Kuu aega tagasi muretsesin 100 l akva. Esimeste kalana (keda vee suhtes eriti vähenõudlikena reklaamiti) mõtlesin muretseda (peale taimede ja tigude jõudsat tegutsemist) - nädala pärast ühe isase betta - umbes nagu testiks või nii.... Loomulikult läks mul poes süda haledaks kui nägin mingite teiste kalade akvas üksikuna nurgas, filtri all peidus konutavat üksikut emast bettat - kes ei paistnud üldse eriti reibas olevat. Ja nii ma koju jõudsingi - ühe ärksama isasega ja ühe emasega. Poes öeldi, et emane on marja täis - sellepärast on aeglane ja paks, ning isane peaks hakkama varsti peale kohanemist teoreetiliselt pesa meisterdama hakkama. Emane oli minu akvas (isasest ei räägigi) kaunis väle ja aktiivne - sõi ilusti, ujus ilusti, ei peitnud ennast eriti ja kõik tundus korras olevat. Nüüd on aga veel paksem (äkki toitsin üle
?) ja viimased paar päeva konutab põhjas taimede vahel peidus. Isane aga ei tee väljagi, et peaks mingit mulliparve tekitama hakkama... Natuke agressiivsem on ainult... Samal ajal aga hiilib kahtlus hinge - äkki ta ei saagi seda teha, sest õunateod on ka kole väledad ja käivad perioodiliselt veepiiri kontrollimas...või on viga selles, et filtrist väljuv vesi keerutab ka veepinda? Või on emasel midagi muud viga, et ainult toidu jagamise ajaks viitsib põõsast välja ronida? Mõistus otsas...
Veetestideni jõuan alles järgmisel nädalal, vett sai esimest korda vahetatud nädal tagasi 15 liitrit.