foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Macrognathus circumcinctus
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 05:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

inglise keeli spiny eel, eestis loomapoodides müüdi nõelnina nimetuse all.
nüüd siis aeg sealmaal, kus ma neid elukaid osta tahaks. nii 5-6 aastat tagasi minmgi aeg üks paar mul neid oli, aga peale seda pole enam nendega kokkupuudet olnud. siis sai ka neid koba peale kasvatatud, st ei teadnud ma vee karedusest ega ph-st tuhkagi ja ei tea siiamaani :oops: )

äkki keegi omab lähemat kokkupuudet nendega hetkel? ja teeks ühe kena lühikokkuvõtte ka? kas 74 l akvaarium jääb kahe eluka jaoks kitsaks? igasugune info oleks teretulnud :D olen nende kohta erinevatelt saitidelt nii erinevaid andmeid saanud, et ei tea enam, mida uskuda. http://www.aquahobby.com/gallery/img/eel1.jpg

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 05:32 
Administraator
Kasutaja avatar

mul on need olemas, mine loe ogasilmade alt mu postitust

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 06:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

agressiivsus agressiivsuseks. olen lugenud jah, millised verejanulised murdjad nad on. aga minu omad olid nagu tallekesed, toimetasid vaikselt omaette põhjas.
aga mind huvitaks, et kas nad just mu veega sobivad. mul minu meelest kare vesi, sest Ca/Mg soolasid on kõvasti (kaevuvesi), kipuvad ka akva seintele ja taimedele ladestuma. samas aga ei paista see kedagi häirivat, sest taimed ja kalad paljunevad ja kasvavad kui hullud. äkki siis ikka pole väga halb seis ja saavad ka need 'ussikesed' hakkama karedas vees? temperatuur on 24 kraadi, aga need ussloomad tahavad vist soojemat? temp-i saab muidugi tõsta, aga kas see mõõkadele ja gupidele ja põhjaelukatele meeldiks? ja siis veel see, et nad kasvavad hirmus jurakaks (40 cm :shock: ), aga mul suht väike akva? mis siis saab?
oeh, väike paanikatuba tekkis jälle :roll: igatahes tahaks just seda vee ja temp. suhtes infot. ei tahaks ka loomi siia surema osta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 07:17 
Administraator
Kasutaja avatar

mul on ka kare vesi ja nemad ei kurda :) temperatuur 26 sobib kõigile. no ja ega nad nüüd kohe homseks 40 cm kasva. mul on nad olnud mingi 3 kuud ja on 10 cm. söögiga kipuvad nad küll pirtsutama - ainult elusat.muid nõudmisi eriti pole. eriti õnneks ei röövelda ka (mul vähemalt).aga üldiselt on tore et sa hoolid ikka oma kaladest ja uurid ennem kui ostma asud. juhul kui pole veel külastanud seda siis : http://www.fishprofiles.com/profiles/fw ... +aculeatus

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 07:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
oeh, väike paanikatuba tekkis jälle igatahes tahaks just seda vee ja temp. suhtes infot. ei tahaks ka loomi siia surema osta.

=D> =D> =D> Tubli, Vaoni. Siin foorumis on kahjuks veel vähemuses külastajaid, kes enne uurivad kala sobivust ja alles siis selle koju toovad. Tihtilugu on see vastupidi käinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 07:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

aitäh info eest. ma olen neid mitu aega (mm.. septembrikuust alates tegelikult) poodides piilumas käinud, aga igaks juhuks pole osta julgenud. julgust tuli kohe juurde ja eks ma alguses katsetan ühe kalakesega. ja kui midagi ei juhtu, siis võtan teise juurde.
niisiis lähen kunagi järgmisel nädalal zoomaaniasse asja uurima.

oh, eks mina ka alguses võtsin kõigepealt tuttava juurest purgiga kalad ja siis alles hakkasin mõtlema, et kust akvaarium saada ja mis sinna sisse käib. see oli siis ligi 7 aastat tagasi ja tõelisest akvaristikast ei tea senimaani mitte midagi :roll: aga natuke vastutustunnet kulub küll ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 08:06 
Administraator
Kasutaja avatar

..eee zoomanias on nad vist otsas. a võid üle küsida igaksjuhuks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 08:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui otsas, siis otsas. aga ma lähen küsin ikka, äkki tuleb kunagi. ja ega ma neid hommepäev nagunii ostma ei hakka, enne teen ühe koopa juurde neile akvaariumisse. vaevalt nad mu ülbe ancitruse ja selle teise säga seltskonda naudivad ühes urus. :D

tänud igatahes.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver