ka teistsuguste vee parameetritega-nad olevat sellistega juba harjunud...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 04, 2006 09:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Seda teemat on paari lausega suhteliselt keeruline seletada. Aga on mul valmimas üks pisut toekam artikkel just sellest teemast. Katsun ta lähipäevil lõpule saada ja siis saab ehk ta ka siia lehele ülesse riputada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 04, 2006 11:45 
Akvarist

Jään põnevusega ootama (seda enam,et peale põhjalikku ülevaadet ja veenmist poeomaniku ja vana discuse-kasvataja poolt, olen tänasest alates ka 6 ilusa noore *ketta* omanik...Jalad küll pisut värisevad siiani, kuid praegu paistab kõik veel ok olevat!Annan igatahes endast parima,et see nii jääkski.)!Igatahes jään lootma ka foorumi-poolsele abile tekkida võivate probleemide ja küsimuste puhul.
P.S.Kodutööd olen ikka ka piisavalt möödunud kuude jooksul teinud-nii internetilehekülgede kui ka kirjanduse kaudu, nii et vast läheb ikka kõik kenasti...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 10, 2006 12:46 
Akvarist

Miks jalad värisevad? Ega see asi nüüd nii kole ka ei ole :wink: Minu arvates on kõige jamam, et neil tüüpidel peab jäle soe vesi olema. Kui tahad neid ka kudema saada, siis lausa üle 30 kraadi ja siis võib vetikaga jamaks kiskuda.
Loodan et sa neid hirmus pisikestena ei ostnud? Kaupmehed üritavad discuseid hirmväikestena müüa, aga nendest suht suur protsent ei kipu kunagi suureks saama. Ja erksamad aretatud tõud kipuvad vastupidavamad ja elujõulisemad olema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 10, 2006 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kalle kirjutas:
Ja erksamad aretatud tõud kipuvad vastupidavamad ja elujõulisemad olema.

Minu teada peaks vastupidavamad olema just looduslähedased ehk pruunikad liigid.

Kuda Sul õnnestus nii väiksed Discused kudema saada?? Vabandan kui pilt on petlik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 10, 2006 02:05 
Akvarist

Ei ole pisikesed, päris keskmiselt suured teised (õnneks teadsin seda ka varem, et väikesed kipuvad kohanemisraskuste tõttu looja karja minema...) Minu omad ka n.ö. pruuni discuse tüvega punased vormid-üks looduslik ja teine aretatud (n.ö. vastupidavam). Jalad värisevad seetõttu, et osad müüjad ja internetileheküljed on maalinud neist pildi kui eriti 'rasketest' kaladest... (ja ega nad just odavad polnud, nii et päris paras majanduslik põnts kui midagi ebaõnnestuma peaks, rääkimata moraalsest!)Vesi jah +30, nii et päris soe. Kudemise peale esialgu veel ei mõtlegi, peaasi, et muidu terved ja õnnelikud oleksid ning hästi kasvaksid!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 10, 2006 02:39 
Akvarist

Tsiteeri:
Kuda Sul õnnestus nii väiksed Discused kudema saada?? Vabandan kui pilt on petlik

Pilt ei ole petlik. On jah tiba väikesed a näe koevad... Muidugi on see päris uss, sest vesi tuleb võimalikult pehmeks saada. Peale filtris kasutatava turba panen veel veepehmendajat. Siis vee temp on mul ca 32 kraadi peal. See ei meeldi kohe üldse taimedele, aga tundub olevat meeltmööda vetikatele. Nii soojas vees kipub ka hapniku väheks jääma. Seda pumpan juurde. Vett vahetan 2-3 korda nädalas. Vitamiine lisan. Ja kõige selle juures on kõige tähtsam kogu seda kompotti stabiilse ja muutumatuna hoida... niipalju kui võimalik. Kõige eeldus on muidugi see, et ei ole mitte lihtsalt emased ja isased kalad, vaid et oleks paar. Ja sellise paari tekkimine on suht koba juhus juba.
Praegu on ses mõttes kehvasti, et tüübid koevad, paar päeva valvad ka, aga siis on asi untsus. Ilmselt väikeses ja ühisakvaariumis on midagi ikkagi segavat, et nad maimudele ei mõtle. Kuna on plaan magevee akvast nagunii loobuda, siis olen hakanud muid kalu sealt ära andma. Et lõpuks jääkski ainult paar discuseid. Siis vaatame kas saab neilt ka järglasi välja meelitada. A ilmselt see siiski ei õnnestu, ent proovida ju võib?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 10, 2006 04:05 
Akvarist

Millist veepehmendajat kasutad lisaks turbagraanulitele (Sera Morena???) ja milliseid vitamiine/kui tihti?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 10, 2006 06:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Parem katsu oma kalad harjutada kohaliku veega,kui see muidugi ülemõistuse kare ei ole. Edaspidi nii enda kui kalade elu palju lihtsam. Kui aga soovid paljundamisega tegelema hakata siis tõsi kül,marja heitmiseks tahavad nad päris pehmet vett.

KALLE! Kui tihti ja mis koguses vett vahetad? Üldiselt pidi olema nii,et järelkasvu saamiseks eraldatakse paar teistes kaladest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 12, 2006 11:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii,esimene osa artiklist valmis ja autori luba avaldamiseks olemas.Kes selle nüüd artiklite alla mõistaks paigutada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 13, 2006 11:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

/article_view. ... fldAuto=24

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 13, 2006 06:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

pilleurm kirjutas:
Minu omad ka n.ö. pruuni discuse tüvega punased vormid-üks looduslik ja teine aretatud !

Kipun kahtlema selle pruuni kala n.ö. looduslikkuses. Siinmail sellist kaupa liigub üliharva. Kül aga pidi Mulla tn. äri tooma mõne näd.pärast müüki Discused otse Amazoonasest. Neid kalu tahaks kül oma silmaga näha ja võib olla endalegi soetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 14, 2006 11:21 
Akvarist

Loomulikult ei ole need kalad Amazoonasest püütud, vaid ikka akvaariumiisendite järglased, vast juba ei tea mitmendat põlve. Loodusliku vormi all mõtlesin eelkõige seda, et sellist värvi esineb ka vabas looduses (sest osa liike on ju kunstlike ristamiste ja muude inimese poolt välja mõeldud aretustehnikate produkt...)Endale neid otse Amazoonasest püütud kalu küll ei tihkaks soetada, sest meil ju kõik tingimused hoopis teised (pinguta kuidas tahes!) kui sealmail, nii et ei kujuta ette, kuidas need isendid sellisele kardinaalsele keskkonnamuutusele pluss veel vangistusstressile vastu peavad-on ju nad harjunud elama VABADUSES...

Üles
 [ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver