foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 27 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 22, 2006 05:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Usun et 112 liitrit on paras ainult ühe kala jaoks.
Lisaks peidukatele ja taimedele peab olema ka vaba ujumis ruumi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 22, 2006 06:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Arvestades veel et seal on hulk muid elanikke tõesti üle ühe ei paneks. Kusagilt pealt 100 liitri loetakse üldjuhul ühe Platydorase jaoks normaalseks, kustmaalt seda piiri tõmmata millal neid 2 mahub on juba tiba segasem. Tõtt öelda ei näe ka põhjust miks neid just 2 tahta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 22, 2006 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks minagi ostsin heast südamest(või õigemini lolli peaga) 2,et oleks paariline ja tore neil koos ujuda.Hea et ma sedagi teatsin et Platydoras ei ole parvekala :lol:
Hea on teada et minu kaladel on veel enne kevadet uus "korter"kus jätkub ruumi kõigile.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 24, 2006 01:12 
Akvarist

Aga kellega ta siis hästi sobiks kokku?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 02, 2006 12:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul elab ta koos skalaaride mollide ,red Neoonide,strigatade,gupydega(üks neist on mingi 1cm pikkune) ja antsudega
Ta mul koguaeg kookose all ja välja ei tule öösel ma nägin teda korra
alguses ta läks lille poti taha peitu ma sain teda katsuda ta ei teinud midagi ja andsin süüa siis vähid tulid ja näpistasid teda. Vähid on nüüd vangis selle eest :D Ta pidavat sööma lõputult...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 07, 2006 12:20 
Akvarist

Platydoras costatus on väga huvitav kala. Ühe kala käitumine võib periooditi variieruda seinast seina.

Võib juhtuda, et see kala istub peidus paar kuud järjest ja võib juhtuda, et jalutab pidevalt ringi, ka päeval. Võib olla, et on järeleandlik ja ei nori kellegagi tüli ning võib ka olla, et kakleb peidiku või toidu pärast (näiteks synodontisega). Üldiselt tundub, et armastab hämarat, kuid veel rohkem armastab süüa. Peidikute pärast jagelemine pole talle ka võõras, kuid üldiselt on laisk kala ja ei viitsi pikalt jageleda. Suudab peidupaika leida võimatutest ja koomilistest kohtadest, seistes saba peal püsti või rippudes millegi küljes või vahel. Samas hämarad peidupaigad on kohustuslikud!!! Haistab päris hästi ning omab väga huvitavat suud, millega on vist hea tigusid süüa. Küljeuime ja külje vahele jäänud näpust ajab vere välja nagu kääridega, suuga vist viga ei tee. Armastab end paksuks süüa, lõputu isuga. Armastab tikuotsa suurust või veidi suuremat toitu - tablette, graanuleid, kuivatatud toitu. Vist kõigesööja, kuigi vahel valib. Õpib ära, millal on söögiaeg, kuid lõhna peale tuleb ka muul ajal. Laseb näpu vahelt toita ja ei pelga ka silitamist. Saab läbi vist kõigiga, kes peidupaiga osas ei konkureeri või toitu eest ära ei söö. Samas vahel jagab peidupaika ka teiste kaladega. Mul olid kunagi ühes koopas korraga platydoras, synodontis ja ancistrus :P Üldiselt kui suhu ei mahu, siis ta vist kellelegi viga ei tee - ainult nügib või puksib. Kahvaga ei maksa teda tõsta, sest jääb kahva võrgu külge kinni. Võib võtta peoga või plast-topsiga. Kasvab suhteliselt suureks ja mina alla 80cm pikkusesse akvaariumisse ei soovitaks ja valgustusega ei maksa liialdada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 19, 2006 02:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Endalgi olid nad aastat 10 tagasi, siis olid nad päris haruldased kalad.
Mul oli neid 240liitrises akvaariumis koos teistega 4 tk ja elasid rahulikult.
Tõsi ta on, 2 neist liikusid ka päeval ringi, teised 2 aga enamasti ainult hämaras. Mulle olid sattunud küll väga rahumeelsed isendid, ei kakelnud ei omavahel ega teistega (muidugi öö kohta ei tea), aga ühtki kala nagu ära ei kadunud (mul oli 12 neooni, 4 Ancistrust, 4 suurt skalaari).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 19, 2006 05:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

devi kirjutas:
Platydoras costatus on väga huvitav kala. Ühe kala käitumine võib periooditi variieruda seinast seina.

Võib juhtuda, et see kala istub peidus paar kuud järjest ja võib juhtuda, et jalutab pidevalt ringi, ka päeval. Võib olla, et on järeleandlik ja ei nori kellegagi tüli ning võib ka olla, et kakleb peidiku või toidu pärast (näiteks synodontisega). Üldiselt tundub, et armastab hämarat, kuid veel rohkem armastab süüa. Peidikute pärast jagelemine pole talle ka võõras, kuid üldiselt on laisk kala ja ei viitsi pikalt jageleda. Suudab peidupaika leida võimatutest ja koomilistest kohtadest, seistes saba peal püsti või rippudes millegi küljes või vahel. Samas hämarad peidupaigad on kohustuslikud!!! Haistab päris hästi ning omab väga huvitavat suud, millega on vist hea tigusid süüa. Küljeuime ja külje vahele jäänud näpust ajab vere välja nagu kääridega, suuga vist viga ei tee. Armastab end paksuks süüa, lõputu isuga. Armastab tikuotsa suurust või veidi suuremat toitu - tablette, graanuleid, kuivatatud toitu. Vist kõigesööja, kuigi vahel valib. Õpib ära, millal on söögiaeg, kuid lõhna peale tuleb ka muul ajal. Laseb näpu vahelt toita ja ei pelga ka silitamist. Saab läbi vist kõigiga, kes peidupaiga osas ei konkureeri või toitu eest ära ei söö. Samas vahel jagab peidupaika ka teiste kaladega. Mul olid kunagi ühes koopas korraga platydoras, synodontis ja ancistrus :P Üldiselt kui suhu ei mahu, siis ta vist kellelegi viga ei tee - ainult nügib või puksib. Kahvaga ei maksa teda tõsta, sest jääb kahva võrgu külge kinni. Võib võtta peoga või plast-topsiga. Kasvab suhteliselt suureks ja mina alla 80cm pikkusesse akvaariumisse ei soovitaks ja valgustusega ei maksa liialdada.

kõht on minu omal nagu täissöödetud põrsal.Nii suur et kole vaadata punane natuke ka nagu lõhki läheks :D Mul on ta kookose koore sees või ühe suure lehelise taime lehe ja klaasi vahel :D
Peale akvaariumi tulede kinni panemist tuleb ta välja siis panen tablette ja kui kõik tuled ära kustutada siis läheb veel aktiivsemaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 03, 2006 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on kolm 8-aastast elukat. Sain nad paar nädalat tagasi inimeselt, kes otsustas mõneks ajaks kalakasvatusest loobuda.
Üks valis endale strateegiliselt väga hea koopa, mille lähedusse vool vette visatud tabletikesed kannab. See on paks nagu õhupall. Teine on akvaariumi teises otsas. Tema on sale ja tuleb mõnikord ka päevavalgel toitu otsima. Kolmas on ilma kindla elukohata. Kust hommik ta leiab, sinna ta jääb.
Kui õhtul akvaariumituli kustub, panen akva kõrval põlema näpitslambi. Platidorased ei pea seda liiga valgeks ja toimetavad täiesti avalikult. "Õhupall" ahmib tablette, heidab külili oma koopa peale ja toetab üüratu kõhu vastu klaasi. Teised ukerdavad veel mõnda aega ringi, kuni nendegi isu tundub täis saavat. Öösel ma neid luuranud pole. Sale platidoras tuleb hommikuse helbejagamise ajal ka jaole. Kodutu kolib mõnikord keset päeva teise koopasse ümber.
Ükski naaber pole siiani söögina paistnud, ei maimud ega krevetid.
Kui thoracatum või ancistrus neile toiduotsingu ajal pähe istub, ei juhtu ka midagi. Mõne minuti saavad nad koopas ka koos hakkama, aga siis annab keegi ikka alla ja läheb paremat paika otsima. Vabu koopaid on nagunii üle.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 20, 2006 09:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

:P Mul on platidoras costatuseid 200l akvaariumis kolmtükki ja on rahulikud...igaüks omas peidukas...teavad kunas on teistelgi söömis aeg (peale nende on mul veel..mõõksabad, plati ja mollid ning ancistrused(3tk))...ning tulevad siis oma peidupaigast välja oma osa järele...söövad lausa näpuvahelt :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 23, 2006 02:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

aitäeh vastamast!! :D :D

Üles
 Teema pealkiri: tore kala!
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 30, 2006 01:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

*Ei tea, meil küll päeval ei maga, aga ega meil eriti urge ple kah.
Mul on selline tunne, et ta on pime, sest ta ei näe nagu üldse, et kus tablett(toit) on.ta leiab ainult siis selle tableti(toidu), kui ma nagu klaasi peal küüntega krõbistan või kui ta oma vuntsidega üles leiab.

ei muidu on ta tore, vahest lööb sulpsu jne...
Häält ta mul ei tee, aga ta on väike ka(neid vist kahte sorti). muidu on ta tore, aga ainult üks kord tegi pahandust, kui ta skalaaride marja ära sõi

Ei muidu on tore kala.

Üles
 [ 27 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver