foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 07, 2005 06:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere,
Pärast pikka katsetamist õnnestus mul skalaaride marjas saada umbes 20-30 maimu. :D Need elavad paegu mu üldakvaariumis sukast meisterdatud sumba sees. Nüüd on nende koorumisest ka piisavalt palju päeva mööda läinud, et nende rebukott on juba kindlasti ammendatud.
Läksin siis täna akvaariumipoodi et neile mingisugust maimutoitu osta, aga sealt öeldi, et nad söövad ainult elustoitu(arteemiaid) ja et nonde kasvatamiseks on omakorda vaja veel spets inkubaatorit, kus on piisavalt soe vesi ja kompressor.
Kuna mul niigi maimude kasvatamiseks maimuakvaariumis ei ole kompressorit......siis see ei mängi eriti välja.
Järsku keegi, kes varem skalaarimaime kasvatanud on, oskavad nõu anda, kas neid millegi muuga on võimalik toita või et kas arteemiate kasvatamiseks mingeid muid võimalusi ei ole????????

Palun andke kiiresti nõu.....ei tahaks ,et mu maimukesed nälja kätte sureksid! :cry:

Ette tänades,
mütsike

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 07, 2005 07:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Esialgu purusta helvestoitu hästi hästi peenikeseks. Pärast võid poest spetsiaalset maimutoitu osta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 07, 2005 07:19 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
võid esialgu toita keedetud munakollasega - keedad muna hästi kõvaks (12-15 minutit), hõõrud munakollase peeneks ja lisad natuke vett. sellest segust saab siis pintsliga maimudele natukesehaaval toitu ette anda. toidukogused peaksid olema väga väga väikesed ja toitma peaks 3-5 korda päevas. aga artemia pead nii või naa kasvama panema, sest ainult munaga maime suureks ei kasvata. artemia kasvatamisest on foormis juttu olnud - leiad selle otsinguga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 07, 2005 07:21 
Guru
Kasutaja avatar

saurlygien kirjutas:
Esialgu purusta helvestoitu hästi hästi peenikeseks. Pärast võid poest spetsiaalset maimutoitu osta.

see võib toimida gupide ja teiste elussünnitajate maimudega aga skalaari maimud on nii pisikesed, et toit peab olema mikroskoopiline.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 07, 2005 07:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Proovin siis esialgu seda muna varianti:!
Lugesin ka siit foorumist arteemiate kasvatamise kohta ja tekkis üks küsimus......
Et ma arvatavasti leiaksin 3-liitrise purgi, meresoola ja valgustuse oma kodust aga õhustamisega tekiks veidi probleeme. Üks variant muidugi on väiksemast akvaariumist kompressor välja võtta, aga ma pole kindel, et see üldse sobib. Nimelt on see suhteliselt tugeva vooluga ja teiseks on ta sellist filtri tüüpi....et ta õhustab ja filtreerib vett korraga.....kui ma selle sinna panen, kas siis neid munasid filtrisse sisse ei tõmmata. Või järsku ajab asja ära kui ma svammi sealt seest välja võtan???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 07, 2005 10:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

See spetsiaalne maimutoit ongi mikroskoopiline pulber mis tuleb veega lahjendada ja paar tilka maimukasse panna. Päris mitu korda päevas. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 07, 2005 11:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
saurlygien kirjutas:

see võib toimida gupide ja teiste elussünnitajate maimudega aga skalaari maimud on nii pisikesed, et toit peab olema mikroskoopiline.

Seda ma mõtlesingi. Minu helbed on küll sellised, et kui neid liiga palju uhmerdada on tulemuseks uhmritäis tolmu. Näppudega "jahvatades" on sama asi. :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 08, 2005 12:27 
Guru
Kasutaja avatar

saurlygien kirjutas:
Seda ma mõtlesingi. Minu helbed on küll sellised, et kui neid liiga palju uhmerdada on tulemuseks uhmritäis tolmu. Näppudega "jahvatades" on sama asi. :?

marja heitvate kalade maimud, nagu teemaalgataja juba targalt mainis, toituvad esimestel päevadel oma enese rebukotist mis sisuliselt on puhas loomne proteiin. kõige sarnasem toit sellele ongi keedetud munakollane. helvestest jahvatatud toit ei ole skalaarimaimudele sobilik juba eeskätt oma koostise poolest, teiseks sisaldavad enamus helbeid sellisel hulgal niiskust, et päris tolmpeeneks neid hõõruda ei saagi, kui neid pole eelnevalt just kusagil radika vahetus läheduses ajalehepaberil töödeldud või pikka aega lahtises purgis seisnud.

jannele infoks, et neid maimutoite on palju erinevaid variante, üks osa neist (ja see osa on suurem) on mõeldud siiski just eluspoegijate maimude toitmiseks - vastav märge on toidupurgi originaalkeelsel juhendil, kahjuks aga puudub tihtipeale eestikeelsel tõlkel. seega tasub enne ostu uurida, millega täpselt tegu.

mütsikesele: võin sulle välja laenata oma õhupumba (elite 799). sinu poolne kulutus oleks uus õhukivi (ca 10 krooni), kuna minu vana on juba suht koht umbes ja ei anna mulle korralikult välja. anna privas märku, kui ise lahendust ei leia.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 08, 2005 09:36 
Akvarist

Mina olen oma kalamaimud, kaasaarvatud skalaaride omad suuremaks
kasvatanud kingloomadega ja kui nad on juba piisavalt suured siis
alles hakkan toitma neid niinimetatud poes müüdava esmase maimudele mõeldud toiduga.

Kui tahad proovida ainult selle kuivtoiduga siis nad lihtsalt surevad nälga :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 08, 2005 09:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
ur kirjutas:
Kui tahad proovida ainult selle kuivtoiduga siis nad lihtsalt surevad nälga :(

Ma pole kindel mida kuivtoidu all mõtled, kuid ainult maimutoidu peal (ntx Sera Micron sobib hästi marjast arenevatele maimudele, rohekas udupeen pulber) kasvavad ka väga pisikesed maimud kenasti üles ja see kipub küll kuivtoit olema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 08, 2005 10:13 
Akvarist

"selle kuivtoidu" all mõtlen kuivtoitu mille purgil on kiri et ta on mõeldud
maimude esmaseks toiduks.
Vähemalt minu maimud ei arva sellest toidust esialgu midagi ja eelistavad
sellele pigem nälgimist.
Kui maimud on juba veidi kingloomade peal kosunud siis hakkavad seda
esmast kuivtoitu ka sööma.
Sera Microniga pole ise proovinud, aga olen proovinud Tetra maimutoiduga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 08, 2005 10:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Nagu juba õieti märgiti on maimutoitu mitut moodi. Ma pole küll Tetra toiduvalikuga eriti kursis, kui täpsustaksid millise toiduga tegu saaks tsekata kas see üldse oli sobiv pisikestele maimudele.
UPDATE: ilmselt jutuks TETRAMIN BABY. Ehkki kirjas on et sobib nii eluspoegijate kui marjast arenevate maimude jaoks tundub vähemalt pildi järgi et see pole väga peenike. Kui see tõele vastab siis pole ime et maimud hakkama ei saanud sellega, Sera Micron on aga igatahes väga peen ja ma ei usu et sellega probleeme oleks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 08, 2005 05:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on jubedalt kahju, aga seekord läks asi vussi. :cry: Probleem oli ilmselt selles, et ma mingist raamatust lugesin, et skalaarimaimud kasutavad oma rebukotti 4 päeva.....ilmselt on see aeg aga tunduvalt lühem, sest eile, kui ma neid munaga söötma hakkasin, ei leidnud enam ühtegi elusat maimu.

Aga tänud kõigile nõu eest.......loodetavasti kahe nädala pärast kõik õnnestub!!! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 08, 2005 11:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Skalaarimaime ohustavad ülekõige bakterid hoopis ja kui tahta järelkasvu elus hoida, tuleb panna maimud akvasse kus on baktereid vaoshoidvat rohtu sees. Vast mõni teadjam oskab selle rohu nime öelda. Aastaid üritanud skalaaritittesi üldakvas maimukorvikeses üles kasvatada ja tulemus on peaaegu null, mõni üksik aastate jooksul. Kuskil foorumis on asjast pikemalt ka kirjas, nii et pisut otsimist teeb targemaks. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 08, 2005 11:38 
Akvarist

jäin teema lugemisega veidi hiljaks aga kui järgmine kord maimud jälle kätte saad, siis arteemia kasvatamine on võimalik edukalt laualambi all, muud seadmed pole küll vajalikud (mulle räägiti sama juttu neist kompressoritest jms ka poes), kui õhtul pudi vette panna,kooruvad esimesed juba hommikuks. Kui toorainega hätta jääd, anna teada, mul momendil enam neid kalu pole, kelle marja-maimude jaoks seda varusin.

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver