foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: punased oskarid
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 04, 2004 01:10 
Akvarist

Oleks väga tänulik kui keegi, kes kasvatab Oskareid annaks vihjeid kuidas neid kasvatada ja viiteid erinevatele lehekylgedele kus on nendest infot.Isiklike kogemuste ja õpetus sõnade eest eriti tänulik 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 04, 2004 10:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Arvestada tuleks nende kalade kiire kasvuga, seega ei sa neid pidada väikses akvaariumis. Mul endal on neli oskarit 260 liitrises akvaariumis. Kaks on mul plaanis jätta, teised kas viin poodi tagasi. Ega midagi keerulist ei ole nende kasvatamisel. Oskarid tahavad küllaltki hapniku rikast puhast vett (värsket), kuskilt lugesin et keegi kuskil maailmas vahetas iga päev 5 liitrit - ei tea ise nii ei tee. Taimed neile ei meeldi, kisuvad neid, näksivad jne. Kivid meeldivad, teod - veeretavad mööda põhja. Söögiks annan keedetud looma südant mis on läbi hakkliha masina lastud ja Sera Koi Color`it. Olen proovinud teisi kuiv toite aga need lihtsalt tehakse peeneks ja lastakse lõpuste vahelt välja. Kui on võimalust siis ka elustoitu. Praeguseks kõik.

filter Fluval 303 (kanister) ja Tetra 1000
mõned tugevad taimed, 3 Ancistrust
teod

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 11, 2004 10:48 
Akvarist

suur aitähh sulle :wink: Küsimus veel selline, et kui kiiresti nad oma täismõõtmed saavutavad ? Kõikjal öeldud, et kiiresti aga aega nagu päevades, kuudes pole antud :? Kas nad vajavad ka natuke soolast vett ? (nagu gupid 5 g soola 10 liitrile ) pead ei anna aga oli vist nii

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 16, 2004 06:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hei! Soola kohta ei oska ma midagi öelda, mõõtude kohta küll. Ostsin enda Oskarid kui nad olid ~9cm pikkused, 6 kuuga on visanud pikkust ~8cm juurde. Meelde on jäänud et 1,5 aastaga peaks 25cm pikkuse saavutama, täiskasvanuks saama......

Uuri neid linke:

http://www.aquahobby.com/tanks/tank0008.html
http://www.liveaquaria.com/product/prod ... CatId=1090
http://www.geocities.com/cichlidiot_2000/deco.html
http://www.oscarfish.com/portal.php
http://www.myfishtank.net/freshwaterpro ... profile=37
http://centralpets.com/pages/critterpag ... 4453.shtml
http://www.flmnh.ufl.edu/fish/Gallery/D ... oscar.html

teod

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 16, 2004 11:55 
Akvarist

hei!tänud linkide eest :wink: Kas nad teevad looma südametel vahet ? Millise looma südant sina annad =? Ning mis taimed sul seal akvaariumis vastu peavad =?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 17, 2004 05:03 
Akvarist

Pildid: 4
:wink:

Viimati muutis jeff01, Esmaspäev Okt 22, 2007 03:36, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 17, 2004 09:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hei... Olen andnud veise südant. Ühest südamest piisab 2 kuuks. Keedan ja teen hakk(südameks) köögi kombainis, edasi panen karpidesse parajate kogustena ning asetan sügavkülmikusse. Tuleks jälgida et ei hakkiks südant liiga peeneks, sest peened osakesed jäävad söömata. Seega on oht reostusele. Söödan 1 kord päevas, pühapäeval paastuvad. NB! süda ei ole ainuke toit.....

Hindadest, mida ise olen näinud:
~3cm pikkune 50.-
~9cm pikkune 90.-
~20cm pikkune 500.-
täiskasvanud 1000.-

ok.

teod

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 17, 2004 11:47 
Akvarist

Kas siin foorumis on veel oskarite pidajaid ? Ning on keegi proovind neile sööta vihmausse, sõnnikuusse ? Mõnel saidil on see nende toidu menüüs nimetatud?
Ise pole proovind kuna oskarid said alles võetud ja maa külmund hetkel :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 18, 2004 03:02 
Akvarist

Mul olid tüübid 4aastat. Keetmise-vaaritamisega vaeva nähe ei viicinud. Andsin kuivtoitu.Poes spetsiaalselt neile valmistatud, suuremates graanulites. Sõid, kasvasid... kasvasid nii suurteks et lõpuks tuli nad maha müüa. Vett talusid nad absoluutselt igasugust. Isegi toorest kraanivett. taimi paraku koos nende elukatega kasvata ei saa, sest kõik mis vähegi süüa kannatab, see ka nahka pannakse. Kõik muud taimed kistakse lihtsalt üles või näritakse puruks. Muidu tundusid suht targad elukad, sest isegi peremehe käe tundsid nad lõpuks ära ja neid oli võimalik vatet käest toita. Kui keegi võõras oma käbara akvaariumisse toppis, siis hoidsid tüübid eemale ja kui see käsi neile väga närvidele hakkas käima, siis üritasid hammustada. Koos kolme oscariga olid samas akvas veel pleco ja kaks säga ning akaar. Omavahel nad ei kakelnud küll kunagi.
Niiet minu arvates täiesti lollikindlad elukad pidada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2004 05:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas 240 liitrises akvaariumis pole võimalik pidada kahte oskarit ja kahte ancistrust? Nimelt mul kunagi oli plaan just sellised kalad võtta, aga arvasin, et 240 liitrit on liialt väike ja väike kartus oli ka nende kalade ees.
Kuidas nende kalade sool vahet tehakse ja kuidas need kalad omavahel läbi saavad, ma mõtlen kas vahepeal ka võitlevad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 01, 2004 08:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

On küll võimalik pidada 240 liitrises akvaariumis.
Karta ei ole küll midagi. Võid julgel proovida.
Tead kui mõnus on vaadata kuidas suur kala ennast vees keerab ,liigutab vaikselt uimesid, avab vahel oma suurt suud nagu ringutaks....ja kui kätte jõuab söögi aeg, siis hakkab ikka vesi akvaariumis sillerdama küll.....
Mulle isiklikult meeldivad suured kala ja kui keegi tuleb külla, siis ei kuule muud kui.....oh kui pirakad kalad sul on.... :D

Sugu on võimatu määrata, ainult siis saad teada kui nad suureks kasvavad ja hakkavad marja "panema". Seepärast võetakse 5 - 6 väikest Oskarit ühte akvaariumisse korraga et saaks moodustuda paarid.

Võitlemisest nii palju et harva on tulnud ette omavahel kiskumist, kui on moodustunud harmooniline paar.

teod

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 01, 2004 10:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on need kalad olnud kah oma 3 kuud vast ja praeguseks kusagil 13-14 cm pikad. Toidan Tetra Cichlidiga, aga kevad tuleb, vaja hakata vihmausse otsima. See südamekeetmise variant peaks hea olema, vaja järgi proovida, tuleks kõvasti odavam.
Kaladest niipalju, et teevad jah minul ja võõrastel vahet, st. võõras kui näpu sisse pistab akvaariumisse, siis kipuvad näksama jah, mind ennast ei puutu.

Teiste kaladega ei kakle, aga omavahel hakkavad juba korda majja seadma natuke.

Jama on see, et mul nad krooniliselt vigastavad ennast sellega, et kui keegi pimedas toas akvaariumist mööda läheb, siis ehmatavad ja panevad täie hooga vastu akvaariumi seina. Pärast seda on tükk aega oimetud, esimest korda kui nägin, arvasin et isegi surnud. :o
Ja eile näiteks kakles üks neist veesoojendiga :lol:
Ja kaklema kipuvadki ainult pimedas akvaariumis miskipärast.
Homme vaja antsistruse pojad koos kookosekoore ja isaga väiksesse akvaariumisse panna.

Üldiselt siis =D> kalad, kahju ainult et taimi ei kannata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 25, 2004 08:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Söövad igasugu elusat, putupaid, konnakulleseid, teisi kalu... Nende teiste kaladega on nii, et see võib saatuslikuks saada. Mul sõbral "lämbus" üks suur teise kala kätte ära. Suhu mahtus aga siis ei edasi ei tagasi... Sellega ette vaatlik olla.
Minu omad ka panevad vahel ikka kedagi vanadest olijatest nahka. Uusi, kui need väiksed ei salli ültse.

- saavad kohe varsti 140x50x50 -

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 12, 2004 10:07 
Akvarist

Kas keegi on söötnud oskaritele vihmausse või proovinud seda teha =? Tahaks teada kas asi ohutu..... :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 12, 2004 10:46 
Akvarist

oskar lugesin et viid 2 tykki poodi tagasi ! PAlju sa sooviksid nende eest muidu ? Ma vast soetaks kah need endale kui hind ei ole väga tappev !

Üles
 [ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver